ביכורי מכולות: מיני עדן

מיני עדן היא אחת מ-14 המכולות שעושות את תל אביב. שאלנו את הבעלים ניסים מטייב מה גורם לו לקום כל יום לעבודה וביקשנו ממנו מתכון שכדאי שנאמץ לשבועות

המתכון של מיני עדן: עוגת גבינה אוכמניות. צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: אינה גוטמן
המתכון של מיני עדן: עוגת גבינה אוכמניות. צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: אינה גוטמן

תוכן ממומן | גד

ניסים מטייב, 35, מתגורר בחולון

ניסים מטייב. צילום: מיכאל נחמיאס
ניסים מטייב. צילום: מיכאל נחמיאס

"המקום שבו נמצא מיני עדן קיים עוד מ־1958. הוא היה קיוסק קטן, מכרו פה לבן גזוז ולחם דרך חלון. ב־2003, מיד אחרי שהשתחררתי מהצבא, קניתי אותו והפכתי את 60 המ"ר האלו למינימרקט קטן, והוא התרחב למה שהוא היום. אהבתי את המיקום שלו, הוא נראה היה לי כמו באמצע כפר בתוך העיר. לא תיארתי לעצמי שאשאר בעסק עד עכשיו, אבל הוא הבייבי שלי, ואני מרגיש שאני לא יכול לעזוב אותו".

מה הדבר שאתה הכי אוהב בעבודה שלך?

"האנשים שעוברים פה כל יום במשך השנים מעניינים. מנכ"לים, עורכי דין, בעלי עסקים – האינטראקציה איתם לימדה אותי הרבה על החיים ונתנה לי הזדמנות לראות את העולם בזווית ראייה אחרת שמפתחת אותי כל הזמן".

[tmwdfpad]

אם לא היית בעל מכולת, במה היית עוסק?

"כנראה הייתי בהייטק, זו תשוקה מאוד גדולה שלי – לפתח פיצ'רים ואפליקציות ולחפש איך לתת מענה לאנשים על דברים יומיומיים, בעיקר בהתנהלות פיננסית".

המתכון של מיני עדן: עוגת גבינה קרה עם אוכמניות

החומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:

לבסיס:

175 גרם ביסקוויטים פתי בר
100 גרם חמאה
גרידה מתפוז

למלית:

10 גרם ג'לטין
60 מ"ל חלב
500 גרם גבינה לבנה 5%
1 גבינת שמנת ניו יורק 30%
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
1 כפית וניל
2 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג

לקישוט:

1 חבילה אוכמניות קפואות

אופן ההכנה:

הבסיס: מרסקים במעבד מזון פתיבר, חמאה וגרידת תפוז לתערובת פירורית לחה. משטחים ומהדקים את התערובת לתחתית התבנית ומעבירים למקפיא ל־10 דקות.

המלית: מערבבים ג'לטין עם חלב קר, ממתינים כ־10 דקות עד שתערובת הופכת לגוש וממִסים אותו בפולסים קצרים במיקרו (שלא ירתח!).

מערבבים בקערה את הגבינות עם הסוכר והווניל ומאחדים את תערובת הג'לטין עם תערובת הגבינה (תחילה מערבבים מעט גבינה עם הג'לטין בקערה לתערובת חלקה, ואחר כך מערבבים עם כל התערובת).

מקציפים במיקסר עם וו בלון שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג לקרם (לא קשה מדי) ומאחדים עם תערובת הגבינה. יוצקים את התערובת על הבסיס, מקפיאים שעה לפחות ומקשטים באוכמניות.

מיני עדן | פינס 34