טיים אאוט timeout

תתעוררו: ארוחות הבוקר והבראנצ'ים הכי טובים בתל אביב

| מאת: נועה רוזין, שירה אדלר

כבר מזמן אמרו לנו שארוחת הבוקר היא הארוחה החשובה של היום. עכשיו היא גם חשובה, גם משודרגת לבראנץ' וגם פשוט מ-עולה! אלו הן ארוחות הבוקר והבראנצ'ים הכי טובים בתל אביב וכדאי מאוד שתכירו אותם מקרוב

  • https://static2.timeout.co.il/media/2017/01/sizes/בראנץ-קליפורני-סנטה-רוזה-צלם-אפיק-גבאי_H_wo_680_382.jpg
בראנץ קליפורניה סטייל, סנטה רוזה צילום: אפיק גבאי

נכון, ארוחת בוקר בתל אביב יכולה להיות סנדוויץ' זריז או אפילו חומוס טוב – וקדימה להמשך הלו"ז שלנו, אבל מתברר שארוחות בוקר כבר הפכו מזמן לעניין של שגרה ברוכה אצלנו הישראלים, ואם אפשר לאכול אותן במשך כל היום, עוד יותר טוב לעם היהודי. כמו בכל תחום, גם פה אנחנו דורשים עדכוני גרסה לעתים תכופות: לא עוד שקשוקה או עין הפוכה – ארוחות הבוקר משתדרגות והופכות למוקד עלייה לרגל. שבת או יום חול, אנחנו לגמרי זורמים עם העניין. קבלו את המקומות שלנו לארוחות הבוקר והבראנצ'ים הכי טובים בתל אביב.

 

 האחים

הבראנץ' של האחים הגדיר מחדש את המונח בופה: חומרי גלם טריים ומקומיים, מאפים חמימים ומחיר שפוי. אחרי שתעמיסו צלחת תמצאו על השולחן שקשוקה, מאפה תרד, ביצים חצי קשות, ירקות קלויים ואפויים, חומוס תוצרת בית, מבחר גבינות, סלטים טריים ואזור שלם שמוקדש לקינוחים. והשוס? תפריט קוקטיילים ואלכוהול זול.
מחיר: 85 ש"ח, כולל שתייה חמה, תה קר ולימונדה במילוי חופשי.

לאחים

בראנץ' באחים (צילום: טל סיוון ציפורין)

בראנץ' באחים (צילום: טל סיוון ציפורין)

 

משייה

את הבראנץ המופלא של משייה לא תמצאו בימי שבת אלא רק בשישי ובאמצע שבוע- סיבה טובה לקחת בוקר של חופש ולהנות מבראנץ' מקצועי ומהודק: הבראנץ' כולל מנת ביצים מרכזית  (שקשוקה, ביצים נוסח פלורנטין ודומיהן) בופה ומשקה קל או חם. הבופה מכיל מבחר גדול של מאפים מהטאבון, סלטים מיוחדים (צזיקי, חציל בטחינה, כרובית בטחינה), דגים כבושים וגבינות, מאפים מתוקים, ריבות ויוגורט עם פירות. מעל לטעם, ניכרת ההשקעה בפרזנטציה, הכל מסודר בצורה דקורטיבית ובאופן תדיר דואגים להשלים חסרים, כמה לא ישראלי. אם תרצו קוקטיילים בצהרי היום, תוכלו לקבלם בתוספת תשלום.
מחיר:  85 – 95 ש"ח, תלוי במנה המרכזית.

משייה

יוסי שטרית במשייה. צילום: דן פרץ

יוסי שטרית במשייה. צילום: דן פרץ

 

קלארו

שקשוקה פירות ים, בנדיקט ים תיכוני עם רוטב הולנדייז וצ'ילי חרוך, טוסט שינקן וגאודה בציפוי קורנפלקס פריך, בוצ'ר עם הרינג, כבד קצוץ וחלה, ולקינוח – מגדל פנקייק מושחת. רוצים ממש להתפנק? לכו על ארוחת בוקר זוגית (165 ש"ח).
מחיר: 42־82 ש"ח, כולל תפריט קוקטיילים מוזל (28־40 ש"ח).

