קבוצת בנדיקט נוחתת בגבעתיים: הכירו את מסעדת טיטו

רגע אחרי סגירת הזו ביזו ולפני פתיחתה של מסעדה ראשונה בברלין, קבוצת בנדיקט מגיעה לקניון גבעתיים ומשיקה את טיטו: מסעדה איטלקית עם מנות שרינג ענקיות לאכילה משותפת

מסעדת טיטו (צילום: שרית גופן)
מסעדת טיטו (צילום: שרית גופן)
3 באוגוסט 2016

כבר כמעט חמש שנים שיאיר קינדלר ואיתי (פיש) פשיגודה מקבוצת בנדיקט מפנטזים על פתיחת מסעדה לפי הקונספט של קרמיינ'ס האמריקאית בתל אביב. השניים, שנושאים בתפקיד ממציאי הקבוצה, הם מי שהגו (בשותפות עם קבוצת נוקס) את הקונספט של הקוקטייל בר האסקפיסטי של הקבוצה זו ביזו (שנסגר לפני כשבועיים לאחר שלוש שנים) בעקבות הסדרה "מד מן", וכך גם דמיינו השניים מסעדה שתגרוף את הצופה לעולמו של טוני סופרנו ולסרטי מאפיה איטלקית: אולם גדול, שולחנות עץ כבדים, כיסאות מרופדים, מוזיקה של נינו רוטה, וקבוצות של סועדים שעורמים לעצמם פסטות של מאמות איטלקיות מתוך כלי הגשה משותפים. מי שנקלע אל מסעדת קרמיינ'ס, שהתחילה את דרכה במנהטן ב־1990 והפכה לרשת המונה שישה סניפים בארצות הברית, מכיר את האווירה הנעה בין שמחה איטלקית לספוקיות של המאפיה.

קבוצת בנדיקט במסעדת טיטו החדשה. מימין: פשיגודה, קינדלר, כהנא ואוסדון (צילום: בן קלמר)
קבוצת בנדיקט במסעדת טיטו החדשה. מימין: פשיגודה, קינדלר, כהנא ואוסדון (צילום: בן קלמר)

אבל לפני כשנה וחצי הפנימו חברי קבוצת בנדיקט את העובדה שתל אביב השתנתה ואין סיכוי שהם יצליחו להרים את הפרויקט האיטלקי בעיר. קינדלר מנמק: "בליינים לא מגיעים מערים שכנות לתל אביב כדי לשתות, כי המשטרה בודקת רמות אלכוהול בדם. ובכלל, שוק המסעדות בעיר רווי. המצב בעייתי, לא משנה אם קוראים לזה גל טרור או מבצע צבאי, תמיד יש מלחמה. זה מוריד את מצב הרוח לבילויים ומפחית משמעותית את כמות התיירים, וזה רק הולך ונעשה קשה יותר. לפעמים מקום מתחיל להרוויח רק משני השולחנות האחרונים שמתיישבים בכל ערב, ואז פותחים מקום מעבר לכביש והוא לוקח את שני השולחנות האלה".

פיש ממשיך: "לאנשים בתל אביב אין הכנסה פנויה לבילויים כי הכל הולך על שכר דירה ועל תשלום למטפלת. בהתאם לזה ברים ומסעדות נפתחים דווקא בכפר סבא הירוקה ובהוד השרון".

עוד כתבות שיעשו לכם תיאבון:
מנת השבוע: האושר הוא סביח כרובית
מזללת ביצים חדשה נפתחה בבוגרשוב
מפת הקולינריה של אבן גבירול

זו הסיבה שסגרתם את זו ביזו?

קינדלר: "כדי שהעסק יצמח ויצליח היינו צריכים לתת לו הרבה יותר תשומת לב ממה שיכולנו לתת, ולא היה לנו המשאב הזה, בטח כשאנחנו עסוקים בפרויקטים חדשים. קיבלנו החלטה עסקית להוציא את המקום למכירה, ומכיוון שהיו קונים, סגרנו. זה אף פעם לא נעים לסגור עסק, אבל אנחנו מספיק בוגרים ויש לנו מספיק ניסיון כדי לדעת לחתוך בזמן ולהבין שעכשיו צריך להשקיע את האנרגיה במקום אחר".

שולחנות עץ כבדים וסועדים עורמים פסטות של מאמות איטלקיות. מסעדת טיטו (צילום: בן קלמר)
שולחנות עץ כבדים וסועדים עורמים פסטות של מאמות איטלקיות. מסעדת טיטו (צילום: בן קלמר)

שובם של הטיטאנים

קבוצת בנדיקט חיפשה לעצמה נכס לשכור בגבעתיים. התוצאה היא מסעדה ענקית עם ציורי ירקות על התקרה, ספות ארוכות של דיינר, שולחנות עץ כבדים עצומים המתאימים לחבורות גדולות ולשבטים משפחתיים שרוצים לסעוד יחד, בוטקה בקצה המסעדה עם חלון לפודקורט של הקניון ומטבח פתוח.

