טיים אאוט timeout

חמים וטעים: 19 קינוחים חורפיים ששווה לצאת עבורם מהבית

| מאת: נועה רוזין, שרון בן-דוד

כשהטמפרטורה בחוץ יורדות, טמפרטורת הקינוחים עולה. קבלו 19 קינוחים לוהטים (תרתי משמע) שיעשו לכם חשק לצאת מהפוך

  • https://static2.timeout.co.il/media/2016/12/sizes/מסה_קינוח_מעדן_שוקולדים_קרדיט_MY_SOCIAL_H_wo_680_382.jpg
קינוח שוקולדים במסה. צילום: My Social

1. מעדן שוקולד | מסה

קוביות גנאש משוקולד לבן, מריר וחלב נכנסות לתנור ויוצאות משם במצב חצי מעולף. רוטב טופי שנמזג מעל מתערבב בשלושת הטעמים שנמסים לאטם ויוצרים שלולית קטיפתית בקרקעית הצלחת. כמה ז'וליינים של קליפות לימון שוברים את המתיקות והפרח אכיל (56 ש"ח).

מסה

קינוח שוקולדים במסה. צילום: My Social

קינוח שוקולדים במסה. צילום: My Social

2. עוגת תמרים וטופי | דוק

הנקסט דור של אסף ויותם דוקטור מהאחים לא רק אומר פארם טו טייבל אלא גם עושה. את עוגת התמרים החמימה מכינים מתמרי מג'הול והיא מוגשת עם תוספות הום מייד: רוטב טופי וגלידת שומשום, שמגיע מהמגדל היחיד בארץ במושב ליד הכנרת (39 ש"ח).

דוק

3. רביולי שוקולד עם קרם טופי וגלידת שקדים | לוקה ולינו

במסעדת לוקה ולינו, הגלגול התל אביבי של טופולינו הירושלמית, עושים מטבח איטלקי ללא פשרות. אם יש לכם פטיש לפסטה חכו איתו עד לרביולי הום מייד במילוי שוקולד ומעליו קרם קפה, טופי וגלידת שקדים (39 ש"ח).

לוקה ולינו

רביולי שוקולד בלוקה ולינו. צילום: שרית גופן

רביולי שוקולד בלוקה ולינו. צילום: שרית גופן

4. רוזלך | לנדוור

קינוח קבוצתי או משפחתי של מאפי שמרים במילוי נוטלה מכוסים באבקת סוכר. 12־14 רוזלך מוגשים אחרי שיצאו מתנור לבנים בטמפרטורות גבוהות במיוחד, והריח מתחרה בטעם שמהמם את החושים. עם השקת התפריט הטבעוני הושקה גרסה תואמת במילוי קרם לוטוס כי גם לטבעונים מגיע (41 ש"ח; 43 ש"ח במילוי לוטוס).

לרשימת סניפי לנדוור

רוזלך בלנדוור. צילום: בן יוסטר

רוזלך בלנדוור. צילום: בן יוסטר

5. סופלה שוקולד | פופינה

את המובן מאליו, הסופלה שוקולד שכל כך הרבה נכתב עליו, הזזנו הצדה כדי לפנות מקום ברשימת האלה־שפעם־יהיו־מיתולוגיים. בטייק אוף על טארט טאטן יש פה תפוחים מקורמלים במייפל על דסקית בריוש קלוי. שברי טופי סוגרים את פינת הקראנצ'יות, גלידת וניל את הקרירות וקציפת ג'ק דניאלס את הארומה המשכרת (48 ש"ח).

פופינה

6. טארט טאטן | 206 דגים

16 שנים עובד השף איציק הראל ב־206 דגים ותחת שרביטו היא השתכללה למסעדה משובחת שעובדת בשקט וביציבות, כיאה למוסד ותיק. בקינוח הקלאסי שהוא מגיש כאן תמצאו תפוחים חמימים מקורמלים בחמאה על בצק עלים פריך ותלולית קצפת קרירה במתיקות עדינה (42 ש"ח).

206 דגים

טארט טאטן ב-206 דגים. צילום: יח"צ

טארט טאטן ב-206 דגים. צילום: יח"צ

7. אפל דמפלינג | ביירן

קינוח גרמני מסורתי שעשה עלייה לביירן, הבראסרי הבווארי. פרוסות תפוחי עץ מקולפים מושרות בקוניאק, גרידת לימון וסוכר למשך יממה. אחר כך הן עוברות לתנור לחצי אפייה ומשם לטיגון עמוק בבלילת בירה, ומוגשות בתצורת דונאט עגלגל, פריך ולוהט על רוטב וניל חם (32 ש"ח).

ביירן

8. קרפ סוזט | בר א וין

הקרפ של בר א וין ייקח אתכם במחי ביס לבית קפה פריזאי קטן באמצע החורף. הקרפ של עינב אזגורי הוא קלאסיקה צרפתית במלוא הדרה וחמימותה: קרפ דקיק ושחום מחמאה ואלכוהול במילוי קרם פטיסייר תפוז. אם יש גן עדן, ככה זה מרגיש (36 ש"ח).

