טיים אאוט timeout

עושות חיל: המסעדות המומלצות ברמת החייל

| מאת: שרון בן-דוד

ממעדנייה מובחרת, דרך ראמן מושלם, המבורגר סליזי ורוטיסרי לוהט - כל המקומות הנכונים ברמת החייל שמומלץ להכיר, לפני שעולים על הגשר ועוברים לצד השני של תל אביב

  • https://static2.timeout.co.il/media/2017/02/sizes/אגתה-פלטת-נקניקים-צילום-אנטולי-מיכאלו_H_wo_680_382.jpg
פלטת נקניקים באגתה. צילום: אנטולי מיכאלו

אחרי ששבענו מהפיצות הטובות בתל אביב וקינחנו עם קינוחים מושחתים, תקף אותנו שוב הרעב. הפעם, אנחנו שמים פעמנו לכיוון צפון מזרח, חוצים את הגשר ובודקים מה טעים במעוז התקשורת וההיי טק. שכונת רמת החייל בצפון תל אביב מנקזת אליה אוכלוסיה מגוונת לאורך כל היממה: בשעות היום היא עמוסה בעובדי המשרדים, אנשי הייטק ותקשורת ובערב, המתחם משנה את פניו לאווירת בליינות שמקיפה את הזאפה, את המסעדות והברים. מגוון המקומות שאפשר לשבת בהם מאפשר לכל אחד למצוא את מה שמתאים לו ברגע הנכון, עם הביס הנכון. מחפשים מסעדות ברמת החייל שאתם לא מכירים? תרשמו.

אגתה

מעדנייה לא-כל-כך-קטנה ומקסימה שהיא החלום הרטוב של כל פודי. על המדפים תמצאו גבינות מכל העולם, נקניקים, דגים כבושים, שימורים, סוגי חומץ ורטבים ועוד מעדנים, שאת חלקם ניתן לקבל כפלטות ובכריכים מושקעים (המוצרלה והטוניסאי משובחים). תוסיפו כוס יין או בקבוקון קמפרי מוגז ואתם מסודרים, ועל הדרך אפילו מרגישים קצת חו"ל באמצע יום העבודה.

אגתה

אגתה, להרגיש חו"ל. צילום: אנטולי מיכאלו

אגתה, להרגיש חו"ל. צילום: אנטולי מיכאלו

לעוד כתבות טעימות:
אוכל הרחוב הכי טוב בתל אביב
האטליזים הטובים בתל אביב
בראנצ'ים חדשים בתל אביב
מסעדות כשרות מומלצות בתל אביב

AMAMA

מסעדה יפנית שמתמקדת באוכל רחוב כמו שתקבלו בטוקיו, עם קצת התאמות לחיך הישראלי: מנות בסגנון יפני עם הטעמים האהובים ובכמות שמתאימה לחלוקה, תפריט סאקה מזמין, אווירה צעירה (בערב מנגן די ג'יי לייב) ושירות נעים וקשוב. מקום שמתאים לכל מאורע, מהפסקת צהריים זריזה בתמחור נגיש, ועד בילוי עם חברים והקפצת סאקה בומב. למה לא בעצם?

AMAMA

אממה. פיצה טונה. צילום: טל ציפורין

אממה. טוקיו פינת ולנברג. פיצה טונה. צילום: טל ציפורין

גוצ'ה

הרשת שהצליחה לפצח את הלוגיקה של הסועד הישראלי עם תפריט גדול במיוחד שיש בו כל מה שאפשר לרצות: מנות דגים ופירות ים בשפע, אבל גם המבורגר, פסטה, מנות ים-יבשה, קארי אסייתי ומוקיקה ברזילאית. השירות אדיב והקינוחים מעולים, אז לא פלא שהמסעדה תמיד מלאה.

