עולם אוטופי: יוגורטיית שף חדשה נפתחה בבן יהודה

ביוגורטריית השף החדשה TOPYA, שעל פיתוח המתכונים שלה עמל השף קונדיטור ערן שוורצברד, הלקוח מכין לעצמו את המנה המושחתת. בין הקערות תמצאו אגסים ביין, תפוחים בקרמל, פירורי קראמבל במלח אטלנטי, שערות קדאיף, דפי מלפיי מקורמל ועוד. אוטופיה כבר אמרנו?

טופיה יוגורטיית שף. צילום: נמרוד סונדרס
טופיה יוגורטיית שף. צילום: נמרוד סונדרס
5 באוגוסט 2016

כשסרג' בן זקן הבין שיש לו קונספט חדש וייחודי בתחום היוגורט, הדבר הראשון שעשה היה פתיחה במחקר מקיף. אין אחד שלא הזכיר לו את המחזה שהתרחש בתל אביב לפני שש שנים, עת נפתחו עשרות יוגורטריות ונסגרו כמעט שנתיים לאחר מכן, ולכן החליט לא לקחת סיכונים. במשך חודשים ארוכים עמד בסניפים של יוגורטריות וגלידריות וניסה להבין את דפוסי הקנייה של הלקוח הישראלי.

כזה עוד לא ראיתם. טופיה יוגורטיית שף. צילום: נמרוד סונדרס
כזה עוד לא ראיתם. טופיה יוגורטיית שף. צילום: נמרוד סונדרס

"השותף שלי ואני הבנו שיוגורט ממכונה זה מוצר שישראלים אוהבים, והסגירה של כל אותם סניפים נבעה מניהול כושל או מלוקיישן בעייתי", מספר בן זקן. "הקונספט שלנו, יוגורטריית שף, לא נראה או נטעם כאן לעולם, ולכן היה לנו ברור שנפתח אבל לא לפני שנלמד את השטח היטב ונבין מה אנשים רוצים".

טעמים, תוספות ורטבים של שף-קונדיטור. טופיה יוגורטיית שף. צילום: נמרוד סונדרס
טעמים, תוספות ורטבים של שף-קונדיטור. טופיה יוגורטיית שף. צילום: נמרוד סונדרס

לפני שנה נסע בן זקן לרודוס לחגוג עם בנו טיול בר מצווה, שם נכנסו ליוגורטרייה בשירות עצמי בעיר העתיקה. הקונספט הימם אותם: מזיגה חופשית, בחירת תוספות ורטבים, שקילה ותשלום לפי הכמות בכוס. "היה לי ברור שחנות כזו תצליח בארץ, מינוס השקילה לפני התשלום – ישראלים לא אוהבים שמפתיעים אותם בקופה. חזרתי לארץ, מצאתי שותף ויחד חברנו לשף קונדיטור ערן שוורצברד שפיתח עבורנו מתכונים ייחודיים. היו לא מעט ניסיונות עד שהגענו לטעם האידיאלי של יוגורט טבעי, שלושה־חמישה אחוזי שומן, ללא אבקות או חומרים משמרים. מאותו רגע פותח גם יוגורט ללא סוכר, יוגורט טבעוני על בסיס חלב שקדים, אורז וקוקוס וטעמים בסיסיים כמו תות, מנגו ואפילו חמאת בוטנים".

מחירים נוחים, מיתוג מדליק ומוצר מצוין. טופיה יוגורטיית שף. צילום: נמרוד סונדרס
מחירים נוחים, מיתוג מדליק ומוצר מצוין. טופיה יוגורטיית שף. צילום: נמרוד סונדרס

למקום, ברחוב בן יהודה, הם בחרו לקרוא Topya, נגזרת של המילה אוטופיה שמייצגת את העולם האידיאלי שבו כל אחד יכול לעשות מה שהוא רוצה. בסניף, שמעוצב כמו ג'ונגל אורבני, כל לקוח מתקבל בכניסה על ידי מארח שמוביל אותו במסלול שבו הוא המלך: בחירת גודל כוס (Basic: 27 ש"ח ל־200 מ"ל, Regular: 32 ש"ח ל־300 מ"ל, ו־Premium: 37 ש"ח ל־400 מ"ל), בחירת טעם היוגורט שכוללת מזיגה עצמית, העמסת תוספות ורטבים והגעה לקופה – שם ממתינים שייקים, מגנומים וקסטות על בסיס יוגורט בטעמים משתנים. בקרוב ייפתחו סניפים נוספים בחוף גורדון ובשוק הסיטונאי בקרליבך.

תרכיבו לעצמכם או שתתנו למארחת לטפל בכם. טופיה יוגורטיית שף. צילום: נמרוד סונדרס
תרכיבו לעצמכם או שתתנו למארחת לטפל בכם. טופיה יוגורטיית שף. צילום: נמרוד סונדרס

הכותרת שף לא נעצרת רק במתכון של היוגורט ונוכחת גם בתחום התוספות (אגסים ביין, תפוחים בקרמל, פירורי קראמבל במלח אטלנטי, שערות קדאיף, דפי מלפיי מקורמל, שברי שוקולד אגוזים ועוד) והרטבים (וויסקי, קפה, רפאלו, פררו רושה, לואקר, פסיפלורה וקרמל מלוח). רוצים ללכת על אקסטרים? נסו את "קופסת השף", שבה גודל הפרימיום מרופד בבסיס משתנה (פאי תפוחים, פבלובה, סברינה סולת או בראוני) והופך להיות מנה לשניים עם כל מה שאתם רוצים להעמיס עליה (43 ש"ח).

קופסאת השף. מתחת מסתתרת עוגה לבחירתכם. טופיה יוגורטיית שף. צילום: נמרוד סונדרס
קופסאת השף. מתחת מסתתרת עוגה לבחירתכם. טופיה יוגורטיית שף. צילום: נמרוד סונדרס

TOPYA, בן יהודה 126 תל אביב, ראשון־חמישי 8:00־24:00, שישי 8:00־שעה לפני כניסת השבת, מוצאי שבת־24:00, 6911771־03

[tmwdfpad]