לקלארו

בראנץ' בקלארו (צילום: איליה מלניקוב)

בראנץ' בקלארו (צילום: איליה מלניקוב)

 

סרווסריה

“בראנץ' של שיכורים" – אוכל שמח ומלא אלכוהול: מנות קטנות לפתיחה ומנות גדולות יותר כגון צ'ילי קון קרנה וביצת עין עם נאצ'וס, חלפיניו וצ'דר מותכת; קלמרי מטוגן בלחמנייה מתוקה עם איולי חלפיניו וגם ערימה של פנקייק עם בייקון וסירופ מייפל. שימו לב לתפריט הספיישלים, יש סיכוי שתמצאו שם מנות עם חומרי גלם שנחתו רק אתמול מספרד.
מחיר: 12־58 ש"ח כולל מגשי צ'ייסרים שיוצאים בלי הפסקה.

לסרווסריה

פנקייק בייקון וחמאה בסרווסריה (צילום: גל בן זאב)

פנקייק בייקון וחמאה בסרווסריה (צילום: גל בן זאב)

 הבסטה

בוחרים מנה עיקרית והמון צלחות קטנות זורמות לשולחן לפני שהיא מגיעה: ירקות, לחם, איקרה, סלט תפוחי אדמה עם חזרת, פולנטה, מסבחה ירקות שורש ועוד. תפריט העיקריות כולל חטאים מבורכים בדמות בורקס תרד וחלמון נוזל, שווארמה חזיר, סטייק אנד אגס ועוד. בגזרת האלכוהול: בלאדי מרי, לילה בשלל צבעיו, גזוז, תפוחים, שפריץ, קראף של יין (79 ש"ח) ועוד.
מחיר: 79־129 ש"ח למנה עיקרית.

לבסטה

בורקס סרטנים בבסטה (צילום: רינת הלון)

בורקס סרטנים בבסטה (צילום: רינת הלון)

 

 דלאל

זה מתחיל בסלסלת מאפים עם ניחוח ממכר של חמאה, עובר דרך שקשוקה חצילים קלויים עם תרד, עגבניות ויוגורט צאן ומגיע עד לקרואסון קרוק מאדם שיכניס אתכם לסוף השבוע עם ביצה עלומה, פסטרמה, אמנטל וקציפת כמהין.
מחיר: 42־65 ש"ח. קוקטיילים (מימוזה, אפרול שפריץ, בליני ועוד) ב־32 ש"ח.

לדלאל

בייגל בריוש וגבינת ברוזין של דלאל (צילום: מאיר כהן)

בייגל בריוש של דלאל (צילום: מאיר כהן)

 

צ'יקטי

טאפאס איטלקי לצד אלכוהול של בוקר: ארטישוקים עם גבינת כבשים מלוחה, עשבים וסלסה ורדה; סלקים צלויים עם עלי אנדיב, גבינת עזים ושמן פיסטוק; ביצים עלומות עם פטריות; פיאדינה ביאקנה – בצק דק עם מסקרפונה, ביצה, תרד ופנצ'טה. לא לוותר על צלחת טעימות מאיטליה, שכוללת מגוון גבינות, נקניקים והפתעות נוספות.
מחיר: 27־82 ש"ח.

צלחת טעימות בצ'יקטי (צילום: תמוז רחמן)

צלחת טעימות בצ'יקטי (צילום: תמוז רחמן)

 

לצ'יקטי

 דליקטסן

המעדנייה הלוהטת מוסיפה לתפריט ארוחות הבוקר ספיישלים בסופי שבוע כמו: חומוס פול עם ביצה חומה (38 ש"ח), פנקייק תימני עם עגבניות מגורדות, ביצה חומה וסחוג (36 ש"ח).
מחיר: 12־130 ש"ח. קוקטיילים של בוקר ב־26 ש"ח.

לדליקטסן

דליקטסן (צילום:עידית בן עוליאל)

דליקטסן (צילום:עידית בן עוליאל)

 

 טראק דה לוקס

בראנץ' אמריקאי עם מנות מושחתות כמו בריסקט בנדיקט – לחם בריוש עם ביצה עלומה, הולנדייז ובריסקט מעושן; וואבוס רנצ'רוס – צ'וריסו בקר, תבשיל שעועית וביצת עין עם לחם תירס; האש בראונס – קרעי תפוחי אדמה עם אונטריב מפורק וביצת עין. נסו את תפריט המילקשייקים ונראה אתכם קמים מהכיסא (25 ש"ח).
מחיר: 53־69 ש"ח כולל סלסלת לחמים וקפה.

