פנקינה: מסעדה איטלקית כשרה חדשה מבית זותא פיצה

פנקינה, האיטלקית החדשה בגורדון פינת דיזנגוף, מציעה מנות אותנטיות, בין השאר כאלה שנאספו בקהילה היהודית ברומא

פנקינה. צילום: דני גולן
פנקינה. צילום: דני גולן
11 בספטמבר 2016

כשרמי פדלון פתח לפני 17 שנים את המסעדה הכשרה הראשונה ברומא ברובע היהודי, La Taverna del Ghetto, הוא לא ציפה להסתערות ההמונית שנמשכת עד היום. חמותו, בשלנית אנרגטית בת 75 ששמה איטליה, לקחה מתכונים עתיקים של הקהילה היהודית ברומא והתחילה לבשל: פטוצ'יני עם בשר בבישול ארוך, טליאטלי בתוספת ארטישוק ובוטרגה, קרבונרה עם פטריות וחזה אווז ועוד. אחרי שפתח את רפאלו, רשת פיצריות שמתבססת על פיצה בסגנון רומאי לפי משקל, החליט פדלון לעלות ארצה.

לפני ארבע שנים פתח את Zota Pizza בדיזנגוף – סוג של שלוחה של רפאלו בארץ הקודש. השבוע פתח את פנקינה, מסעדה רומאית איטלקית עם מנות אותנטיות הישר מהעיר שאותה עזב. "פנקינה באיטלקית זה גם לשבת וגם ספסל, וככה רציתי שאנשים ירגישו – שהם באים לשבת בכיף", מספר פדלון. "אנחנו שלושה שותפים איטלקים, כולל טבח רומאי. בקושי מדברים עברית במסעדה, אבל זה חלק מהאותנטיות. בחרנו לפתוח מקום כשר, זה הביא לי מזל בכל עסק שפתחתי, אז אני הולך עם זה".

פנקינה. צילום: דני גולן
פנקינה. צילום: דני גולן

התפריט מחולק למנות ראשונות, סלטים, פסטות (מסורתיות ועדכניות), עיקריות וקינוחים. במנות תמצאו פטוצ'יני דה לה נונה עם חמאה ופרמז'ן (59 ש"ח), רביולי ריקוטה עם פרחי זוקיני וזעפרן (79 ש"ח), קרעי ספגטי עם ציר דגים, עגבניות וגבינת פקורינו (45 ש"ח), ריזוטו אספרגוס עם כוכב אניס ואבקת קפה (69 ש"ח), ומחלקת מטוגנים לתפארת: כדורי בייבי מוצרלה מטוגנים בציפוי פירורי לחם (49 ש"ח), פילה קוד בטמפורה (49 ש"ח) ופלטת מטוגנים במובן האיטלקי של המושג: כדור ריזוטו ממולא, קרוקט תפוח אדמה, מדליון חציל, פרח קישוא ממולא באנשובי ומוצרלה ומיני פיצה מטוגנת (49 ש"ח). בגזרת הקינוחים תוכלו להתלבט בין טירמיסו (39 ש"ח), קרם ברולה בניחוח לקריץ וכוכבי אניס (39 ש"ח), עוגת ריקוטה (39 ש"ח) ועוד.

לפנקינה