גוצ'ה

גוצ'ה. צילום:בועז לביא

ים יבשה. גוצ'ה. צילום:בועז לביא

ג'ירף

הסניף הצפון תל אביבי של רשת המסעדות הפאן-אסייתית הוא סוג של הימור בטוח, כי 20 שנה של ניסיון יצרו התמקצעות בכל הפרמטרים של חוויית הארוחה: תפריט מגוון עם מנות ותיקות ואהובות מול חדשות (נסו את הצ'יראשי סושי ולא תתאכזבו), קינוחים אירופאיים, שירות אדיב ומקצועי ואווירה נעימה. מקום ורסטילי שמתאים לכל שעה, מפאואר לאנצ' ועד בילוי ערב.

ג'ירף

צ'יראשי טונה עם אבוקדו. צילום: דניאל לילה

צ'יראשי טונה עם אבוקדו. צילום: דניאל לילה

ג'מס

מבשלת הבירה הכשרה מפתח תקווה החליטה לחסוך לתל אביבים את הנסיעה ופתחה סניף בשוק הצפון שזוכה לפופולריות רבה. את הבירה המצוינת של המבשלה מלווה תפריט קרניבורי עסיסי ומשובח שכולל כבד קצוץ, נקניקיות שמנמנות בגריל, כריכי בשר גדושים ועוד. מה צריך יותר מזה?

ג'מס 

ג'מס,  שוק צפון. צילום: יח"צ

ג'מס, שוק צפון. צילום: יח"צ

הדסון

מסעדת הבשר הכי מוצלחת ברמת החייל, והיא כנראה גם אחת הטובות בז'אנר בארץ. השף מתן אברהמס מתייחס לנתחים בכבוד ששמור למלכים, ומטפל בהם במקצועיות החל משלב היישון במקרר המסעדה ועד לצלחת. מומלץ לא לפספס את הסטייקים בחיתוך אמריקאי כמו דלמוניקו, דנבר וכמובן טי-בון. אנחנו כבר מריירים.

הדסון בראסרי

מקצוען בבשר. צילום: מתן אברהמס

מקצוען בבשר. וגם צלם לא רע. צילום: מתן אברהמס

טייגר לילי

מסעדה תאילנדית שתמיד נעים לחזור אליה בגלל האווירה, השירות ובעיקר התפריט של השף יניר גרין: מנות ראשונות חרפרפות לפתיחת התיאבון, מרקים שהם למעשה ארוחה שלמה, מנות ווק וקארי, תבשילי בשר, דגים ופירות ים וגם מנות טבעוניות טובות. את החוויה החיובית משלימים מלצרים חייכניים שמתייחסים באותה רצינות גם לילדים, ותפריט קוקטיילים ואלכוהול עשיר.

טייגר לילי

טייגר לילי: יאם פלא מוק. צילום: דניאל לילה

טייגר לילי: יאם פלא מוק. צילום: דניאל לילה

ליאו בלומס

פאב אירי ותיק מבית המולי בלומס שמספק בדיוק את מה שבר אירי טוב אמור לתת: גיניס וקילקני קרירות מהחבית, מסכי ענק שמעבירים שידורי ספורט, תפריט אלכוהול עשיר ואוכל שילווה את כל השמחה הזו – כריכים, שפרד'ס פאי, המבורגרים עסיסיים וצ'יפס שרבות כבר דובר בו.

ליאו בלומס

ליב

הסניף הראשון של רשת המזון המהיר הבריא הוקם מתוך הבנה שגם לעכברי ההייטק מגיע אוכל מזין וטרי. סלטים ומרקים, מנות ראשונות ועיקריות מעניינות אך לא מתחכמות מדי ותמחור נגיש, גורמים לכך שזהו אחד מעוגני הקולינריה המוצדקים בסביבה. רק מה? תדאגו להגיע לפני 14:00, כדי שתוכלו להנות מכל המבחר.

ליב

מיאזקי

המקום של השף יובל בן-נריה (טאיזו) מחבר את האלגנטיות של מסעדת טאיזו עם אווירת דוכן אוכל ביפן. תפריט מהודק מציע שיפודים בגריל בטכניקה יפנית, כמה סוגי ראמן משובחים ומנות צד בסגנון יפני עם פרשנות אישית, והכל בביצוע מדויק ומוקפד. מומלץ לשבת על הבר, להנות מהאוכל ולהביט על הצוות המיומן שעובד בזריזות מופתית.