לטראק דה לוקס

בראנץ' בטארק דה לוקס (צילום: אנטולי מיכאלו)

בראנץ' בטארק דה לוקס (צילום: אנטולי מיכאלו)

 

סנטה רוזה

תפריט הבראנץ' בסנטה רוזה מצליח להגדיר מחדש את האוכל האמריקאי, שעד היום הכרנו כמוגזם ונוטף שומן, ומציג מנות שיוצאות מהקופסה עם השקפה קליפורנית ברורה אותה מביאה השפית חן שמגר. במקום תמצאו לא פחות מ- 11 סוגים של ארוחות בוקר שונות, מוופל בלגי מלוח עם ציר בקר, תפוחי אדמה, בייקון וגבינת צ'דר, דרך אגס בנדיקט על מצע עדשים וכמובן הר פנקייקים שיעשה טוב על הלב לצעירים ולמבוגרים גם יחד.
מחיר: 37־69 ש"ח,  כולל שתיה חמה וקרה.

סנטה רוזה

בראנץ קליפורניה סטייל, סנטה רוזה צילום: אפיק גבאי

בראנץ קליפורניה סטייל, סנטה רוזה צילום: אפיק גבאי

 

בלו סקיי

הבראנץ' הכשר של מאיר אדוני כולל מזטים, לחמים עם מטבלים ומנה עיקרית לבחירה כמו: שקשוקה עם עגבניות מעושנות, חצילים, גבינת פטה וטחינה; ביצי עין עם קרפ שיפון במילוי פטריות, גאודה ותרד ועוד.
מחיר: 120 ש"ח.

לבלו סקיי

בראנץ' שישי של בלו סקיי (צילום: שרית גופן)

בראנץ' שישי של בלו סקיי (צילום: שרית גופן)

 

 הוטל מונטיפיורי

תמצאו בצלחת כל מה שאפשר לבקש, מארוחת בוקר קונטיננטלית, ישראלית ו"בוקר רך"  שמתייחסת לערכים תזונתיים ולשמירה על המשקל, עד מנות שמוגשות בנפרד ואפשר להרכיב בעזרתן בדיוק את הארוחה שבא לכם עליה באותו רגע, למשל ביצים מקושקשות עם סלמון מעושן או פשוט לחמניות, חמאה וקונפיטורה. הכול מדויק ומתוקתק והשירות מופתי.
מחיר: 39־58 ש"ח.

למסעדת הוטל מונטיפיורי

הוטל מונטיפיורי. צילום: יח"צ

הוטל מונטיפיורי. צילום: יח"צ

 

 מאנטה ריי

אחד המקומות הראשונים בעיר לנטוש את נוסחת החביתה־סלט־גבינה אל  הכיוון היצירתי עם מנות כמו אומלט כרישה, פרמזן ובזיליקום, בורקס גבינה וזיתים עם ביצה עלומה ושקשוקה עם גבינת חלומי. אופציות נוספות: מזטים קטנים בסגנון ים תיכוני, קונספט הדגל של המסעדה. למי שלא יכול להתחיל את היום בלי סוכר לווריד מחכים פרנץ' טוסט ופנקייקים עם פירות וקרם פרש.
מחיר: 39־63 ש"ח

למסעדת מאנטה ריי

מאנטה ריי. צילום: יח"צ

מאנטה ריי. צילום: יח"צ

 

חוות צוק

בוקר של אמיצים  מצפה למי שיכול להיכנס באנטריקוט פרוס, ביצים ותפוחי אדמה לפני שמונה בבוקר. יש גם מנות של שקשוקת מרגזים, קרואסון עם חזה אווז, מבחר דגים כבושים ובשבתות גם עונג שבת שעשוי פלטת סלטים זוגית. מסיבות נוסטלגיות טהורות אנחנו ממשיכים להתמקד בארוחה של מבחר גבינות מהחווה.
מחיר: 42־65 ש"ח

לחוות צוק

חוות צוק. צילום: אנטולי מיכאלו

חוות צוק. צילום: אנטולי מיכאלו

 

 בנדיקט

נכון שקוראים למקום בנדיקט, אבל המנה הכי גאונית שלהם היא דווקא egg balls, מנה העשויה ביצים מוקצפות ואפויות ונראות כמו כופתאות, המזכירות ניוקי אוורירי ונימוח. ההברקה הזאת מגיעה עם רטבים כמו פטריות בשמנת ומוסקט או עלי תרד וגבינת עזים, לצד סלסילת לחמניות חמות. והכי חשוב: 24/7.
מחיר: 58־98 ש"ח

למסעדת בנדיקט רוטשילד

בנדיקט בבנדיקט. צילום: דן לב

בנדיקט בבנדיקט. צילום: דן לב

 

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: f6cade6219a60313f281