ביכורי מכולות: פיין מרקט

פיין מרקט היא אחת מ-14 המכולות שעושות את תל אביב. שאלנו את הבעלים שבתאי שבתאי מה גורם לו לקום כל יום לעבודה וביקשנו ממנו מתכון שכדאי שנאמץ לשבועות

המתכון של פיין מרקט: פבלובה אוסטרלית. צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: אינה גוטמן
המתכון של פיין מרקט: פבלובה אוסטרלית. צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: אינה גוטמן

תוכן ממומן | גד 

שבתאי שבתאי, 60, מתגורר ביהוד

שבתאי שבתאי. צילום: מיכאל נחמיאס
שבתאי שבתאי. צילום: מיכאל נחמיאס

"פיין מרקט הוקם ב־1984, וחלק מהעובדים נמצאים איתי מאז ההקמה, אנחנו כמו משפחה. עוד בתקופת ההקמה לא רציתי להביא לשוק סתם עוד חנות, ולכן אני שם דגש רציני על מענה, שירות ומוצרים מיוחדים ואיכותיים. פופולרית במיוחד מחלקת האפייה והמאפים שלנו, עם מבחר מוצרים שלא ניתן להשיג בשום מקום אחר ושיתופי פעולה ארוכי שנים שאני מטפח".

מה הדבר שאתה הכי אוהב בעבודה שלך?

"השילוב בין מסחר, מכירה ויחסי אנוש גורם לי לעניין בלתי נגמר. אני מוצא את עצמי בכמה מוקדים שמפרים זה את זה. יחסי האנוש הוא הדבר שאני הכי אוהב – האינטראקציה הן עם הלקוחות והן עם העובדים שלי. עובד טוב ומרוצה נותן שירות מעולה שבסופו של דבר מזמין אנשים לחזור אלינו. והדבר הכי מרגש באינטראקציה הזו הוא לראות איך בימי ההולדת של העובדים מגיעים לקוחות קבועים עם מתנות ופרחים – זה מראה כמה המקום הוא בית ללקוחות".

[tmwdfpad]

אם לא היית בעל מכולת, במה היית עוסק?

"כשאתה מרוצה מהמקום שאתה נמצא בו אתה לא חושב על מה היית עושה, ואני מאוד מרוצה ממה שאני עושה היום".

המתכון של פיין מרקט: פבלובה אוסטרלית

החומרים לפבלובה בקוטר 25 ס"מ:

למרנג:

3 חלבונים
1 כוס סוכר

לקרם:

1 קרם מסקרפונה גד

לקישוט:

1 סלסילת תותים או פרי העונה
אבקת סוכר
כמה עלי נענע טריים

אופן ההכנה:

המרנג: מחממים תנור ל־80 מעלות, ובמקביל מקציפים במיקסר עם וו בלון חלבונים וסוכר לקצף יציב. מעבירים לשק זילוף עם פייה חלקה או משוננת ומזלפים מרנג בקוטר 25 ס"מ ובגובה 7 ס"מ.

הקרם: מקציפים במיקסר עם וו בלון את קרם המסקרפונה לקרם יציב.

ההרכבה והקישוט: מעבירים לשק זילוף עם פייה לפי בחירה (אפשר לעצב את הפבלובה גם ללא זילוף),ממלאים את פני המרנג בקרם ומקשטים בפירות העונה. מפזרים מעל אבקת סוכר וכמה עלי נענע.

פיין מרקט| יהודה הנשיא 34 | ימים א-ה- 7:00-20:00 שישי 7:00- 16:00