אל תפסחו: העוגות שיסדרו לכם את ליל הסדר מבלי להדליק תנור

פסח עוד רגע פה וזו הזדמנות לא רעה לצאת לחירות: במקום להכין את הקינוחים לשולחן החג בעצמנו, לשחרר ולסמוך על מישהו אחר שינהל את העניין המתוק הזה. קבלו את הסקירה שלנו לעוגות הפסחיות הטובות שנאפות בעיר

קונדיטוריית שמו עושה שמח בפסח. צילום: דניאל לילה
קונדיטוריית שמו עושה שמח בפסח. צילום: דניאל לילה
5 באפריל 2017

הידיעה שפסח קרב ובא עלולה להכניס את אוהבי הגלוטן והפחמימות ללחץ נפשי לא פשוט. אמנם גילינו לכם איפה תוכלו לשים את היד על חמץ פריך וטרי במהלך החג ובכל זאת, עבור מי שמקפיד, הידיעה שמצה עם שוקולד תאלץ לספק את החשקים בשבוע הקרוב, היא לא קלה לעיכול, תרתי משמע. לשמחתנו, גילינו השנה כמה וכמה מוקדים מתוקים שיכולים להשיב את השקט הנפשי ולספק את הדחף הבלתי נשלט שלנו למאפים מתוקים. כן- הם כשרים לגמרי ונטולי קמח, לא- לא בטוח שהייתם עולים על זה שהם כשל"פ אם לא היינו מגלים. קבלו אותם:

ארקפה | מאפינס שוקו צ'יפס

המאפה המושלם ליד הקפה של בוקר פסחי, מאפינס עשיר משובץ בשוקולד צ'יפס מריר, בדיוק באיזון הנכון בין הבצק הבחוש לפניני השוקולד. אם לא היו מספרים לנו, לא היינו מנחשים שהוא ללא קמח. לאור העובדה שהמאפינס שבה אותנו, השגנו לכם את המתכון.
מחיר: 18 ש"ח

לכל סניפי ארקפה

ארקפה, מאפינס שוקולד צ'יפס כשר ומשובח. צילום: אלון מסיקה
ארקפה, מאפינס שוקולד צ'יפס כשר ומשובח. צילום: אלון מסיקה

 

בוטיק סנטרל | אקלייר

אקלייר בדרך כלל מזוהה אצלנו עם בצק רבוך על בסיס קמח חיטה אבל מסתבר שבבוטיק סנטרל מצאו את השיטה לעקוף את הגלוטן ומציעים אקלייר עדין, אלגנטי ובעיקר כזה שעניין החלופה לא ניכר בו. תוכלו לבחור בין אקלייר פיסטוק, מוקה או פטל, לכולם מילוי קליל יחסית וצורה כמובן הורסת והו כה פריזאית.
מחיר: 6 ש"ח ליחידה

לכל סניפי בוטיק סנטרל

בוטיק סנטרל, אקלרים על שולחן החג צילום:חגית גורן
בוטיק סנטרל, אקלרים על שולחן החג צילום:חגית גורן

בייקרי  | עוגיות אמרטי

ממש לא צריך להמתין לפסח כשמדובר בעוגיות האמרטי האלה, מבחינתנו אפשר ללכת עליהן כל שנה, כל השנה. מדובר בגרסה מעודנת וקלאסית לעוגיות פסח שכולנו מכירים וזוכרים מהילדות, עם טעמים עמוקים של שקדים, לא מתוקות מאוד ונמסות בפה. לשמחתנו, מרגישים היטב את הטחינה של השקד, מה שנותן עוד מימד לעוגייה כה קטנה וממזרתה, וככה בדיוק אנחנו אוהבים את המתוקים שלנו.
מחיר: 28 ש"ח למארז

בייקרי אבן גבירול | בייקרי כיכר המדינה | בייקרי יד חרוצים | בייקרי דיזנגוף

לא רק לאוהבי מרציפן,עוגיות אמרטי בבייקרי. צילום: עידית בן עוליאל
לא רק לאוהבי מרציפן,עוגיות אמרטי בבייקרי. צילום: עידית בן עוליאל

