פשוט מורכב: דוכן לגלידה בהרכבה עצמית נפתח בשוק הכרמל

אוריאו או קינדר בואנו, תותים או קצפת - דוכן הגלידות בהרכבה של דניאל חיימוב עומד להגשים לכם את החלומות הקיץ

גלידה ברכבה בשוק הכרמל (צילום: אנטולי מיכאלו)
גלידה ברכבה בשוק הכרמל (צילום: אנטולי מיכאלו)
3 במרץ 2016

דניאל חיימוב, שעבד במיטב מסעדות העיר כטבח, רצה לקחת פסק זמן מהעבודה בסופי שבוע. לשם כך הוא הקים עסק עונתי בשוק הכרמל. חיימוב ממתין ללקוחות כשהוא אוחז בשני שפכטלים בידיים, וניצב אל מול סיר חשמלי בקוטר עצום ובטמפרטורה צוננת למדי של מינוס 30 מעלות. ברגע ההזמנה, חיימוב יוצק גלידת שמנת אל תוך הסיר ומוסיף את כל הגחמות שלכם. זה יכול להיות חטיף חלבה, עוגיית לוטוס או אוריאו, ממתק קינדר בואנו, תותים או בננות. בתום ההכנה, כאילו לא התקבלה מנה עשירה דיה – חיימוב יוצק על המנה קצפת ורטבים מתוקים, ומגיש. מי שרוצה להרכיב לעצמו מנה סבוכה יותר יכול לעבור בשוק ולרכוש פירות, אגוזים, תבלינים וכו', ולצרף אותם לגלידה שהוא מזמין. המחיר בכל מקרה אחיד – 15 ש"ח למנה.

גלידה ברכבה בשוק הכרמל (צילום: אנטולי מיכאלו)
גלידה ברכבה בשוק הכרמל (צילום: אנטולי מיכאלו)

חיימוב מסביר שלקח את הרעיון מדוכני רחוב בתאילנד, אבל ליתר ביטחון הוא מחזיק גם טוסטר אימתני של גופרות בלגיות ומציע למי שמעדיף גופרה בלגית על מקל (10 ש"ח). בהתחשב בעובדה שהשכן של חיימוב לדוכן מציע פלאפל טרי, נראה שמתחילה להירקם בשוק ארוחה מלאה בעמידה בסכומים צנועים.

גלידה בהרכבה עצמית,
הכרמל 46,
ראשון־חמישי 10:00־17:30, שישי 9:30־17:30