טיים אאוט timeout

תפסו צ'ופסטיקס: הסושיות הטובות בתל אביב

| מאת: שרון בן-דוד

סושי, על כל נגזרותיו, הוא כבר פריט חובה בגסטרונומיה התל אביבית בלי קשר למגדר ומצב סוציו אקונומי. הוא בא טוב בכל שעות היממה, משתנע היטב במשלוח והרכבת קומבינציה היא סוג של משחק. אז מי אתן הסושיות הטובות בתל אביב?

  • https://static2.timeout.co.il/media/2017/02/sizes/Rainbow-Specialיאקימונו-קרדיט-מיטל-סלומון-_H_wo_680_382.jpg
הבו לנו סושי. יאקימונו. צילום: מיטל סלומון

סושי כבר הספיק לתפוס את מקומו המכובד בעולם הקולינריה התל אביבי ובכלל, לפעמים נדמה שהוא מתברג לאטו למעמד של מאכל לאומי, אחרי הפלאפל או הסביח המקומיים. למרות שהוא פזור בכל הרחובות האפשריים, קשה להגדיר אותו כאוכל רחוב, אלא הרבה מעבר לזה ובעיקר, תלוי בדרישה של הסועד: המסעדות היפניות מתפרשות על טווח רחב, מיוקרתיות ומעוצבות ועד למקומות שנעים להעביר בהם ערב עם החבר'ה על פוטומאקי, אינסייד אאוט ואלכוהול.

אונמי

מחלוצות המטבח היפני בישראל עם שורשים שמגיעים עד לפני תחילתו של המילניום, אונמי עדיין רלוונטית ומהוקצעת. החוויה האותנטית מתחילה כבר בכניסה בברכת היראשיימאסה, "ברוכים הבאים" ביפנית, שנאמרת על ידי כל הצוות בלי יוצא מהכלל. מיותר לציין שהאורח מרגיש את עצמו כסוג של אצולה, ומובל כלאחר כבוד על ידי המאחרת לשולחן. אפרופו שולחן, המקום הכי טוב באונמי הוא על הבר. סושי מאסטרים עם ידע, ניסיון וחוש אמנותי יוצרים רולים, סשימי וניגירי יפים כמו ציור, שמונחים על מגשי במבוק מעוצבים. התפריט הוא מסע אל הקולינריה היפנית בביצוע מוקפד, שמתבסס על חומרי גלם איכותיים ונאמנים למקור. הברמנים ישמחו לסייע לכם לנווט את דרככם בין הרולים, ועל הדרך יכינו עבורכם קוקטייל שיקי. לא משנה באיזו קומבינציה תבחרו, אל תשכחו להזמין לפתיחה אגדאשי טופו – קוביות טופו פריכות ברוטב חם, מנת דגל מיתולוגית שאף פעם לא נס לחה.

אונמי

מאז ולתמיד, אונמי. צילום:בן יוסטר

מאז ולתמיד, אונמי. צילום:בן יוסטר

דיינינגס

כשהטאפאס-בר-מסעדה היפני נפתח במלון נורמן הסופר-שיקי, הרגשנו שאנחנו נוגעים בחו"ל: מסעדת המקור הוכתרה על ידי מדריך המסעדות העולמי Zagat כאחת המסעדות היפניות הטובות ביותר בלונדון, השף הגיע מיפן, על אחד הקירות הודבק טפט שכולו עלי זהב אמיתי והמחירים כאילו תורגמו מפאונדים. לכל ההתפעלות הזו היה צידוק כי דיינינגס באמת בטופ בכל אספקט: מהדגים הסופר טריים, דרך עיצוב פנים יפהפה ועד לשירות מקצועי וקשוב. מאז, דברים השתנו קצת, אבל חוויית הבילוי הייחודית, שילוב של טאפאס בר ואיזקאיה, נותרה בעינה. הרולים והניגירי מוקפדים על סף אמנות, והצניעות היפנית משתקפת בטעמים מאוזנים ופרזנטציות מושקעות. רק המחירים עדיין נוגעים בשמיים, אבל האצילות מחייבת.