ביסקוטי | פאדג' בראוניז

הימצאותה של עוגת הבראוניז בקונדיטוריות, על אף חג הפסח, היא עובדה סופר משמחת. הבראוניז של ביסקוטי הפתיע אותנו בנימוחות שלו, עשיר באגוזים, לא מתוק מדי, מעודן והכי חשוב, לא מתפורר כמו מרבית העוגות הכשרות לפסח.
מחיר: 54 ש"ח

ביסקוטי

לא היינו מנחשים שאתה כשל"פ. פאדג' בראוניז. צילום: אורן שלו
לא היינו מנחשים שאתה כשל"פ. פאדג' בראוניז. צילום: אורן שלו

 

לחמים | עוגת מוס שוקולד ואגוזי לוז

גם בפסח לחמים ממשיכה לאפות בחן גדול ועם הרבה אופציות ללא קמח (עוגיות קוקוס, עוגיות שקדים, בחושות ועוד). עבורנו, קינוח הדגל היה פס של עוגת מוס שוקולד עשירה וחגיגית, כזו שתרשים את הדודה הקשוחה ביותר. מבחינת השכבות תמצאו בה: מוס שוקולד וקרם אגוזי לוז, בסיס דקואז' לוז וקראנצ' נוגט שוקולד חלב בציפוי גאנש שוקולד מריר וקישוטי זהב. השילוב בין המרקמים עושה יופי של עבודה. שימו לב שבמהלך החג המאפייה סגורה.
מחיר: 79 ש"ח

לכל סניפי לחמים

מוס נוגט של מאפיית לחמים. צילום דניאל לילה
מוס נוגט של מאפיית לחמים. צילום דניאל לילה

סידס | עוגיות בוטנים

קונדיטוריה טבעונית חדשה יחסית שמצליחה לתת פתרונות מתוקים לנמנעים מחלבון מן החי. בגזרת הקינוחים המומלצים שלהם נמצאו עוגיות בוטנים טבעוניות לפסח, קראנצ'יות וגם דביקות במידה הנכונה, עוגייה שמזכירה לנו בביס אחד: אביב הגיע, פסח בא. ועכשיו, מחכים גם לגרסת הקוקוס הטבעונית.
מחיר: מארז עוגיות בוטנים מסורתיות – 25 ₪

סידס

סידס עושה לכם פסח מתוק וטבעוני. צילום: אילן נרינסקי
סידס עושה לכם פסח מתוק וטבעוני. צילום: אילן נרינסקי

מיקי שמו | עוגת נאנטה

למי שלא מכיר את השם נאנטה, נספר שמדובר בעוגת שקדים בחושה, כביכול פשוטה אבל עשויה להיות יופי של קינוח לסיום ארוחת החג בפרט, ובימי חול המועד בכלל. הנאנטה של שמו עשירה, נימוחה, עם ניחוח עדין של רום וגלייז חגיגי מלמעלה.
מחיר: 42 ש"ח

שמו הקונדיטוריה | שמו סניף יהודה מכבי

קונדיטוריית שמו עושה שמח בפסח. צילום: דניאל לילה
קונדיטוריית שמו עושה שמח בפסח. צילום: דניאל לילה

רולדין | מקרון

המקרונים של רולדין הצליחו לתת לנו תחושת חג: עשויים טוב, טעמים קלאסיים שלא יוצאים מהקופסה אבל מצליחים לפגוע בול בפוני (וניל, קפה, פיסטוק, פטל). הם יכולים להוות יופי של פתרון לקינוח לא מכביד וצבעוני לשולחן החג, ואם מעלימים אחת או שתיים לפני שעת הקינוח, אפשר לארגן מחדש את הצלחת ואף דודה לא תשים לב. בין המוצלחים: מקרון פיסטוק סיציליאני במילוי גנאש פיסטוק ושוקולד לבן או מקרון שוקולד במילוי קרמו שוקולד מריר. כיוון שמקרון השוקולד היה לנו כל כך טעים, השגנו לכם את המתכון.
מחיר: 45 ש"ח למארז

לכל סניפי רולדין

פסח בא ואיתו המקרון של רולדין. צילום: רונן מנגן
פסח בא ואיתו המקרון של רולדין. צילום: רונן מנגן