טיטו – לא על שם הנשיא היוגוסלבי אלא בגלל הכינוי לתינוקות איטלקים שנולדים גדולים מאוד, כלומר טיטאנים – היא העסק התשיעי של הקבוצה (שבה שותפים גם שי כהנא וגיא אוסדון) שהתחילה את דרכה בברים בירושלים ואז פתחה בזה אחר זה עסקים (לפי סדר הא"ב): הבר אליעזר ז"ל, שבע מסעדות לארוחת בוקר בנדיקט (שלוש בתל אביב, ארבע מחוץ לה, ובקרוב בברלין), ברד סטורי, גילדה בר ז"ל, דופלקס בהרצליה פיתוח, הבוסתן בר, ויקי כריסטינה (בשותפות עם קבוצת 141), זו ביזו ז"ל וטיטו. האות ח' שמורה לעסק שפתיחתו הוקפאה בינתיים.

בזמן העבודה קינדלר ופיש הפכו להורים וגילו את ההוצאות הכרוכות בטיטולים, מה שהבהיר להם עד כמה עסקי מזון בתל אביב חייבים להיות ממוקדי תקציב מוגבל. בגבעתיים הם מצאו שהם יכולים לשכור שטח עצום דיו להקמת החזון האיטלקי. הם לקחו אולם שמכיל בנדיבות יותר מ־120 מקומות, פלוס 80 מקומות ישיבה תחת כיפת השמים, בפארק עם עצים, מדשאות, תעלה קטנה של מים זורמים, ובעיקר מגדלים שמתנשאים מעל בגאון ובהם מתגוררות המוני משפחות שלכאורה מצליחות שלא לשרוף את כל המשכורת על שכר הדירה.

שרניג איז קרינג. מסעדת טיטו (צילום: שרית גופן)
שרניג איז קרינג. מסעדת טיטו (צילום: שרית גופן)

פיש מסביר מדוע הם נזקקו למסעדה בעלת שטח גדול כל כך: "המהגרים האיטלקים שהגיעו לניו יורק חיו בדירות קטנות. הם רצו לאכול ארוחות משפחתיות כמו שהיו אוכלים בחצרות הבתים בדרום איטליה, כשפתחו שולחן. כך נפתחו מסעדות של איטליין פמילי סטייל, עם אוכל ביתי, שולחנות גדולים, מנות משותפות ושמחת חיים. רצינו להביא את אותה חוויית אכילה לכאן".

יכול להיות שעוד בבנדיקט עליתם על התאווה הישראלית למנות גדולות ופה שכללתם את הרעיון?

קינדלר: "זה ממש לא דומה. בבנדיקט אלה מנות אישיות, פה אנחנו מביאים שיטה חדשה של הגשת אוכל: מנות שמיועדות לשניים־ארבעה סועדים. מקבלים קערת סלט עצומה למרכז השולחן, ומגש של לזניה. זה הכי וליו פור מאני, כי אם מנה עולה בסביבות 100 ש"ח, וארבעה אוכלים ממנה, ובשלב החשבון גם מקבלים באופן אוטומטי את השאריות ארוזות כך שניתן לאכול מהן גם למחרת, אז זה ממש משתלם. אני מעריך שהממוצע לסועד יהיה 80־100 ש"ח, כולל יין".

פיש: "מסעדות בתל אביב לא ערוכות לארח עשרה סועדים יחד (ועוד שתהיה להם חניה). משפחה שרוצה לציין מאורע שמח חייבת להזמין חדר פרטי. פה זה הכי בסיסי".

טיטו תתפתח לרשת?

"קודם אני רוצה שאנשים יאהבו את המקום ויתחברו לקונספט, ורק אחר כך נראה מה עתידו. אם זה ילך, יש סיכוי טוב שנפתח עוד".

"מקבלים קערת סלט עצומה ומגש של לזניה. הכי וליו פור מאני". מסעדת טיטו (צילום: שרית גופן)
"מקבלים קערת סלט עצומה ומגש של לזניה. הכי וליו פור מאני". מסעדת טיטו (צילום: שרית גופן)

מה בתפריט?

טיטו תציעה תפריט איטלקי מוכר אבל במהדורה משפחתית וממש כמו באיטליה בארוחה בת ארבע מנות: סלט קפרזה, אנטיפסטי ירקות, אינבולטיני של פרוסות חציל צלויות עם ראגו בקר ומוצרלה, קרפצ'ו בקר או ראש כרובית בציפוי פרמזן לפתיחה. מנות ביניים: פסטות ביתיות שהבצק שלהן מוכן במקום: ספגטי מרינרה, פטוצ'יני פונגי, ספגטי מיטבולס (כדורי בשר יככבו גם בכריכים), פסטה פולו עם נתחי עוף ולזניה מעלי פסטה טריים, ראגו בקר ובשמל ומבחר של פיצות. מנות עיקריות: סלמון בתנור, שרימפס, כדורי ריזוטו ממולאים שרימפס, אוסובוקו עגל קלאסי או עוף שלם דיאבולו צלוי במחבת ללא עצמות.

לקינוח יוגשו עוגות שלמות למרכז השולחן: עוגת גבינה פירורים, מוס שוקולד, קראק פאי, טירמיסו וכמובן גם גלידה איטלקית. זו לא מסעדה לערב זוגי רומנטי אלא לקבוצות של חברים ומשפחות (מומלץ להגיע בקבוצה של יותר מארבעה אנשים).

טיטו, דרך יצחק רבין 53 גבעתיים (גב קניון גבעתיים). שבוע ההרצה יתקיים בתאריכים 2.8־9.8, 18:00־24:00, 6317080־03