צילומנה: תערוכת Colorfood הופכת צלחות לקנבס ותבלינים לצבע

13 מנות, 13 אנשי קולינריה ו-13 תמונות יפהפיות: תערוכה חדשה לפרויקט קולורפוד של עלית אנגל ודן לב

פרויקט Colorfood (צילום: דן לב)
פרויקט Colorfood (צילום: דן לב)
18 בפברואר 2016

עילית אנגל וצלם האוכל דן לב הגיעו כבר מזמן למסקנה שצילומי אוכל הם אמנות לכל דבר ויצרו לפני ארבע שנים את Colorfood, פרויקט צילומים קולינרי מרשים בהשראת שפים ואנשי אוכל. "אני אוהב, מבשל ומצלם אוכל ולכן הרעיון לפרויקט הגיע בצורה טבעית", מספר לב. "בתערוכה השישית, שנשיק בשבוע הבא (רביעי, 24.2), החלטנו להתמקד בחיבור בין יין, אוכל ואמנות. ישבנו עם כל מציג על ההשראה שלו, ניתחנו אותה, בחרנו צבעים והגענו לתוצאות יפהפיות. הייחוד ב־Colorfood הוא שאפשר לראות את ההשראה ואת התוצאה בתמונה אחת". הפרויקט, שזכה לפופולריות רבה בתערוכת Expo באיטליה, מכיל 90 יצירות קולינריות, 30 מהן נקנו בסיום התערוכות. בתערוכה הקרובה, שתתקיים בחסות יקב הרי גליל לרגל השקת סדרת יין וחברים, סכום מחיריהן של שתי תמונות יחד יעמוד על 1,500 דולר.

It Ain't Over Till' It's Over

שף אביבית פריאל (אוזריה)

השראה: רגעים של סוף סרוויס. כוסות וצלחות שעד לפני רגע הכילו מטעמים, והאדרנלין עדיין זורם בעורקים. עוד מעט הכל יחזור למקומו, הכלים ינוקו ויפולשו, והצוות שעבד קשה כל כך יפרוש למנוחתו. מחר יום חדש.

המנה: נתח קצבים צרוב על קרם תפוחי אדמה עם חמאה ושמנת על רוטב יין אדום.

פרויקט Colorfood (צילום: דן לב)
פרויקט Colorfood (צילום: דן לב)

Deconstruction Jambonpersillé

שף דיוויד פרנקל (פרונטו)

השראה: תמונה של בקבוקי יין ביקב באיטליה. האווירה והצבעוניות מתבססות על טחב המרתף האפלולי. ההשראה למנה היא הקלאסיקה של המטבח הדרום צרפתי, אך עם נגיעה מודרנית.

המנה: גרסה מודרנית לג'מבון פרסיל, פטה כפרי צרפתי: טרין חלקי פנים עם ג'לי פטרוזיליה ושערות סוכר.

פרויקט Colorfood (צילום: דן לב)
פרויקט Colorfood (צילום: דן לב)

משחקים של דם ויין

שף יובל בן נריה ושף־קונדיטור אנה שפירו (טאיזו)

השראה: ציור שקסם לשפירו. הרקע הזכיר גפנים, הצבע האדום זרק לכיוון היין, ובצורה אינטואיטיבית נוצרה רפרודוקציה קולינרית של היצירה. הקו המנחה היה התהליך העדין והראשוני בהכנת יין ואוכל – פירוק חומר גלם והרכבתו למנה שמשפיעה ישירות על מצב רוחו של הסועד.

המנה: נתח שייטל, עור של סלמון, עגבניות מיובשות, צ'ילי קשמירי מיובש, אצות אדומות וענפי ענבים.

פרויקט Colorfood (צילום: דן לב)
פרויקט Colorfood (צילום: דן לב)

יום בבילבאו

שף עודד חצבני, כולא

השראה: מוזיאון הגוגנהיים בבילבאו, שבו ביקרתי במהלך סיור משפחתי באירופה. המבנה מיוחד מאוד מבחינתי – מצד אחד הוא מלא עוצמה ומצד שני יש בו פשטות ואחידות. כך אני אוהב לבשל: התמקדות בחומר גלם איכותי אחד ללא העמסת פרטים מיותרים.

המנה: דג לוקוס חתוך לפרוסות, לימון, התפרצות של יין.

פרויקט Colorfood (צילום: דן לב)
פרויקט Colorfood (צילום: דן לב)

קליפות

שף קונדיטור ערן שוורצבד

השראה: תמונה שצולמה ביקב הרי גליל. טורי הגפנים בחורף משילים שכבות על האדמה, והשכבות החדשות מגלות טקסטורות מסקרנות.

המנה
: קליפות שוקולד מריר, מרמלדת ענבים לבנים וצנוברים, קראמבל קקאו גס, שבבי קרמו שוקולד מבושם ביין אדום, מקופלת שוקולד.

פרויקט Colorfood (צילום: דן לב)
פרויקט Colorfood (צילום: דן לב)

פורטרט עצמי

אפרת אנזל

השראה: אויסטר דרך כוס יין לבן מזכיר לי טשטוש של קרקעית הים. זה מרחף וצף, וגם אני מרחפת וצפה, אבל בסופו של דבר, אחרי הסערות, ההתערבלויות, הגלים והספינות הטובעות, יש קרקע מוצקה שחייבים להמשיך לעמוד עליה.

המנה: אויסטרים וכוס יין לבן.

פרויקט Colorfood (צילום: דן לב)
פרויקט Colorfood (צילום: דן לב)

תבלין מקומי

מיכה ועדיה, יינן ראשי יקב הרי גליל

השראה: תמונה של הגליל: הכרם מלמטה, מזג האוויר שיוצר משחקי אור – הכל משתלב לאדמה המקומית שלנו, משם אנחנו מפיקים את היין. יין נמדד קודם כל באף, ולכן בחרנו לצלם מרכיבים שאנחנו פוגשים כשאנחנו מייצרים אותו.

המנה: חבית יין עליה מפוזרים תבלינים: כורכום, זעתר, פפריקה ועוד.

פרויקט Colorfood (צילום: דן לב)
פרויקט Colorfood (צילום: דן לב)

 

תערוכת Colorfood, האנגר 6, מתחם התחנה, רביעי (24.2) 16:00־18:00, חמישי (25.2) 16:00־20:00, שישי־שבת (26.2־27.2) 10:00־14:00. הכניסה חופשית