טיים אאוט timeout

השתכרנו בבית: ארבעה מתכונים קיציים לגלידה אלכוהולית

| מאת: נועה רוזין

עם וודקה או שרי יבש, בטעמי וניל או פופקורן מלוח: המיקסולוג אורון לרנר מהקוקטייל־בר פרנץ' 57 מכין גלידות אלכוהוליות נפלאות, שתוכלו גם להכין בבית

הגלידות האלכוהוליות של אורון לרנר (צילום: אנטולי מיכאלו)

גלידת וניל וודקה

חומרים:

  • 200 גרם חמאה
  • 300 מ"ל חלב 3%
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 2 מקלות וניל מחורצים
  • 250 מ"ל וודקה
  • 12 חלמונים
  • 600 גרם סוכר לבן

עוד כתבות שיקררו אתכם:
דוכן לגלידה בהרכבה עצמית נפתח בשוק הכרמל
נפתח המקום המשותף של גלידת בוזה ומאפיית לחמים
המשקאות אלכוהוליים שנולדו כתרופות

הוראות הכנה:

בסיר בינוני ממסים את החמאה ומוסיפים את החלב, השמנת המתוקה, מקלות הווניל והוודקה. מביאים לסף רתיחה, מסירים מהאש ומסננים. בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים עם הסוכר. כאשר הקציפה אוורירית מספיק, מוסיפים בהדרגתיות את התערובת מהסיר ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לקופסה ומאחסנים במקפיא לפחות ל־24 שעות.

גלידת וניל וודקה (צילום: אנטולי מיכאלו)

גלידת וניל וודקה (צילום: אנטולי מיכאלו)

גלידת רום ופופקורן מלוח

חומרים:

  • 200 גרם חמאה
  • 300 מ"ל חלב 3%
  • 500 מ"ל שמנת 38%
  • שקית פופקורן (מומלץ: פופקורן למיקרוגל)
  • 250 מ"ל רום איכותי
  • 1 כפית מלח
  • 12 חלמונים
  • 600 גרם סוכר קנים אורגני

 

הוראות הכנה:

בסיר בינוני ממסים את החמאה ומוסיפים את החלב, השמנת, הפופקורן, הרום והמלח. רגע לפני רתיחה מסירים מהאש. בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים עם הסוכר. כאשר הקציפה אוורירית מספיק, מוסיפים בהדרגתיות את התערובת מהסיר עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לקופסה ומאחסנים במקפיא לפחות ל־24 שעות.

גלידת רום ופופקורן מלוח (צילום: אנטולי מיכאלו)

גלידת רום ופופקורן מלוח (צילום: אנטולי מיכאלו)

גלידת ג'יימסון וקקאו

חומרים:

  • 200 גרם חמאה
  • 300 מ"ל חלב 3%
  • 500 מ"ל שמנת 38%
  • 2 כפות קקאו טחון דק
  • 250 מ"ל ג'יימסון Black Barrel Reserve
  • 12 חלמונים
  • 600 גרם סוכר

 

הוראות הכנה:

בסיר בינוני ממסים את החמאה ומוסיפים את החלב, השמנת, הקקאו והוויסקי ומערבבים היטב. רגע לפני רתיחה מסירים מהאש. בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים עם הסוכר. כאשר הקציפה אוורירית מספיק, מוסיפים בהדרגתיות את התערובת מהסיר עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לקופסה ומאחסנים במקפיא לפחות ל־24 שעות.

גלידת ג'יימסון וקקאו (צילום: אנטולי מיכאלו)

גלידת ג'יימסון וקקאו (צילום: אנטולי מיכאלו)

גלידת ריבת חלב מלוחה עם שרי יבש

חומרים:

  • 200 גרם חמאה
  • 150 מ"ל חלב 3%
  • 150 מ"ל קפה קולד ברו
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 200 מ"ל טקילה אנייחו
  • 100 מ"ל שרי Palo Cortado יבש
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות של ריבת חלב איכותית
  • 12 חלמונים
  • 600 גרם סוכר

 

הוראות הכנה:

בסיר בינוני ממסים את החמאה, מוסיפים את החלב, הקפה, השמנת, הטקילה, השרי, המלח וריבת החלב ומערבבים היטב. רגע לפני רתיחה מסירים מהאש. בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים עם הסוכר. כאשר הקציפה אוורירית מספיק, מוסיפים בהדרגתיות את התערובת מהסיר עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לקופסה ומאחסנים במקפיא לפחות ל־24 שעות.

גלידת ריבת חלב מלוחה עם שרי יבש (צילום: אנטולי מיכאלו)

גלידת ריבת חלב מלוחה עם שרי יבש (צילום: אנטולי מיכאלו)

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: ce8d359bdaa4