טיים אאוט timeout

מהונג קונג ועד ניו יורק: איפה אוכלים השפים המובילים בעולם?

| מאת: מערכת Time Out

שאלנו 14 שפים ממסעדות גדולות ברחבי העולם מהם המקומות שהם הכי אוהבים לאכול בהם. התשובות מעוררות תיאבון. תכינו את הדרכונים

  • https://static2.timeout.co.il/media/2017/04/sizes/Paul-Pairet-2-–-credit-Scott-Wright-of-Limelight-Studio_H_wo_680_382.jpg
פול פאירט

פונג מאן־איפ (Fung Man-ip)

Duddell's
הונג קונג
פונג הוא השף והבעלים של מסעדת דודל'ס המעוטרת בשני כוכבי מישלן ומגישה אוכל קנטונזי מודרני. המסעדה מארחת תערוכות אמנות מתחלפות בחלל שעוצב בידי האדריכלית הלונדונית אילסה קרופורד.

פונג מאן איפ

פונג מאן-איפ

פותח את היום: בכל אחד מבתי התה המקומיים.
סוגר את הערב: באחד מדוכני אוכל הרחוב בעיר.
מסעדה שכונתית: Lei Garden.
מטבח מקומי: האוכל המקומי האהוב עליי הוא כל מאכל מתובל היטב. כרגע עוף קריספי ספייסי הוא המועדף עלי.
אוכל רחוב: וופל ביצים בנוסח המקומי.
מחוץ לעיר: מסעדות פירות הים בלאו פאו שאן (אזור הידוע בצדפות הטריות שלו).
חו"ל: דוכני אוכל רחוב בתאילנד.

לעוד מקומות שהשפים הכי אוהבים:
6 דוכני אוכל רחוב שהשפים אוהבים לזלול בהם
8 המקומות שהשפים הכי אוהבים לסגור בהם את הערב
8 מסעדות היוקרה שהשפים מתפנקים בהן הכי הרבה
8 המסעדות השכונתיות שהשפים פוקדים הכי הרבה
6 מסעדות המטבח המקומי הכי פופולריות בקרב השפים
12 המסעדות האהובות על השפים הישראלים
12 המסעדות מחוץ לעיר האהובות על השפים

נייט גרין (Nate Green)

Rhoda
הונג קונג
השף הבריטי הוא כוכב מקומי בהונג קונג ומי שאחראי למה שהוגדר כאחת הפתיחות הלוהטות של 2016. ב־Rhoda, שאותה פתח עם יין וונג, המסעדנית החזקה בהונג קונג, הוא משלב מתכונים של סבתו שעל שמה קרויה המסעדה עם ההתמחות שלו בבשרים מעושנים ופירות ים הנצלים לעיני הסועדים.

נייט גרין

נייט גרין

פותח את היום: כריך ביצים מקושקשות ב־The Australian Dairy Сompany.
סוגר את הערב: אוכל ב־Yardbird (מסעדת יאקיטורי) והולך לשתות ב־Pontiac.
מסעדה שכונתית: בנודלס שופ סמוכה למסעדה שמגישה אטריות בנוסח שנגחאי וצלעות חזיר מטוגנות.
מטבח מקומי: דים סאם או כריך עם ביצה מקושקשת.
אוכל רחוב: אוהב להסתובב בוואן צ'אי (Wan Chai) ולחפש מקומות חדשים. אם יש תור מחוץ למקום, זה סימן שכדאי להיכנס.
מסעדת יוקרה: Arcane (מסעדה אירופית) בהונג קונג.
חו"ל: 80/20 בבנגקוק, Burnt Ends בסינגפור.

מאן לי סינג (Man Lee Sing)

Mott 32
הונג קונג
השף הוותיק מתמחה במטבח הסיני האותנטי ובמסעדת Mott 32 מציג את וריאציות עדכניות למנות מסורתיות.

מאן לי סינג

מאן לי סינג

פותח את היום: לחמניית אננס (Pineapple bun) ב־Kam Wah Cafe.
סוגר את הערב: Ju Xing Home.
מסעדה שכונתית: Dragon Inn Seafood Restaurant.
אוכל רחוב: חלקי פנים.
מסעדת יוקרה: Yee Tung Hee במלון Excelsior בהונג קונג.

אומברטו בומבאנה (Umberto Bombana)

8½ Otto e Mezzo BOMBANA
הונג קונג
בומבאנה הוא השף של המסעדה האיטלקית היחידה מחוץ לאיטליה המעוטרת בשלושה כוכבי מישלן, ושגריר פיאמונטה לכמהין הלבנות. אחרי קריירה מרשימה במסעדות יוקרה הוא פתח ב־2010 את המסעדה שמדורגת תדיר בדירוגי המסעדות הטובות בעולם וזוכה להכרה ופרסים בינלאומיים.

