שיעור תנועה: סאלבה וידה תקבל בית קבוע אחרי החגים

שישה חודשים לתוך הפופ אפ שלו במלון בראון, השף יובל פכלר הופך את סאלבה וידה למסעדה קבועה ברחוב הירקון על חורבות בר היאכט קלאב

סלבה וידה. צילום: אנטולי מיכאלו
סלבה וידה. צילום: אנטולי מיכאלו
14 בספטמבר 2016

כשיובל פכלר הקים את הפופ אפ סאלבה וידה במלון בראון TLV, היה לו ברור שהקונספט שיצר לעצמו, תנועה והמשכיות, ילווה אותו לאורך זמן. אחרי שבישל עשרות ארוחות ערב במקומות שונים עם תפריטים סודיים, הוא החליט שמטרתו הקולינרית היא לנוע – כלומר לפתוח מסעדה כל פעם במקום אחר. אולם שישה חודשים בלבד (שלושה מעבר למה שתכנן) לתוך הפופ אפ, הוא מצא מקום קבע להשתכן בו. "אחרי ארבעה חודשים בבראון התחלתי לגשש על המקום הבא ומצאתי במקרה את הנכס בירקון 88", מספר פכלר על הלוקיישן החדש על חורבות בר היכאט קלאב. "מסעדה משלי זו התגשמות חלום. אחרי הרבה שנים של עבודה קשה הגיע הזמן לדבר האמיתי, אני סוף סוף מוצא בית לקונספט שלי".

אם במקור הוא התכוון לנוע פיזית ממקום למקום, במסעדה החדשה התנועה תבוא לידי ביטוי בעיצוב, באווירה ובמנות. "המטבח שלי מבוסס על זיכרונות ילדות מקליפורניה בשילוב אלמנטים ים תיכוניים, קצת נגיעות איטלקיות והכל בסטייל לונדוני. אני אוהב לשחק עם אוכל, משם התנועתיות, והתפריט החדש ייתן דגש לכך".

סאלבה וידה. צילום: אנטולי מיכאלו
סאלבה וידה. צילום: אנטולי מיכאלו

בתפריט החדש של סאלבה וידה תמצאו נוכחות מרשימה של פירות ים, כולל צירים ורטבים שמתבססים עליהם. לצד טאקוס דגים וסשימי אינטיאס עם פפרונטה (תבשיל חריף מאוד של גמבות ובצלים שרופים) עם קרם לאבנה, תמצאו מנות כמו רביולי Inside Out שבו ציר הבקר נכנס לתוך כיסוני הבצק ולחי העגל יוצא מהן ומונח בצד הצלחת. המסעדה תיפתח באופן רשמי אחרי יום כיפור ותפעל, להבדיל מהפופ אפ, בכל יום בשבוע. בהמשך יציע פכלר טאפאסים לארוחת צהריים וארוחות בוקר, כיאה למסעדה בתוך מלון. ביום חמישי (15.9) תיערך מסיבת פרידה מסאלבה וידה בחצר של מלון בראון, שבה החוגגים יוכלו ליהנות מטעימות של המנות החדשות שיחכו להם במסעדה החדשה.

מסיבת פרידה מסאלבה וידה, בראון TLV, קלישר 25 תל אביב, חמישי (15.9) מ־18:00, 7788996־03

סאלבה וידה, הירקון 88 תל אביב, כל יום 18:00־אחרון הלקוחות, הפתיחה אחרי יום כיפור