ביכורי מכולות: סופר יודה

סופר יודה הוא אחד מ-14 המרכולים שעושים את תל אביב. שאלנו את מנהל הרשת קובי כהן מה גורם לו לקום כל יום לעבודה וביקשנו ממנו מתכון שכדאי שנאמץ לשבועות

המתכון של סופר יודה: פשטידת גבינות. צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג אינה גוטמן
המתכון של סופר יודה: פשטידת גבינות. צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג אינה גוטמן

תוכן ממומן | גד

קובי כהן, 53, מתגורר בתל אביב

קובי כהן. צילום: מיכאל נחמיאס
קובי כהן. צילום: מיכאל נחמיאס

"אני מנהל רשת סופר יודה בשש השנים האחרונות. לפני 20 שנה נפתח הסניף הראשון. כשהגעתי התחלנו לאגד את כולם תחת רשת והיום אנחנו עומדים על 11 סניפים בתל אביב. זו אמנם רשת לא קטנה, אבל הסניפים מנוהלים בעקביות ובקנאות כמכולות שכונתיות – הן ברמת השירות והן בחיבור של כל מנהל לשכונה שבה הוא נמצא. יש לנו צוות של אנשים בעלי רגישות גבוהה מאוד, אחד הדברים הראשונים שאנחנו מסתכלים עליהם הוא יכולת לנהל שיחה ולגלות אדיבות".

[tmwdfpad]

מה הדבר שאתה הכי אוהב בעבודה שלך?

"ללא ספק התחושה וההרגשה שאני משרת קהל מאוד גדול מתל אביב. כל העשייה שלנו סובבת סביב הרצון לייצר שירות טוב. לדבר עם לקוחות, לפגוש אותם בסניפים ולקצור מהם פידבקים חיוביים על השירות, דבר שמתורגם בסופו של דבר לקביעות אצלנו. כשאני נכנס לסניף ולקוחות אומרים לי כמה עובד מסוים נהדר, זה שכר שאמנם לא נמדד בבנק, אבל מכניס אנרגיה ורצון להמשיך לעשות את זה".

יש איזושהי חוויה משמעותית שקרתה ומלווה אותך עד היום?

"הייתה לנו לקוחה בשם רבקה. היא הייתה מגיעה כל יום, קנתה לבן וישבה לאכול אותו על ספסל מחוץ למכולת. נוצר איתה קשר מאוד הדוק, והתברר לנו שהיא אישה ערירית. הגענו למצב שאנחנו מגיעים אליה הביתה, מוודאים שהכל בסדר איתה, שיש לה מה לאכול ולוקחים אותה לספסל שלה מחוץ למכולת. היא אהבה לתת ממתקים לילדים שחוזרים מהגנים ומבתי הספר, והיינו נותנים לה חבילת ממתקים כל יום כדי שתוכל להמשיך לעשות את זה. היום היא מתגוררת בבית אבות, ואנחנו מקפידים לבקר אותה".

המתכון של סופר יודה: פשטידת גבינות

החומרים לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ:
1 עלה מלאווח
3 כפות שמן
2 בצלים חתוכים לקוביות
200 גרם גבינת קאשקבלו מגוררת
1 גליל גדעז פרוס
150 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
½ גביע גבינת קוטג'
125 מ"ל (½ מכל) שמנת מתוקה
4 ביצים
מלח, פלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל־180 מעלות.

משמנים תבנית פאי ומרפדים את התחתית והדפנות בעלה מלאווח.

מחממים שמן במחבת, מטגנים את הבצל כשמונה דקות לריכוך ולהזהבה קלה.
מפזרים על עלה המלאווח חצי מכמות הקאשקבלו, פרוסות גדעז, בצל מטוגן ואגוזים.
מערבבים בקערה קוטג', שמנת מתוקה, ביצים ותבלינים. יוצקים את התערובת מעל הגבינות ומפזרים מעל את שארית הקאשקבלו. אופים כ־30 דקות, או עד שפני המאפה מזהיבים והבצק אפוי.

מגישים חם.

סופר יודה | 11 סניפים ברחבי תל אביב | פרטים נוספים בעמוד הפייסבוק