טיים אאוט timeout

הכירו את הקרוגלעך: הקונדיטוריה החדשה שמחברת את שני המאפים האהובים עלינו

| מאת: שירי כץ

גלריית האפייה דה שואו רום, שנפתחה השבוע, תפיץ בכיכר רבין ריח משכר של מאפים שייקחו אתכם לצרפת. היכונו לשיגעון הקרוגלעך

  • https://static2.timeout.co.il/media/2017/03/sizes/שואורום.-סיגל-סבן.-קטן_H_wo_680_382.jpg
אבל איך בוחרים? שואורום. צילום: סיגל סבן.

"עוגת הגבינה של אימא שלך בטוח הכי טובה", מסכם ג'ונתן ווב את גישתו לחיים וממשיך: "אימא אספה את המצרכים הכי טובים, לא משנה מה המחיר שלהם, ועבדה במשך שעתיים על עוגה אחת, ובסוף נמצא הטעם של הילדות בפנים". מוזר לשמוע את ההצהרה הזאת מפיו של אדם שפותח השבוע תחנת אפייה יוצאת דופן בכיכר רבין, ובעבר הקים בארץ אימפריה של פטיסרי. מנחשים איזו?

עוגיות, חייבים ביס. שואורום. צילום: סיגל סבן

עוגיות, חייבים ביס. שואורום. צילום: סיגל סבן

אחרי שווב עלה לארץ מצרפת ב־1997 הוא ניסה לתקופה מסוימת לגור בארצות הברית ושם גילה קונדיטוריה צרפתית בודדת שהזכירה לו את הבית בצרפת. בארץ באותה תקופה חלשה על השוק קפולסקי, והוא הבין שנדרשת פה אפייה בסגנון פטיסרי צרפתי. עם שותפים הוא הקים את קפה לה סנטרל, המאפייה שפעלה מעל לבית הקפה ברוטשילד בניצוחם של הקונדיטורים דידייה פוזניאק ובהמשך קלוד בן שימול, סיפקה את המאפים המרהיבים ואת העוגות לבתי קפה ולמסעדות. ווב הבין אז שנדרשות אדפטציות מקומיות, והוסיף לרשימת העוגות את עוגת הגבינה ועוגת הגזר שאותן לא הכיר.

פנקייקים קטנים. שואורום. צילום: סיגל סבן

פנקייקים קטנים. שואורום. צילום: סיגל סבן

ווב מכר את חלקו בקונדיטוריה שהפכה מאז לרשת סנטרל בוטיק וחזר לניו יורק, שם הקים מפעל לייצור עוגיות מקרון ועוגיות שוקולד צ'יפס. בשלב הזה הוא התחיל גם לייבא מוצרי קונדיטוריה מרחבי העולם כדי לספק גופרות סוכר למקס ברנר הניו יורקי ולמעדניות מפורסמות. כשווב החליט לחזור לארץ הוא המשיך לייבא מאפים קפואים מכל הסוגים עבור רשתות בתי קפה (בעיקר מצרפת), אבל הוא גם רצה להקים מקום שבו יוכל לשתף פעולה עם בתו קלואי ווב, שהשלימה לימודי תקשורת חזותית במנשר. התוצאה תהיה נקודת האפייה דה שואו רום, שבה לאורך כל שעות היממה ייאפו מוצרי הקונדיטוריה שווב מייבא.

גם דונאס. שואורום. צילום: סיגל סבן

גם דונאטס. שואורום. צילום: סיגל סבן

תמצאו כאן קרוגלעך, שהם המאפים שהמציא עודד ברנר, והם בעצם רוגלעך עשויים מבצק קרואסון במילוי קרמל מלוח, למון פאי, צ'יזקייק או קוקוס עם שוקולד לבן ופקאן, וגם קרוגלעך מלוחים עם חלפיניו וקרים צ'יז או עגבנייה־מוצרלה. יהיה ליין של קרואסונים ממולאים בתערובת חמישה תבלינים ועוגת גזר, או ממולאים בפאי פקאן, וגם פרעצל מתוק עם שוקולד וניל וגם מאפים מהמזרח הרחוק כמו כדורי מוצ'י (בצק אורז) בסגנון יפני ממולאים בגלידה (החל מ־8 ש"ח למאפה). מי שירכוש את המאפים יוכל לקחת אותם הביתה או להתיישב על אחד מ־18 הכיסאות במקום, לנשנש ולשתות תה מאצ'ה או קפה לאטה ניטרו, קר ומוגז. מה שבטוח זה שיהיה כאן עניין שמעבר לאפייה, מכיוון שקלואי מתכוונת לעסוק במקביל בעבודות עיצוב בגלריה של תחנת האפייה.

נעים להכיר, קרוגלך. שואורום. צילום: סיגל סבן

נעים להכיר, קרוגלעך. שואורום. צילום: סיגל סבן

The Show Room

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 55b3dc2e1049a431900a9b