טיים אאוט timeout

10 מסעדות היוקרה הטובות בישראל

סן פלגרינו

ממול ים ועד יאקימונו באילת – עשר המסעדות היוקרתיות הטובות בישראל

  • *

    מול ים

    כבר כמעט עשרים שנה שמול ים מלהקת לובסטרים מנובה סקוטיה ואויסטרים מברטאן לתפקיד חייהם. זה קורה במטבח של השף יורם ניצן, במסעדת בישול עילי שהמראה החיצוני שלה מצטייר כמפוהק למדי. מרכז הבמה מוקדש לחומרי הגלם שמטיס שלום מחרובסקי מכל רחבי הימים לצד יינות מיוחדים שהוא מלקט. אין פה מנות חדשניות או להטטניות. הסביצ'ה ילו טייל לעולם לא יזייף, ומרק הסרטנים תמיד יסחוט את אותה אנחה. לפי מול ים החיים הם ביצת פברז'ה של הצאר: מורכבים, מפתיעים ומתוקים כמו שרק קונדיטוריית קינוחים איכותית יודעת ליצור.

    סגור
  • *

    כתית

    אפשר לשבת ולבהות שעות בצלחות המנות של השף מאיר אדוני: הקומפוזיציה המושלמת, הצבעוניות ההרמונית והמאופקת, והסיפוריות של החיבורים בין הרכיבים תובעים עוד מבט. מכאן מתחיל מסע של טעמים שיש בו התייחסות חסרת היררכיה וגבולות לחומרי גלם. יוזו, הבנרו, חלקי פנים, מלוחיה או אבקת במבה – כולם מתחברים באגדה שטווה אדוני במגוון טכניקות בישול שבין מקומיות מסורתית למולקולריות עדכניות. אחרי ארבעה מעברי כתובת ברור שכתית היא קונצנזוס פרימיום קולינרי גורף בקרב קהילת הפודיז, כולל הצמחונים והטבעונים שבניהם, שזכו למסלולי ארוחת טעימות מיוחדים.

    עוד
  • *

    הרברט סמואל

    המנות בהרברט סמואל כתובות בכתב ידו הברור והמובהק של השף יונתן רושפלד. בניגוד לשאר המסעדות ברשימה, הרברט היא מסעדת בישול עילי מעוצבת, אך לא מסעדה מעונבת. תמצאו פה שולחנות ערומים שרומזים שהאוכל הוא העיקר. רושפלד התחיל את דרכו בבישול אירופי מאוד ובשנים האחרונות הרחיב את מנעד העבודות שלו לחיבורים אסייתיים. בכל זאת, המקום הכי צלול וכן שלו נותרו הסלק, והטונה והסמל המסחרי שלו הוא סלט העגבניות פנטסטי.

    עוד
  • *

    מסה

    מסה היא מערכת יחסים תובענית. הישיבה לאורך שולחנות ארוכים וגבוהים, תחת נברשות הענק, בסביבה של שחור או לבן, מחייבת התמסרות טוטאלית לסיטואציה. תיכף נסגר עשור שלם שבמהלכו השף אביב משה עף על המזנסצנה שנוצרת כאן. טכניקות צרפתיות, וטוויסט מפתיע בכל מנה, עם הרבה חיבה לדגים ותחושת מסיבה המתוגברת בקוקטיילים. לסיום, בתפריט הקינוחים, אתם תהיו חייבים להציל את התותים הכלואים בצנצנת, וטובעים תחת ערימות קרם ועוגיות מקרון. מדובר בקינוח שהופך את הסועד לגיבור האמיתי של האירוע. בשנת 2013 זכה חביב משה, סו-שף המסעדה, בתחרות השף הצעיר של ישראל בחסות סן פלגרינו ובפרס חביב הקהל בתחרות San Pellegrino Cooking Cup בונציה.

    עוד
  • *

    טוטו

    טוטו לוקחת את הפנטזיות הקולינריות הים תיכוניות התמימות ומעירה אותן לחיים באופן יצירתי, עונתי, חושני ומורכב. לגמרי לגיטימי להזמין בטוטו פיצה על הבר או לנעוץ שיניים בגרסה אישית להמבורגר. למרות שקיימות מספר מנות מנצחות בתפריט, לנצח ישאר ראש וראשון טורטליני זנב שור (או ניוקי ערמונים, תלוי את מי שואלים).

    עוד
  • *

    ארקדיה

    ארקדיה חבויה בסמטת אבן ירושלמית, טומנת בחובה שני עשורים של פיתוח המטבח המקומי וטיפוחו לכדי מטבח עילי שיש בו אמירה מובהקת על מהות העיר. השף עזרא קדם אמנם הציג את עצמו תקשורתית כשף זועם מהגיהינום, אבל ארקדיה היא דווקא גן עדן של חומרי גלם מטרואר מקומי: ירקות, גבינות צאן, עשבי תבלין, דגה ובשר.

    עוד
  • *

    קלואליס

    קלואליס היא משרדם של אנשי הכספים הכבדים, ולא רק בגלל המיקום הנוח לצד הבורסה ליהלומים. השף ויקטור גלוגר בנה בה במשך למעלה מעשור מערך הסעדה מפנק במיוחד. זה נפתח בזיתים ומלפפונים כבושים וממשיך לקוקי סן ז'אק, דובר סול, או קובה ביף, במבחר שיטות הכנה הנעות בין עישון בייתי, צליה ואפיה במלח. היינות שנאצרו מרחבי העולם בידענות מופלגת הפכו את קלואליס למקום שבו הכי כיף לפרק לובסטר או להתמוגג מלוקוס בסגנון באסקי.

    עוד
  • *

    מוסקט

    בין הבוסתנים, שדה הירק וחיות המשק הכל כך אורגני של מצפה הימים מתנוססת מסעדת מוסקט, ומשקיפה על נוף הררי מרהיב משל היתה מסעדה טוסקנית. מטבח המסעדה חוגג את חומרי הגלם המופלאים של החווה, עונה אחר עונה: ברווז אורגני, גבינות משק וירקות חיים ומבושלים. קצה גבול הגורמה ומעבר לו.

    עוד
  • *

    יאקימונו

    מה שטוב לאוליגרכים בהתקף קרייב לסושי טוב גם לסתם אנשים בעלי תקציב הגון שרוצים נתח איכותי של דג גזור במדויק לסושי נפלא. וכן, גם סשימי, טפיניאקי טמפורה ודים סאם אלפיוניסטים באופיים עם מבט אל אחת הזוויות הכי מצודדות של הים האדום.

    עוד
  • *

    פרונטו

    כשאביר מסדר הקרועים על התרבות האיטלקית, רפי אדר, פוגש שף עם תאווה לחומרי גלם איכותיים, דיוויד פרנקל (זוכה תחרות השף הצעיר של ישראל של סן פלגרינו בשנת 2012 ובפרס חביב הקהל בתחרות San Pellegrino Cooking Cup שהתקיימה בונציה באותה שנה), נולדת מסעדת שף איטלקית קסומה. זה יכול להיפתח בארנצ'יני קלאסיים ובויטלו טונאטו ומשם כבר תתקשו לאן להחליט. אגב, גם צמחונים וטבעונים יחוו את התגלמות ההנאה במיצוי הטעם של המטבח האיטלקי. הדרך אל האושר רצופה בפרונטו.

    באנר סן פלגרינו

    עוד

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 558a3df973143a63dc8