טיים אאוט timeout

תרגיל בהתעוררות: בראנצ'ים חדשים בתל אביב

| מאת: שרון בן-דוד

תפריטי הבוקר בעיר כבר מזמן עומדים בזכות עצמם בכבוד, ביצירתיות ובעדכניות. התוספות הכי חדשות לרשימה עושות לנו חשק להבריז מהדיי ג'וב אל כרוניקה של בילוי ידועה מראש (שנ"צ) 

  • https://static2.timeout.co.il/media/2016/06/sizes/בראנץ_קליפורני_סנטה_רוזה_צלם_אפיק_גבאי_H_wo_680_382.jpg
בראנץ קליפורני סנטה רוזה. צילום: אפיק גבאי

ארוחת בוקר ובראנץ' הם קונספט פתוח לפרשנות עם חוק ברזל אחד – להוציא את האורחים מסוממים מפחמימות, מחלבונים ואם אפשר, גם מאלכוהול. תפריטי ארוחות בוקר בתל אביב כבר מזמן לא נתפסים כהשלמה לארוחת צהריים או ערב, הם עומדים בזכות עצמם בגאון. מתחם ארוחות הבוקר בעיר תוסס ומשתנה כל רגע, בוקר אחד נשארנו במיטה עד מאוחר והופ, שחקנים חדשים עובדים על לגרות לכם את בלוטות הטעם. הנה כל מה שחדש וטעים בתל אביב:

לוקה ולינו

הירושלמית לשעבר נועצת יתד נוסף בתל אביב ומשיקה בראנץ' סיציליאני. בתפריט תמצאו דברים שכיף לאכול כשקמים מאוחר: סלט בורגול עם אנשובי ויוגורט, קלמרי כבוש עם שום ופטרוזיליה (12־18 ש"ח), בריק סרטנים לוהט במילוי ביצה וחוביזה, פיצה ביאנקה עם גבינה כחולה ואגסים וכמובן, קממבר אפויה בשום קונפי ודבש (30־64 ש"ח). מה שלא תזמינו אל תוותרו על הספוליאטלה: מאפה שחום, פריך ומתפצח במילוי מלוח (גבינת עזים ועשבי תיבול) או מתוק(סולת, ריקוטה וגרידת תפוז). חוץ מבעלת הבית יונה ששון עוד לא פגשנו בארץ אף בעל מקצוע משוגע מספיק כדי להכין את  הקלאסיקה האיטלקית המופלאה הזו.

לוקה ולינו

כיכר קממבר- לוקה ולינו סטייל. צילום: ליאור זילברשטיין

כיכר קממבר- לוקה ולינו סטייל. צילום: ליאור זילברשטיין

65 Café

האופי הבוטיקי של מלון 65 הוביל את השף אוראל קמחי (פופינה) לתכנן תפריט תואם: מאפי בוקר קטנטנים מלוחים ומתוקים, גבינות עזים, סלטים, עמדת סביח בהרכבה עצמית, דגים כבושים ועוד. בהמשך תתבקשו לבחור בין שקשוקה ירוקה, טוסט קרואסון גאודה, פרנץ' טוסט בריוש עם אגס ביין ושמנת מוקצפת ומנות נוספות שלא היו מביישות אף בית קפה טרנדי. ארוחת הבוקר מוגשת בפנים או במרפסת מוגבהת. את הקפה או התה הירוק שבסוף כדאי לשתות על ספסל בשדרה ולהרגיש שדפקתם את הסיסטם (95 ש"ח).

Cafe 65 

מאיפה מתחילים? בופה בוקר בקפה 65. צילום: אפיק גבאי

מאיפה מתחילים? בופה בוקר בקפה 65. צילום: אפיק גבאי

סנטה רוזה

למטבח האמריקני יש בדרך כלל קונוטציה נוטפת שומן, אבל מהבראנצ' של סנטה רוזה לא תצאו עם צרבת. השף והבעלים, חן שמגר, נשענת על עקרונות המטבח הקליפורני הבריא שמאופיין בטריות ובעונתיות. בתפריט: סלט חם של קינואה אדומה וירקות שורש צלויים (59 ש"ח), פנקייקס טבעוניים עם סלט פירות ומייפל (52 ש"ח) ופיצה קליפורנית עם ביצת עין ופרושוטו (68 ש"ח). הביצוע המוקפד והמגוון הגדול הופכים את הבראנץ' לבילוי מומלץ בשבת בבוקר, במיוחד כשאת הכלים שוטף מישהו אחר.

