טיים אאוט timeout

10 מקומות שמגישים קרמבואים מפנקים וייחודיים

| מאת: שירי כץ

ביסקוויט חמאה פריך, קציפות בטעמים משתנים וציפוי שוקולד איכותי - לזה התכוונו הדנים כשהמציאו את הקרמבו. 10 מקומות שאפשר להתענג בהם על קרמבו לא תעשייתי

  • https://static2.timeout.co.il/media/2016/12/sizes/069-1_H_wo_680_382.jpg
קרמבו

בשנת 1800 וקצת המציאו הדנים את הפלודבולר, ובתרגום לעברית – לחמניות הקצפת. בפועל מדובר היה בדיסק של מרציפן או עוגייה כבסיס להר מסולסל של קצפת וציפוי עשיר של שוקולד. הקינוח הדני התפשט באירופה והוכר כ"ניגרקוס" בגרמניה, שלא שמעה אז על הפוליטיקלי קורקט וכינתה את הממתק "נשיקת שחום עור" עד שהפך ל"נשיקת שוקו". כשהממתק עבר לייצור תעשייתי הפכה הקצפת לקצף ביצים, שיש לו חיי מדף והוא אינו זקוק לקירור (אם כי לא יכול לעמוד בפני הקיץ הישראלי), ולקרמבו התעשייתי המגיע לרשתות השיווק עם בוא הסתיו. אנשים המעמיקים בחקר ההיסטוריה ישמחו ודאי לשמוע שהיום אפשר למצוא בתל אביב גרסאות כיסוי לקרמבו המזכירות את הפולדבולר המקורי או לוקחות השראה ממנו.

קוקיז

הרשת מוציאה לקראת החורף קינוחי קרמבו בשלושה טעמים: קרם וניל קלאסי עם שברי אוריאו, קרם פירות יער עם עוגיית שמנת שוקולד צ'יפס וקרם קרמל עם עוגיית דאבל שוקולד. הקרם שבקרמבו רכוב כמובן על העוגיות שנאפות במקום (10 ש"ח ליחידה). ויש גם שירות משלוחים חדש עד הבית להזמנות של מעל 50 ש"ח.

קוקיז

פיס אוף קייק

מכינים את חוויית הקרמבו הכי נימוחה והכי עשירה שמוח קצפת היה יכול לדמיין. מדובר במוס שוקולד אפוי במילוי קרם שוקולד לבן וקרם נוגט בציפוי גנאש שוקולד חלב. הקרמבו של פיס אוף קייק מגיע כקינוח שחיתות אישי הנרכש בכוס (15 ש"ח) או כעוגת קרמבו בקוטר 20 ס"מ (98 ש"ח) שמיועדת לכמה סועדים שמסוגלים לחלוק.

פיס אוף קייק

ג'לטרייה

בגלידרייה האיטלקית האיכותית בצפון הרחוק של העיר מייצרים מדי יום קרמבו טרי על בסיס של ביסקוויט חמאה שאופים במקום, מרנג איטלקי מתקתק בציפוי של שוקולד מריר משובח וקוקוס קלוי. לזה התכוונו כשהמציאו את הקרמבו (10 ש"ח ליחידה).

ג'לטריה

Seeds

בפטיסרי הטבעוני מכינים קרמבו שמורכב מקרם קוקוס ביתי ועוגייה שנאפית במקום ועשויה שוקולד קוקוס. כך גם מי שמתנזר מביצים ומחלב ימצא את עצמו מתלקק עם קינוח שמתמוסס בפה, ויש גם קרמבו חלבה שלא מכיל גלוטן או קרמבו נוגט (8־9 ש"ח ליחידה).

Seeds

פופ אפ קרמבו

שי גולן, זוכה תחרות "בייק אוף ישראל", החליט לפתח מתכון אחד וללכת עליו בכל העוצמות. בהתאם לכך הוא הקים דוכן עם 15 סוגים של קרמבו, המבוססים על פירות טבעיים, וניל או קפה. הקרמבו מצופה בשוקולד חם ובתוספות שיגרמו לכם להתפרע (15 ש"ח ליחידה).

קניון עזריאלי, קומה ראשונה. עד סוף דצמבר

בראון

בביסטרו שף נערכו לעונה הקרה עם קולקציית קרמבואים בעבודת יד. הבסיס הוא עוגיית בצק פריך המתפארת בתלולית קציפת ביצים הצומחת עליה בציפויים של שוקולד לבן, קוקוס, שוקולד חלב, שוקולד מריר ובוטנים (8 ש"ח ליחידה).

בראון

דלאל

השף קונדיטור ענר צלאל שוקד על הכנת קינוח עונתי של קרמבו בסגנון קלאסי של קציפת ביצים על ביסקוויט בצק פריך ובציפוי של שוקולד מריר. נוסף על כך יוגשו בדלאל גרסאות מתוחכמות של קרמבו המתבססות על שילובי טעמים קלאסיים כגון קרמל מלוח ושקדים מקורמלים וקרמבו לימון עם שוקולד לבן.

דלאל

בוטיק סנטרל

במקרר התצוגה של הפטיפורים ניצב בעונה זאת של השנה קרמבו קטנטן שבנוי כמעין טורט שוקולד פצפון, גבעונת של קרם טירמיסו וציפוי של שוקולד (6 ש"ח ליחידה). יש גם גרסת שוקולד לבן לקרמבוצ'יק הזה.

בסניפי בוטיק סנטרל

יקב תשבי

השף קונדיטור מייקל יטברק מכין במרכז המבקרים של יקב תשבי קרמבו המבוסס על השוקולד המובחר של ולרונה במילוי קרם ברולה עם גנאש שוקולד רך וציפוי שוקולד לבן מקורמל, או קרמבו פרלינה במילוי אגוזים מקורמלים וציפוי ג'נדויה של שוקולד חלב ואגוזים מקורמלים (9 ש"ח ליחידה). זה קורה רק בימי שישי בחורף.

כביש 652 זכרון יעקב, 6288195־04

מסה

השף קונדיטורית של מסה, עדי סיברובר, מפתיעה בגרסה בארומה צרפתית לקרמבו; מון בלאן פטל בציפוי שוקולד חלב, פטל טרי ופטל מיובש. למטה מתחבאת תחתית עוגיית חמאה לצד אבקת יוגורט וסורבה פטל (42 ש"ח לקינוח).

מסה

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 336ecf27d163bc3af5