אומברטו בומבאנה

אומברטו בומבאנה

פותח את היום: Fuel Espresso Coffee Shop.
מסעדה שכונתית: Celebrity Cuisine במלון Lan Kwai Fong.
מטבח מקומי: Mak An Kee Noodle
מסעדת יוקרה: Lung King Heen, מסעדת שלושה כוכבי מישלן במלון Four Seasons.
חו"ל: Trattoria Al Moro, רומא ו־Ristorante Mas-ci בעיר הולדתו, ברגמו באיטליה.

ג'קסון וו (Jackson Wu)

Cai Yi Xuan
בייג'ין
השף הראשי של מלון היוקרה בבייג'ין ושל מסעדת Cai Yi Xuan במלון שהוכתרה למסעדה הסינית הטובה ביותר בבית מלון לשנת 2016 בידי Time Out בייג'ין.

ג'קסון וו

ג'קסון וו

פותח את היום: Yao Ji Chao Gan.
סוגר את הערב: Ju Bao Yuan.
מסעדה שכונתית: Da Dong, "יש להם פקין דאק מעולה ושירות מצוין".
מטבח מקומי: בטן פרה מטוגנת, נודלס עם ממרח פולי סויה, דאמפלינג, בטן חזיר צלויה.
מחוץ לעיר: Lung King Heen במלון Four Seasons הונג קונג, המסעדה הסינית הראשונה שקיבלה שלושה כוכבי מישלן.
חו"ל: Hanagoyomi, טוקיו.

גראנט אשץ (Grant Achatz)

Alinea
שיקאגו
השף האמריקאי המזוהה עם המטבח המולקולרי פתח את מסעדת אלינאה בשיקגו בשנת 2005. מאז זכתה המסעדה בשלושה כוכבי מישלן והיא מדורגת תדיר בדירוגי המסעדות הטובות בעולם.

פותח את היום: Dove's Luncheonette.
סוגר את הערב: Milk Room.
מסעדה שכונתית: Frontera Grill.
מטבח מקומי: פיצה ב־Spacca Napoli.
אוכל רחוב: אוכל רחוב בבנגקוק, תאילנד.
מסעדת יוקרה: Everest.
מחוץ לעיר: Olmsted, ניו יורק.

קארן אורי שילדס וג'ון שילדס (Karen Urie Shields and John Shields)

Smyth + The Loyalist
שיקאגו
ג'ון הוא השף וקארן היא השף־קונדיטורית של המסעדה ובר הקוקטיילים המהודר שבבעלותם. הם מתמחים במטבח עונתי מקומי ומתבססים על חומרי הגלם שהם מגדלים בעצמם בחווה במרחק ארבע שעות נסיעה מהעיר.

קארן אורי שילדס וג'ון שילדס

קארן אורי שילדס וג'ון שילדס

פותחים את היום: לאטה תה ירוק ב־Sawada Coffee.
סוגרים את הערב: בבר שלהם, Loyalist.
מסעדה שכונתית: Roister, Parachute, Momotaro, Elske, and Urban Belly.
מטבח מקומי: דגים כבושים ב־Snaggletooth.
אוכל רחוב: Edzo's burger shop.
מסעדת יוקרה: Grace.
מחוץ לעיר: Commis באוקלנד.
חו"ל: מוגריץ בסן סבסטיאן.

אנה ודיוויד פוזי (Anna and David Posey)

Elske
שיקאגו
זוג השפים שעבדו במסעדות המובחרות של שיקגו פתחו בדצמבר האחרון את Elske, מסעדה בהשראה דנית שכבר הספיקה להפוך לאחד המקומות הלוהטים בעיר.

אנה ודיוויד פוזי

אנה ודיוויד פוזי

פותחים את היום: La Colombe ברחוב רנדולף.
סוגרים את הערב: The Loyalist.
מסעדה שכונתית: Lula Cafe.
מטבח מקומי: שיקאגו דוג (נקניקייה בלחמנייה נוסח שיקגו, עשויה מבשר בקר ומוגשת בלחמניית פרג).
אוכל רחוב: דוכן הכריכים Jim's.
מסעדת יוקרה: Smyth.
מחוץ לעיר: Willows Inn, "מסעדה יפהפייה באי קטן צפונית לסיאטל. השף, בליין ווטזל, מגיש שם אוכל נהדר שמתבסס על חומרי הגלם המצויים באי".
חו"ל: La Grenouillére, צרפת.

כארמה רוסקיידה (Carme Ruscalleda)

Moments
ברצלונה
אחת השפיות הידועות בספרד, מחזיקה במסעדות בברצלונה ובטוקיו. במומנטס השוכנת במלון מנדרין היא מגישה מטבח קטלני עילי.

פותחת את היום: El Campeon.
סוגרת את הערב: Bankers Bar.
מסעדה שכונתית: La Cuina D'en Garriga.
מטבח מקומי: "Arròs a la cassola" (תבשיל אורז בנוסח קטלני).
מחוץ לעיר: Hispania, ארניס דה מאר.
חו"ל: Del Pescatore, צפון איטליה.

