מצ׳ורחצ׳חלה ועד נקנבי: מילון המאכלים הגיאורגיים השלם

המסעדות הגיאורגיות פורחות מסביב והגיע הזמן שנדבר את השפה. אז לפני שאתם מגמגמים מהתפריט, הנה כמה מושגים שכדאי להכיר

בליני במסעדת ראצ'ה (צילום: אנטולי מיכאלו)
בליני במסעדת ראצ'ה (צילום: אנטולי מיכאלו)
24 בפברואר 2016

צ׳ורחצ׳חלה

ממתק גיאורגי שנראה כמו נקניק התלוי לייבוש ומכיל אגוזי מלך שנטבלו ברפרפת ענבים מתובלת בתמרינדי.

[tmwdfpad]

צ׳יבורקי

בשר סהרוני בצק ממולאים בשר טחון שטוגנו עד קריספיות זהובה.

חינקלי בשר

כיסני בצק ממולאים בבשר.

חינקלי במסעדת ראצ'ה (צילום: אנטולי מיכאלו)
חינקלי במסעדת ראצ'ה (צילום: אנטולי מיכאלו)

טבזי

בורי או דניס צלויים מוגשים עם רוטב עשוי בצלים, אגוזי מלך ותמרינדי, ממרח תמרים, בצל מטוגן ושום.

קופאטי

נקניקיות בקר ביתיות.

חאצ׳פורי אצ׳רולי

מאפה שמרים בצורת סירה, במילוי גבינות סולגוני מסורתיות וביצה.

בית החצ'פורי (צילום: ירון ברנר)
בית החצ'פורי (צילום: ירון ברנר)

נקנבי

צלעות טלה מוגשות עם ירקות ורוטב טאקמלי של שזיפים ירוקים.

פחליאני

ירקות מבושלים ומגוררים בתערובת אגוזים, שום וכוסברה.

באדריג׳אני

גלילות פרוסות חציל מטוגנות ובתוכן משחת אגוזי מלך, שום, כוסברה, ותבליני חמלי סונלי.

גלילות חציל במסעדת ראצ'ה (צילום: אוליביה פטוסי)
גלילות חציל במסעדת ראצ'ה (צילום: אוליביה פטוסי)

לבאשי

לחם גיאורגי דק עשוי בצק שמרים, מוגש לצד מטבלי רוטב טקאמלי עשוי שזיפים ירוקים מזן מיוחד. השזיפים נמכרים כמעט בוסריים שלושה שבועות בשנה (בשאר השנה הם מגיעים מהמקפיא), ומכינים מהם רוטב חמוץ־חריף וכן רוטב עגבניות.