דיינינגס

 DININGS. צילום: אנטולי מיכאלו

DININGS. צילום: אנטולי מיכאלו

לעוד כתבות טעימות:
האטליזים הטובים בתל אביב
המסעדות הכי רומנטיות בתל אביב
מסעדות הדגים הכי טובות בתל אביב

זה סושי

כשבני הזוג ענבר ואיב חזרו לארץ אחרי שנה ביפן והתחילו להכין ולמכור סושי, הם לא תיארו לעצמם שמה שהתחיל כעסק קטן במטבח הביתי יגדל לשני סניפים מצליחים. הסניף הראשון נפתח בשנת 2004 במתחם בזל, וסניף שרונה מרקט נפתח לפני פחות משנתיים. שניהם מצליחים בזכות האין פוזה, שפונה לקהל צעיר שאוהב סושי אבל פחות מחבב את הטקסיות שכרוכה בו. התפריט מגוון מאוד וכל אחד יוכל למצוא בו רול לטעמו. התמחור נוח, האווירה תוססת וכיפית, הסושי טעים וטרי ויותר מזה באמת שאי אפשר לבקש.

זה סושי

זה סושי. צילום: בועז לביא

זה סושי. צילום: בועז לביא

יאקימונו

המוסד שמזוהה עם המטבח היפני בכלל, וסושי בפרט, הוא מוסד שמנקז אליו אוכלוסייה מגוונת: מאנשי עסקים עם כיסים עמוקים בפאואר לאנצ' ועד תפרנים שיזמינו שני רולים ובלבד שיהיו בטוחים שהם הכי טובים שאפשר להשיג בארץ. בעצם הכל ביאקימונו הוא הכי טוב שכסף יכול לקנות, מהשפים היפנים דרך דגים ופירות ים סופר טריים ועד לעיצוב ולתפריט הסאקה. לא תמצאו כאן שיגועים כמו רולים מטוגנים, גבינת שמנת או שאר דברים שזרים למטבח היפני, אלא רק קלאסיקות בסושי, בניגירי ובסשימי, שמונחים על הצלחת כמו יצירות אמנות. לאור כל זאת אפשר להבין את גודל ההפתעה שנתקלים בגומה סושי מורי, כדורי אורז עטופים בדגים ברוטב טחינה. הבעלים המיתולוגי אבי כהן יצר את המנה שמקרבת בין המזרח התיכון והרחוק באופן הכי יצירתי שאפשר.

יאקימונו

Nigiri Special ביאקימונו. צילום: מיטל סלומון

Nigiri Special ביאקימונו. צילום: מיטל סלומון

מר וגברת לי

המסעדה האסייתית של השף שאול בן-אדרת היא לוקיישן מועדף להשקות ואירוחי סלבס. לכאן בר רפאלי הגיעה בפעם הראשונה אחרי הלידה (וחטפה על הראש מטוקבקיסטים כאילו זנחה את ליב), ואת ספר האורחים – הטאג בפייסוש – מפארים צילומים של איי ליסטים לדורותיהם, ממשה דץ ועד אסתי גינזבורג. כצפוי תפריט הסושי והסשימי ססגוני לא פחות מהאורחים ואפשר למצוא בו מנות כמו סנדביץ' סושי חם עם ספייסי סלמון, אבוקדו, שבבי טמפורה וטוביקו, רול ריינבואו ססגוני וקומבינציות. התמחור בהתאם, אבל ככה זה כשחומרי הגלם, בצלחת וגם האנושיים שמסביב, הם בלינג.

מר וגברת לי

מיסטר אנד מיסיס לי.  צילום: ירון ברנר

מיסטר אנד מיסיס לי. צילום: ירון ברנר

ניני האצ'י

המסעדה היפנית בבעלות אודי רומנובסקי ויואב ולין כשרה אמנם, אבל לא עושה לעצמה שום הנחות. להפך, הודות לכשרות מתאמצים כאן יותר, כדי שלתיירים שמציפים את רחוב בן-יהודה ולעובדים מהסביבה ומרחוק יהיה טעים ומוקפד. תפריט הסושי מגוון וכולל רולים על בסיס סלמון, טונה אדומה, ירקות ודגים לבנים (לוקוס, אינטיאס) לצד מנות עם קריצה למערב כמו שניצרול – שניצל קריספי עטוף באבוקדו ובמבהרול – רול מטוגן עם סלמון, חמאת בוטנים ומלפפון. מחלקות סשימי וניגירי משתדלות גם הן לצאת מהמגירה הקלאסית, ומערך קומבינציות יפטור אתכם מהצורך להחליט מה להזמין. נשים בהיריון, שבדרך כלל מתאפקות עם הקרייבינג לסושי עד אחרי הלידה, ימצאו כאן רולים וניגירי על בסיס ירקות ודגים אפויים שמגולגלים בפס סושי נפרד. אהבנו.

