10 שאלות על בוקר עם השף רפי כהן

5, המסעדה החדשה של השף רפי כהן במלון מנדלי, נפתחה לארוחות בוקר

מסעדת 5. צילום: ירון ברנר
מסעדת 5. צילום: ירון ברנר
12 בפברואר 2014

מה הדבר הראשון שאתה עושה כשאתה קם בבוקר?

"מתמתח ומצחצח שיניים".

קפה או תה?

"אספרסו כפול וחזק, בלי סוכר".

באיזו שעה אתה מתעורר?

"בדרך כלל בשעה שש או בשבע, אבל אם אין לי משהו דחוף אני יכול להישאר במיטה. בכל אופן, אני אף פעם לא קם אחרי השעה שבע, גם בשבת".

יקיצה טבעית או לא?

"תמיד יקיצה טבעית, אין לי בכלל שעון מעורר, אני תמיד קם לבד".

בעולם אוטופי – באיזו שעה היית רוצה לקום?

"האמת? ארבע בבוקר, אלה השעות שאני הכי אוהב, זה עושה לי טוב על הנשמה. בכל פעם שאני קם בשעות האלה אני מרגיש שמשהו בי נקי, זה מכניס בי אופטימיות. אלה שעות שיש בהן שקט מופתי ואפשר לתכנן בהן תוכניות. בתקופות שהתעוררתי בשעות האלה הייתי הכי מאושר".

מבלבל לי ת'ביצים, רפי כהן. צילום: איליה מלניקוב
מבלבל לי ת'ביצים, רפי כהן. צילום: איליה מלניקוב

איזה עיתון אתה קורא?

"אני לא קורא עיתון כבר די הרבה זמן. ירד לי מזה, אני לא צורך חדשות".

מי האדם הראשון שאתה מדבר איתו בבוקר?

"מנהל התפעול של המסעדה או הקניין של המסעדה. לפעמים זה גם עם אחד הדייגים. הם שולחים לי כל בוקר SMS מה הם מצאו בדלאל (שוק סוחרי הדגים ביפו, ת"ג) ואני מתקשר אליהם לשאול שאלות ענייניות על הסחורה".

בבוקר אתה: מלא אנרגיה כמו בננה או עייף כמו נענע שנשכחה בשמש?

"בבוקר אני מלא אנרגיה, חדור מלחמה. בלילות אני מתכנן, ובבוקר מבצע, כזה אני".

מתי אתה אוכל את הארוחה הראשונה שלך?

"האמת שהארוחה הראשונה שלי היא בדרך כלל בצהריים. זה קורה בסביבות השעה אחת או שתיים".

מה היא כוללת?

"בדרך כלל זה חריימה אצל בינו או בית תאילנדי או שיפודים אצל הברברי בעג'מי".

מנדל"י מוכר ספרים 5 (מלון מנדל"י), 7715424־03, ראשון־חמישי 7:00־10:30, שישי־שבת 7:00־10:45

למסעדת 5