בית קנדינוף: חלל אמנותי ובר מסעדה יפואי חדש

מארמון יפואי עתיק - לחלל אמנות מעודכן ובר־מסעדה יפואי המגיש אוכל שנע על הציר שבין יפו לירושלים. שננו את השם: בית קנדינוף. הפתיחה, ממש בקרוב

פורש כנפיים, עומרי מקנב. צילום: אמיר מנחם
פורש כנפיים, עומרי מקנב. צילום: אמיר מנחם
7 בפברואר 2017

בית קנדינוף הוא הארמון היפואי שהיה מזוהה עם מתחם השף ניר צוק (קורדיליה, ביסטרו נועה). הבניין, המיועד לשימור, היה שייך לאהרון קנדינוף, בנו של ווזיר הכספים של האמיר מוזאפר חאן, שליט בוכרה. האמנים (ובני הזוג) אמיר ארליך ואריאנה פורנצ'אי עוסקים בשיפוץ המבנה כבר למעלה משנה וחצי, כך שיכלול סטודיו של אמנים, חלל תצוגה עם אמנות מתחלפת, מרכז של שיעורים והרצאות ובר-מסעדה יפואי שיפעל לתוך הלילה.

עומלים, אמיר ארליך ואריאנה פורנצ'אי. צילום: זוהר רון
עומלים, אמיר ארליך ואריאנה פורנצ'אי. צילום: זוהר רון

 

ומי מנצח על המסעדה? השף המוכשר והמבטיח עומרי מקנב, שהיה סו־שף בפופינה ועבד קודם לכן בהרברט סמואל ובמסעדות שונות בחו"ל, בנה את התפריט לבית קנדינוף, שייפתח (אם הכל יילך לפי התכניות) ב- 10 במרס במסיבת פורים. מדובר בתפריט מהוקצע המתכתב עם יפו ועם המטבח הירושלמי שבו גדל מקנב. בין המנות צפויות להופיע סינייה פירות ים, בייגלה עם זעתר ועוד.

פופינה, הבית האחרון של מקנב. צילום: יח"צ
פופינה, הבית האחרון של מקנב. צילום: יח"צ

 

בית קנדינוף Beit Kandinof, הצורפים 14 יפו.