גבן גיבן סויה: גבינות בוטיק טבעוניות לחג השבועות, ובכלל

לגבן, לחבוץ, להתסיס בחיידקים פרוביוטיים וליישן במערות. כל התהליכים הללו מוכרים כשזה נוגע לחלב בקר וצאן, אבל מסתבר שניתן להפיק תוצאות מרתקות גם כשמעבירים חומרי גלם מהצומח תהליכים דומים. ליקטנו גבינות טבעוניות ששוות טעימה

רוקפור מן הצומח, טבע האדם. צילום: קרן יחזקאלי גולדשטיין
רוקפור מן הצומח, טבע האדם. צילום: קרן יחזקאלי גולדשטיין
21 במאי 2017

גבינה טבעונית יכולה להיות מבוססת על שלל חומרי גלם מן הצומח: אגוזי קשיו או מקדמיה, שקדים, פולי סויה, נוזל קוקוס, גרעיני חמנייה ועוד. בזכות תהליכי הכנה מורכבים ומניפולציות טבעיות שונות, מתקבלות גבינות טבעוניות, ממרחים, טופינג אלסטי לפיצה, קרם יוגורטי מעודן, פונדו, ואפילו חריץ נשנוש הולם וארומטי שמתאים להגשה לצד בקבוק יין לבן. אז איפה תקנו גבינות בוטיק טבעוניות לחג? לנו הפתרונים.

אלגריה

המסעדה-מעדנייה הצעירה, אלגנטית והיפסטרית הזאת מציעה תפריט עם גבינות שמיוצרות במקום בהיקף מצומצם (היוש גבינת פטה שקדים אפויה בסלט פטוש בתיבול זעתר ושמן זית עז טעמים, 38 ₪). בנוסף נאצר פה מבחר גבינות בוטיק של יצרנים קטנטנים. תמצאו את הגבינות של אוטופי וביניהן לבנה קשיו פרוביוטית (39 ₪ ל- 200 גרם), גבינת פנינה בסגנון מוצרלה מקשיו וסויה, אופטימלית להתכה על פיצות, לקישים ולהקרמות (49 ₪ ל- 250 גרם), וגבינות קשות ארומטיות כמו פורצ'יני מקשיו מעושן ומותסס (52 ₪ ל- 100 גרם). עוד נמכרות כאן הגבינות המתוחכמות והמהוללות של טבע האדם שנוצרו באופן בייתי על ידי מהנדס מזון חובב, והן מגיעות בסגנון גבינת רוקפור המשלבת עובשים (46 ₪ 150 גרם), גבינה בסגנון קממבר (46 ₪ ל- 150 גרם) וקוטג' (24 ₪ 250 גרם).

אלגריה

רוקפור מן הצומח, טבע האדם. צילום: קרן יחזקאלי גולדשטיין
רוקפור מן הצומח, טבע האדם. צילום: קרן יחזקאלי גולדשטיין

טעם לחיים

במעדנייה הקטנה בשוק לוינסקי השירות לבבי וידעני וליין גבינות הבוטיק העצמאי מיוצר במקום בתהליכים טבעיים ואיטיים. תמצאו פה יוגורט קוקוס פרוביוטי שנמכר בצנצנות זכוכית (18 ₪ ל- 280 מ"ל), ממרח גבינה של גרעיני דלעת שהותססו עם פרוביוטיקה ונטחנו עם ארטישוק לממרח גבינתי (10/20 ₪), גבינת פטה קשה עשויה חלב סויה אורגני ומיושנת במשך חודש וחצי במליחות בינונית ובמרקם שמתאים לחיתוך כקוביות בסלט או למעיכה בסנדוויץ' (150 ₪ לק"ג).

טעם לחיים

ננוצ'קה

במסגרת המהפכה הטבעונשוולית, ננה שרייר תחבוץ לקראת החג מבחר גבינות טבעוניות משקדים וקשיו, שניתן יהיה גם לרכוש הביתה: יוגורט (חצי ליטר 40 ₪), גבינה בולגרית (חבילה 40 ₪), וגבינת שמנת (40 ₪).

ננוצ'קה

שבועות במסעדת ננוצקה. צילום: ננה שרייר
שבועות במסעדת ננוצקה. צילום: ננה שרייר

מחסני הטבעונות

מחסני הטבעונות מציעים רכישה ישירה דרך אתר האינטרנט שלהם וקבלת המוצרים עם שליח עד הבית (או באיסוף עצמי מדיזנגוף 75). תמצאו פה גבינות של EINTUS מוותיקי יצרני גבינות הבוטיק הטבעוניות וגם חמאה טבעונית משמן קוקוס וחלב סויה (20 ₪ לחבילה), גבינת מוצרלה קשיו וטפיוקה (18 ₪ ל- 240 גרם) וכן גבינות של אוטופי ושל טבע האדם.

מחסני הטבעונות, איסוף עצמי מדיזנגוף 75, תל אביב. אין מכירה במקום.

קממבר טבעונית, טבע האדם. צילום: קרן יחזקאלי גולדשטיין
קממבר טבעונית, טבע האדם. צילום: קרן יחזקאלי גולדשטיין

סידס

בפטיסרי הטבעוני סידס מכינים גבינות לבנה בייתיות מאגוזי קשיו שנמכרות עם זעתר ושמן זית (25 ₪ לצנצנת) וגבינת פטה משקדים במליחות גבוהה (25 ₪ לקופסה). בנוסף יציעו לכם גבינות של טבע האדם: קוטג' (23 ₪), שמנת לבישול (19 ₪), חמאה (31 ₪), וגבינות שקדים של ארץ השקד (35 ₪ לגבינה עם פסטו או עם שום שמיר). עד ה- 3.6 תקבלו הנחת שבועות: 15 אחוזי הנחה על כל סוגי הגבינות.

סידס

קוטג', גם לטבעונים. צילום: קרן יחזקאלי גולדשטיין
קוטג', גם לטבעונים. צילום: קרן יחזקאלי גולדשטיין

[interaction id="5922de332041829f01d76088"]