מיאזקי

ספייסי מיסו במיאזקי, צילום: איליה מלניקוב

ספייסי מיסו במיאזקי, צילום: איליה מלניקוב

פרונטו קיוסק

המסעדה הקז'ואלית של השף דיוויד פרנקל (פרונטו) מביאה לשוק צפון את מיטב הקלאסיקות של המטבח האיטלקי בביצוע מדויק ובלי התחכמויות מיותרות. פיצות פריכות ולוהטות משוגרות מטאבון שבמרכז המטבח הפתוח, ואת הפסטות מומלץ להוריד עם אפרול שפריץ. לסיום אפשר לקנות פסטה טרייה במשקל ולשחזר את החוויה בבית.

פרונטו קיוסק

פרונטו קיוסקו, פיצה עם בייקון וביצה. צילום: אנטולי מיכאלו

פרונטו קיוסקו, פיצה עם בייקון וביצה, בול כזאת. צילום: אנטולי מיכאלו

FRAME

מסעדת פיוז'ן ותיקה שהולכת על כל הקופה עם תפריט אסייתי בטאצ' ישראלי, תמחור סביר וערך גבוה של VFM. באמצע השבוע האווירה קז'ואלית וצעירה, ובשבת אחה"צ מגיעות משפחות עם ילדים שנהנים ממשחקייה צמודה. המנות גדולות בהרבה מהמקובל בתל אביב: עם קומבינציית סושי זוגית וקינוח טעימות זוגי, אפשר בקלות לסגור ערב לארבעה סועדים.

FRAME

תפריט חורף חדש בפריים. צילום אנטולי מיכאלו

שנלך על קומבינצייה? פריים. צילום אנטולי מיכאלו

קפה לואיז

הסניף של רשת מסעדות הבריאות הצפונית הוא נווה מדבר באזור המגורים של רמת החייל. מגמת הקרבה לטבע ולאדמה שתמיד הנחתה את התפריט התחזקה עם השנים, ועכשיו אפשר למצוא ברשימת המרכיבים סופרפודס כמו מורינגה, מאצ'ה, קונג'אק ועוד. נקודת המוצא של המנות היא שמירה על הערכים התזונתיים של חומרי הגלם והשראה ממטבחי עולם, שמתורגמת לסלטים רעננים, קדרות, כריכים ותבשילים.

קפה לואיז

פאייה בקפה לואיז. צילום: אנתולי מיכאלו

פאייה בקפה לואיז. צילום: אנתולי מיכאלו

רוטיסרי

גן עדן לחובבי עוף בגריל, כי מי יכול לסרב לעוף פריך ולוהט עם צ'יפס שהרגע יצא מטיגון, לסלט עוף חם או לראפ עם נתחי עוף מפורק. הריח ממכר והטעם אש, והקונספט, מה נאמר, פשוט ומנצח. אז תודה לך, אלוהי הרוטיסרי.

רוטיסרי

ראפ עוף ברוטיסרי. צילום: אורן שלו

ראפ עוף ברוטיסרי. צילום: אורן שלו

שגב אקספרס

עם כל ההצלחה של השף שגב משה, יש הסכמה גורפת מצד פודיז ששגב אקספרס היא המסעדה הטובה ביותר שלו. תפאורה שנראית כמו גן פורח על רקע שממת הבטון של רמת החייל מזמינה לעצור קצת את מרוץ העכברים לטובת תפריט רחב שמתחיל במטבח הביתי (קציצות דגים), עובר באירופה (פטה כבד ושזיפים, פסטה נאפולי סטייל) ונגמר במזרח אסיה (גיוזה עם עוף). רק להגיע ולבחור. התענוג מובטח.

שגב אקספרס

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 218bff6f8b886e69f7fb9b6af09a