בר א וין

קרם סוזט בר א וין. צילום: אנטולי מיכאלו

קרם סוזט בר א וין. צילום: אנטולי מיכאלו

9. צ'ורוס | מקסיקנה מרקדו

בעוד שמקלות בצק מטוגנים טבולים בסוכר וקינמון זו ברכה, בסניף של מקסיקנה בשוק צפון החליטו לשדרג את הסופגנייה הדרום אמריקאית לשלב הבא. למה רק מקלות מטוגנים אם אפשר לקבל אותם עם קרם שוקולד לבן, קחטה (ריבת חלב מדוללת בחלב עזים), עיגולי שוקולד ושוקולד מלוח? (19 ש"ח).

שוק צפון, ראול ולנברג 20 רמת החייל, 6432000־03

10. קרפ טאטין | קרפרי ברטון

בקרפרי ברטון מגישים מגוון של קרפים חמימים עם תוספות מתוקות, אך חידוש יוצא דופן בתפריט מגיע דווקא מהכיוון הנוסטלגי. בלי הרבה פירואטים, הקרפ עם התוספת המוצלחת ביותר עשוי משני מרכיבים: חמאה וסוכר. התוספת הפשוטה לכאורה הופכת כל ביס לתחושת: "היי, אני מכיר את הטעם הזה מאיפשהו", ופשוט אי אפשר להפסיק (18 ש"ח).

קרפרי ברטון

11. פונדו שוקולד | פורטר אנד סאנס

בבית הבירה ברחוב הארבעה שוכן קינוח מושחת וחמים, שאם זה רק היה אפשרי – היינו מתכרבלים איתו כל החורף. מדובר בעוגת שוקולד תמימה שבמרכזה פונדו שוקולד חם ועשיר עם קראמבל בוטנים מלוחים. עם המנה מוגשת גלידת שמנת ביתית עם ריפל קרמל בוטנים בציפוי שוקולד לבן. כל מה שנותר לכם לעשות הוא לשדך בין השניים וללכת לישון (42 ש"ח. המנה תיכנס לתפריט ב־12.12).

פורטרס אנד סאנס

12. בננה לוטי | נאם

קרפים דקיקים ופציחים ממולאים בבננות מקורמלות ובחלב מרוכז ומכוסים בפתיתי קוקוס קטנטנים ושבבי קוקוס גדולים. המנה מוגשת עם שתי פנכות קטנות – אחת של גלידת קוקוס נימוחה המוסיפה אלמנט נפלא של רעננות למנה ואחת של ממרח שוקולד מומס (41 ש"ח).

נאם

>> עוד מנות בננה לוטי מומלצות

בננה לוטי בנאם

בננה לוטי בנאם

13. וופל בלגי על מקל | איקה שוקולד

בין הפרלינים, השוקולדים והמרשמלו האיכותי בוויטרינה של איקה השוקולטיירית בשוק צפון נמצא הקינוח האידיאלי: שורת וופל בלגי על מקל עם מיקס שוקולדים מומסים (מריר, לבן, חלב) וקישוטי שוקולד אכילים לבחירה. מכיוון שמדובר בשורה אחת ולא בריבוע שלם, גם הבצק נאפה בצורה אידיאלית: רך וחמים מבפנים ומעט קראנצ'י במסגרת (20 ש"ח).

שוק צפון, ראול ולנברג 20 רמת החייל, 6432000־03

14. פרנץ' טוסט בננה ברד | סלבה וידה

השף יובל פכלר מגיש מנה צרפתית עם טוויסט אמריקאי. הלחם המבושל הוא למעשה לחם בננה תוצרת בית שמוגש עם מייפל טהור ושמנת מוקצפת עם בייליס. הרכות של הלחם וטעם הבננה המורגש משתלבים נפלא עם התוספות האיכותיות. אנחנו דורשים את המנה גם בבראנץ' (44 ש"ח).

הירקון 88 תל אביב, 7788996־03

פרנץ' טוסט בסלבה וידה. צילום: עידן גור

פרנץ' טוסט בסלבה וידה. צילום: עידן גור

5 ברד פודינג שווים בעיר

נורמן

משב רוח בריטי במחי פרוסות בריוש שנאפות עם חמאה וביצים בכלי חרס קטן בתנור. לתוך הפלא הזה נמזג קרם אנגלז טרי, ואנחנו מוכנים לומר שלום למלכה (48 ש"ח).

נורמן

קלארו

חלה מתוקה עם קרם אנגלז שנאפית בטאבון. המנה מוגשת עם גלידת שמנת חמוצה, תותים ואוכמניות (46 ש"ח).

קלארו

ברוט

הקונדיטורית מיכל בוטון הופכת לחם קסטן לבן לפודינג מתוק עם סוכריות בייקון וסירופ מייפל. בום (44 ש"ח).

ברוט

ג'ירף מונטיפיורי

את המאפה הבריושי של ג'ירף מונטיפיורי תמצאו עם טוויסט של לימון ופרג בתוספת גלידת וניל (37 ש"ח).

ג'ירף מונטיפיורי

פודינג לחם לימון ופרג בג'ירף. צילום: דניאל לילה

פודינג לחם לימון ופרג בג'ירף. צילום: דניאל לילה

חוות צוק

קרואסונים מבושלים עם קרם ברולה וויסקי לצד גלידת וניל. פשוט ומנצח (42 ש"ח).

חוות צוק

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 336ecf27d163bc3af5