סנטה רוזה

סנטה רוזה בראנץ בסגנון קליפורניה. צילום: אפיק גבאי

סנטה רוזה, בראנץ בסגנון קליפורניה. צילום: אפיק גבאי

סלבה וידה

המרפסת של סלבה וידה משקיפה לנוף שאידיאלי לפתוח איתו את הבוקר, גם אם כבר צהריים. התפריט שואב השראה מבראנצ'ים בכל העולם בתוספת פרשנות אישית של השף יובל פכלר: ניו יורק – קרואסון חמאה במילוי גבינת שמנת, סלמון מעושן, ביצה עלומה ועירית (59 ש"ח), לוס אנג'לס – פרנץ' טוסט מלחם בננה עם קצפת בייליס, סירופ מייפל וחמאה (52 ש"ח) ועוד פינוקים למכביר. בסופי שבוע מדד השחיתות עולה עם מנותספיישל: טקסס – סטייק  סינטה מיושן עםביצת עין האש בראונס (86 ש"ח), ומוסקבה – קרפ עם סלמון מעושן, ביצים עלומות וקרם פרש (72 ש"ח). לשדרוג אפשר להזמין צ'ייסרים מותאמים במיוחד(12 ש"ח) וקוקטיילים של בוקר (35 ש"ח). כל מנה מוגשת עם סלסלת לחם,סלט טרי,מיץ תפוזים/ אשכוליות וכמובן קפה/תה.

סלבה וידה

פרנץ' טוסט בסלבה וידה. צילום: עידן גור

פרנץ' טוסט בסלבה וידה. צילום: עידן גור

סיטארה

תפריט ארוחות הבוקר החדש של סיטארה פורץ את הגבולות הגיאוגרפיים ושואב השראה ממטבחים קרובים ורחוקים: בורקס במילוי חצילים שרופים (64 ש"ח) מטורקיה, חצ'פורי במילוי גבינות, ביצה רכה וסלסת עגבניות (58 ש"ח) מגיאורגיה, ובנדיקט קרואסון (56/68 ש"ח). האנשים היפים שלא ממהרים לשום מקום והנוף הכחול מעצימים את תחושת הבריחה הקצרה מהמציאות.

סיטארה

מינוט סטייק בסיטארה. צילום: אסף אמברם

מינוט סטייק בסיטארה. צילום: אסף אמברם

רוסטיקו רוטשילד

תפריט הבוקר החדש מחבר בין את הטעמים האיטלקיים והארוחה הכי כיפית ביום: ברוסקטה עין – לחם שאור פריך עם קרם קונפי שום, שתי ביצי עין ופטריות צלויות (52 ש"ח), פריטטה עם תוספות לבחירה, סלט ירקות, גבינות, לחמי שאור ואנטיפסטי (62 ש"ח) ועוד. את הקפה מומלץ לשתות עם סקצ'יאטינה נוטלה, מאפה מסקרפונה ונוטלה (24 ש"ח) לוהט וממכר, שאחריו שום דבר לא יוכל לחרב לכם את מצב הרוח.

רוסטיקו רוטשילד

בדרך אליך, ארוחת בוקר ברוסטיקו רוטשילד.צילום: ויקטור לוי

בדרך אליך, ארוחת בוקר ברוסטיקו רוטשילד.צילום: ויקטור לוי

טשרניחובסקי 6

השגרירות הלא-רשמית של פורטוגל פועלת מתחת לרדאר כבר שנים ובהצלחה. השף והבעלים אייל מרמלשטיין מגיש באווירת ביסטרו תל אביבית מנות בהשפעת המטבח הפורטוגלי ומקפיד להחזיק מלאי מגוון של יינות בלעדיים מפורטוגל. לאחרונה החליט מרמלשטיין לערוך מתיחת פנים לתפריט הבראנץ' ולחזק את הנוכחות הפורטוגלית במנות כמו פאו דה צ'וריס – תבשיל צ'וריסו עגבניות פיקנטי עם  ביצי עין ולחם קלוי (48 ש"ח), בקלאו א-ברש –  דג בקלאו עם ביצים מקושקשות, בצל וצ'יפס (49 ש"ח), ביטוק – נתחי סטייק עם ביצי עין, תפוח אדמה, רוטב ציר בקר ויין אדום (68 ש"ח) ועוד. השיא מגיע במנה ששמה פרנסיזיניה, שמורכבת משכבות לחם קלוי וביניהן מוצרלה, צ'דר, צ'וריסו, שינקן ושייטל, כשמעל הכל מונחת ביצת עין  ברוטב פרנסיזיניה (72 ש"ח). אם נשאר מקום אפשר להזמין מרשימת הפטישקוש, מנות קטנות ומשתנות כמו שפרוטים על גבינת לאבנה, שמן זית וזרעי עגבניה, סרדינים טריים בכבישה עדינה, נקניקים מבשר לבן, גבינות מצרפת ועוד (8-22 ש"ח). כל המנות מוגשות עם לחם שיפון דגנים, מיץ או שתיה חמה לבחירה, ואפשר לתגבר אותן בקוקטיילים של בוקר (33 ש"ח.

טשרניחובסקי 6

תכירו- פרנסיזניה, טשרניחובסקי 6. צילום:ערן לוי

תכירו- פרנסיזניה, טשרניחובסקי 6. צילום:ערן לוי

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 9e73df777a6b29fd1338a87