ביכורי מכולות: ניו מרקט

ניו מרקט היא אחת מ-14 המכולות שעושות את תל אביב. שאלנו את הבעלים עינב נוריאל מה גורם לה לקום כל יום לעבודה וביקשנו ממנה מתכון שכדאי שנאמץ לשבועות

המתכון של ניו מרקט: קיש פטריות. צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: אינה גוטמן
המתכון של ניו מרקט: קיש פטריות. צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: אינה גוטמן

תוכן ממומן | גד

עינב נוריאל, 41, מתגוררת בגבעתיים

עינב נוריאל. צילום: מיכאל נחמיאס
עינב נוריאל. צילום: מיכאל נחמיאס

"בעלי ואני היינו תמיד עצמאיים, ואני מניחה שאם לא היינו עושים את זה היינו עושים משהו עצמאי אחר. הייתה לנו מסעדת פועלים ברמת גן והחלטנו לנסות את מזלנו בעולם הקמעונאות לפני 15 שנה. אנחנו נחשפים פה לכל הסוגים של הלקוחות – היי סוסייטי ואנשים מן השורה. העסק אמנם גדול אבל מאוד משפחתי – וכמו משפחה אנחנו רבים, צוחקים ומתפייסים".

מה הדבר שאת הכי אוהבת בעבודה שלך?

"אני אוהבת לבוא בבוקר לעבודה, לראות את האנשים ולהיות חלק מהיום שלהם. זה העסק שלי, ואני נהנית לבוא ולטפח אותו. יש המון אנשים שבכלל לא יודעים שזה העסק שלי כי אני נמצאת המון בקופה. יום אחד הגיעה לקוחה מבוגרת והביאה מכתב שבו היא כתבה כמה אני עובדת מצוינת ומסורה וביקשה להעביר את זה למנהל, זה חימם לי את הלב".

[tmwdfpad]

אם לא היית בעלת מכולת, במה היית עוסקת?

"משהו בתחום האופנה. אני מאוד אוהבת סטיילינג וביגוד, מה גם שהמכולת נמצאת ליד כיכר המדינה, אז אופנה קורצת לי פה כל יום".

המתכון של ניו מרקט: קיש פטריות

החומרים לתבנית בקוטר 22 ס"מ:

לבצק:

250 גרם קמח
130 גרם חמאה
1 ביצה
½ כפית מלח
1 כפית סוכר

למלית:

1 בצל לבן קצוץ
1 סלסילה פטריות שמפיניון קצוצות
50 גרם חמאה
קורט מוסקט מגורר
מלח
פלפל שחור
100 גרם גבינת קאשקבלו מגוררת

לבלילת השמנת והביצים:

180 מ"ל שמנת מתוקה
3 ביצים
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

הבצק: מכניסים את כל החומרים היבשים למעבד מזון ומעבדים לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הבצק ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות. מחממים תנור ל־180 מעלות.

מרדדים את הבצק לעלה הגדול מעט מגודל התבנית. מרפדים את תחתית ושולי התבנית בבצק.

אופים אפייה עיוורת (עם נייר ומשקולת מעל) כ־15 דקות. מסירים את הנייר והמשקולת ואופים עוד חמש דקות. מוציאים מהתנור ומנימיכים את טמפרטורת התנור ל־160 מעלות.

המלית: במחבת מִמסים חמאה ומאדים בצל כחמש דקות. מוסיפים פטריות קצוצות ותבלינים ומאדים כחמש דקות נוספות. מצננים מעט. מפזרים את המלית על פני הקלתית.

בקערה מערבבים את כל חומרי הבלילה ויוצקים על הפטריות. אופים כ־30 דקות עד להזהבה. מצננים כ־15 דקות, פורסים ומגישים.

ניו מרקט | ויצמן 43 | ימים א-ה- 5:00-23:30, שישי 6:00- 19:00, שבת 18:00-23:30