ניני האצ'י

ניני האצי. צילום: דניאל לילה

ניני האצי. צילום: דניאל לילה

סושי-בר בזל

מסעדה יפנית מהוותיקות בעיר שחוגגת השנה יום הולדת 20 ומקפידה להישאר רלוונטית. מה שהחל כמקום קטן ברחוב בזל בצפון העיר צמח והשתדרג עד למעבר לחלל גדול ונוח יותר ברחוב פרישמן, עם מרפסת קדמית וגינה אחורית נעימה. התפריט משלב ישן וחדש ויש בו מנות קלאסיות לצד 'מודרניות' כמו טאקה מאקי (רול טונה אדומה) ופוטו מאקי צמחוני, וגם קרייזי בוסטון עם שרימפס, אבוקדו, אספרגוס וטובייקו ירוק, או סנסט – מקל סרטן, סלמון, רוטב ספייסי ובצל ירוק בעטיפת סלמון ופלחי לימון. חומרי הגלם איכותיים, הקומבינציות מגוונות ומתומחרות בהיגיון, השירות נעים ובגובה העיניים ויש גם תפריט משלוחים. תמיד טוב.

סושי בר בזל

סושי בר בזל. צילום: שרית גופן

סושי בר בזל. צילום: שרית גופן

פו סושי

הסושייה הקטנה והמגניבה ברחוב ירמיהו היא ההפך המוחלט מהיפניות הרציניות והמעונבות שיש בעיר. המרפסת שפונה לבלגן האורבני והבר הגדול שתופס כמעט את כל השטח בפנים, הם אזורי התרחשות תוססים שמתאימים לצעירים שלא מוכנים להיכנע לשקט היפני. גם הסושי צבעוני בהתאם: סנדוויץ' סושי, רולים מטוגנים ושמות כמו "אאוט אוף קונטרול" מעלים חיוך על השפתיים ושוברים את המסורת. המחירים נגישים, השירות קז'ואלי והאווירה שמחה, כי מי אמר שבשביל סושי חייבים להיות זן מאסטר.

פו סושי

פו סושי. צילום: אסף רונן

פו סושי. צילום: אסף רונן

צפרה

אנחנו שמחים לגלות שהציפור והזברה עדיין מדויקת ומתוקתקת כמו שהייתה כשנפתחה לפני עשר שנים. מטבח שבזמנו היה state of the art ושירות מופתי עשו את צפרה למקום הנכון להיות בו. קונפורטי חלש על הכל ביד חזקה ובלי לעגל פינות, דבר שהשתקף במנות יצירתיות, צבעוניות ומשוגעות מחומרי הגלם הטובים ביותר. בסושי ובסשימי של צפרה אפשר למצוא רסק פטריות שחורות, פונזו בצלים, סודאצ'י ועוד דברים שרק סושיולוגים מומחים מכירים. מצד שני אלו בדיוק ההפתעות שמרימות את המנות לדרגת אמנות ומשאירות את צפרה בתודעה.

צפרה

טוקיו טונה בצפרה. צילום: צפרה בע"מ

טוקיו טונה בצפרה. צילום: צפרה בע"מ

TYO

הבר-מסעדה היפני הוא קודם כל המקום הנכון לראות ולהיראות בו. שחקני כדורגל, אנשי טלוויזיה וכל מי שמחזיק מעצמו סלב מקפיד להשאיר את המפתחות ל-valet ולרדת על סושי וסאקה כאילו אין מחר. השף יאמה סן, יפני שנשוי לישראלית, מקפיד על כל רול כאילו היה יהלום הכתר. בתפריט אפשר למצוא רולים קלאסיים כמו מאקי טמאגו וספייסי טונה לצד אינטרפרטציות על הנושא, למשל רול סלמון מוצרלה. הניגירי משובח גם כן בזכות ההקפדה על טריות הדגים והחיתוך המדויק. אם אתם לא מאנשי הבלונד והב.מ.וו., כדאי להגיע מוקדם או אפילו בשעות הצהריים, אז גם המחיר נגיש יותר.

TYO

TYO. צילום: דן פרץ

TYO, סושי משובח. צילום: דן פרץ

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 63fa0bb9d67a6c45