פאולו קאסאגרנדה (Paolo Casagrande)

Lasarte
ברצלונה
קאסאגרנדה הוא השף בפועל של המסעדה המעוטרת בשלושה כוכבי מישלן והמגישה מטבח עילי המושפע מעונות השנה ומחומרי הגלם העונתיים המצויים באזור.
פותח את היום: בשווקי העיר.

סוגר את הערב: El Café.
מסעדה שכונתית: Céleri.
מטבח מקומי: Escudella i carn d'olla, מרק קטלני מסורתי של כדורי בשר וירקות.
אוכל רחוב: La Piadina.
מסעדת יוקרה: Disfrutar.
מחוץ לעיר: Can Bosch בטרגונה.
חו"ל: Piazza Duomo באלבה, איטליה.

אלברט אדריה (Albert Adria)

Pakta, Tickets, Hoja Santa
ברצלונה
אדריה החל את דרכו כשף הקינוחים במסעדת אל בולי של אחיו פראן, וכיום מחזיק בטאפאס בר טיקטס (המעוטר בכוכב מישלן), במסעדת פטקה – מטבח יפני פרואני (עם כוכב מישלן) והמסעדה המקסיקנית חוזה סנטה (שאף היא מעוטרת בכוכב מישלן).

פותח את היום: Bar Pinotxo.
סוגר את הערב: Paradiso.
מסעדה שכונתית: Carlota Akaneya.
מטבח מקומי: "Cargols a la llauna", חלזונות אפויים.
אוכל רחוב: "אני אוהב ללכת לברים לשתות ורמוט ולנשנש חטיפים. אין לנו באמת תרבות של אוכל רחוב בברצלונה, חוץ מדוכנים שמוכרים צ'ורוס וחטיפים נוספים".
חו"ל: DOM, סאו פאולו, ברזיל.

דניאל האם (Daniel Humm)

Eleven Madison Park
ניו יורק
המסעדה שהוכתרה בתחילת החודש כמסעדה הטובה בעולם בדירוג המסעדות העולמי של סן פלגרינו מגישה מטבח עילי עונתי המתבסס על חומרי גלם מקומיים מאזור ניו יורק בתפריט טעימות סודי (ויקר, כ־300 דולר לסועד).

דניאל האם

דניאל האם

סוגר את הערב: Pasquale Jones או Sodi. "האוכל בשני המקומות נהדר, אבל לא פחות חשובה האווירה. הם שונים – בפסקל ג'ונס האווירה מלאת חיים, בסודי קצת יותר רגועה, אבל אני תמיד מרגיש שם בבית".
מסעדה שכונתית: Café Boulud "מקום חביב עם אוכל טעים ושירות מצוין".
מטבח מקומי: Russ & Daughters (אוכל יהודי ניו יורקי).
אוכל רחוב: Taim Food Truck – "הם מגישים את הפלאפל הטוב ביותר שטעמתי".
מסעדת יוקרה: Daniel. "מסעדה קלאסית שיש לי כל כך הרבה זכרונות מארוחות שאכלתי בה".
חו"ל: Michel Bras במאסיף סנטראל בצרפת. "אחת המסעדות הגדולות בעולם ואחד השפים המשפיעים ביותר".

אדגר נונייז (Edgar Núñez)

SUD777
מקסיקו סיטי
השף הצעיר נבחר לאחד השפים הטובים באמריקה הלטינית בידי סן פלגרינו. הוא מתבסס על מסורות הבישול המקסיקניות ויוצר מטבח מודרני מרתק באמצעות קשר הדוק עם חקלאים ומגדלים. המסעדה דורגה במקום ה־11 בדירוג המסעדות הטובות בעולם של סן פלגרינו לשנת 2016.

אדגר נונייז

אדגר נונייז

פותח את היום: In Ozio עם אספרסו וקרואסון טרי.
סוגר את הערב: Le Taсhinomi Desu.
מסעדה שכונתית: Las Cazuelas de la Abuela.
אוכל רחוב: El Charco de las Ranas.
מסעדת יוקרה: Quintonil.
מחוץ לעיר: Corazón de Tierra, אנסנאדה, מקסיקו.
חו״ל: Noma, קופנהגן.

פול פאירט (Paul Pairet)

Ultraviolet, Mr & Mrs Bund, The Chop Chop Club
שנגחאי
השף הצרפתי שהשתקע בעיר בשנת 2005 אחראי לכמה מהמקומות הלוהטים ביותר בעיר, בהם מסעדת אולטרה ויולט שדורגה במקום ה־26 בדירוג המסעדות של סן פלגרינו לשנת 2016 וקיבלה שני כוכבים במדריך מישלן.

פול פאירט

פול פאירט

סוגר את הערב: The Nest.
מסעדה שכונתית: Crystal Jade.
מטבח מקומי: חזיר צלוי עם עור פריך, מרק דמפלינגס, עוף קנטונזי פריך.
מחוץ לעיר: Lung King Heen במלון Four Seasons בהונג קונג.
חו"ל: Asador Etxebarri ביסקאיה, ספרד.

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 63fa0bb9d67a6c45