טיים אאוט timeout

פיינר דיינינג: מסעדה חדשה ומסקרנת ליוצא מול ים

| מאת: שירי כץ

עידו פיינר - הסו שף של מול ים, ואורי כפתורי, סומלייה וייבואן יין - פותחים השבוע את Garrigue - מסעדה שמגישה אוכל עילי באווירה ים תיכונית משוחררת

  • https://static2.timeout.co.il/media/2016/05/sizes/DSC7193.jpg_h_wo_680_382.jpg
Garrigue (צילום: אנטולי מיכאלו)

כסו שף של מסעדת מול ים (עליה השלום) קיבל עידו פיינר למטבחו באופן קבוע ובטיסה ישירה אספקה של חומרי הגלם המובחרים והנחשקים ביותר בעולם. הוא הבין עד כמה בורך רק כשגילה בהתמחות אצל הסטון בלומנטל בפאט דאק שהקלקרים של הדגים מגיעים מאותם הספקים של מול ים. כשחבר פיינר לסומלייה ויבואן היין אורי כפתורי כדי לפתוח מסעדה של קולינריה עילית בסגנון הגשה בלתי פורמלי – הוא היה צריך להחליט מה המדיניות שלו לגבי חומרי הגלם. פיינר הבין שיהיה חייב לבנות תפריט המבוסס על הטוב ביותר שיוכל להשיג. מכאן עלה השם Garrigue – חורש בר ים תיכוני – שמדגיש את הצמחייה האופיינית לאזורינו ומרמז על כבוד למקום וליחס רציני לצמחייה (שבהחלט מככבת בתפריט, גם במנות שמשלבות בשר).

המסעדה הקטנה, שמוגדרת כפיין דיינינג של מטבח אירופי מודרני, ובה מקום ל־40 סועדים בלבד, מעוצבת באופן עדכני ומאופק. רצפות מצוירות, לבנים אפורות, קירות לבנים ומטבח שקוף וחשוף. פיינר מדגיש בעיקר את מה שאין במסעדה: "אין שנדליירים, אין מפות לבנות, אין גינונים. שולחנות העץ חשופים, התאורה גבוהה באופן שמאיר היטב את המנות, המוזיקה נמוכה כך שאפשר לנהל שיחה, והקהל מוזמן להגיע גם בג'ינס".

Garrigue (צילום: אנטולי מיכאלו)

Garrigue (צילום: אנטולי מיכאלו)

מה בתפריט?

יינות במחירים שפויים ותפריט שבועי מתחלף

פיינר, שהחל את דרכו בקילוף שום במסעדת ארניה בגיל 14, הספיק להתמחות במיטב מסעדות העילית בצרפת ובספרד. זה גם מקור החיבור שלו לכפתורי, בצד חיפוש אובססיבי מתמיד של שניהם אחר שלמות קולינרית. כפתורי מגיש במסעדה יינות מצרפת ומישראל בלבד, בעיקר במחירים מאופקים יחסית (105 ש"ח לבקבוק). בתפריט מנות ראשונות של כרוב סגול, גספצ'ו מלפפון, שקדים מלוחים, מירן ושמן זית; תפוח אדמה בקליפה קריספית, תפוח אדמה בחמאת שום ורוזמרין, פירה מתובל בתימין ובקציפת ערמונים;

המנות העיקריות כוללות מלבד דג ים או ברווז, מנות של דלעת, בטן חזיר, פקאן מקורמל, קציפת בייקון, או מנת קרם דלעת וציר פטריות (40־60 ש"ח לראשונות; 60־95 ש"ח לעיקריות). פיינר יציע גם תפריט שבועי מתחלף של ארוחה מלאה (5 מנות ב־180 ש"ח). אנחנו מהמרים שתתקשו לשריין לעצמכם פה שולחן אם לא תזמינו שבועיים מראש.

לפרטים נוספים על מסעדת Garrigue

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 9e73df777a6b29fd1338a87