פלאשבק: 12 מנות מוקרמות שיעלו בכם געגוע

בחורף 2017 הגבינה חוזרת לבעבע, ובגדול. אם לא הספקתם לקבל כווייה בלשון באייטיז, עכשיו יש לכם הזדמנות: 12 מנות מוקרמות שיגרמו לכם להתגעגע לקפולסקי, אבל בקטע טוב

תפוח אדמה לוהט בטאטוס. צילום:  אנטולי מיכאלו
תפוח אדמה לוהט בטאטוס. צילום: אנטולי מיכאלו
31 בינואר 2017

עם הצטננות מזג האוויר בעיר, הגבינות עולות להקרמה, אם זה בעמדת רקלטים שבה תפוחי אדמה שוחים בצ'דר רותח בסגנון שוויצרי בשוק אוכל עולם שנערך חד פעמית בתדר, ואם בגבינת אמנטל שעובדת קבוע שעות נוספות בקרפרי ברטון. קבלו את חורף 2017, הגרסה המוקרמת עם 10 מנות מוקרמות שיחממו את החורף.

מק אנד צ'יז | סלבה וידה

המק אנד צ'יז הוא כבר לא מהלך נפשי שעושים בבית מול הטלוויזיה בתקופות של דכדכת ועליבות. עכשיו מדובר במנה מפוארת שמוגשת בפרהסיה עם גבינה מותכת בנדיבות במספר מסעדות בעיר. קחו למשל את מנת המק אנד צ'יז ברוטב פונדוטה ונתחי לובסטר ומעל פן גראטאטה (כעין פירורי לחם איטלקיים) של סלבה וידה. יש בה תערובת של גרוייר, פרמזן וצ'דר עם בשר סרטנים כחולים (72 ש"ח).

סלבה וידה

מק אנד ציז ובשר סרטנים כחולים של סלבה וידה. צילום: אנטולי מיכאלו
מק אנד ציז ובשר סרטנים כחולים של סלבה וידה. צילום: אנטולי מיכאלו

 

כדורי פירה מוקרמים | סוסו אנד סאנס

השף עומר מילר הוא ססמוגרף של טעם הקהל ויעידו על כך התורים המשתרכים מול הדוכן סוסו אנד סאנס שפתח. אחד הלהיטים המפתיעים בדוכן הוא כדורי פירה מוקרמים בגבינת צ'דר עם שמנת (16 ש"ח). המנה צפויה לצאת בקרוב גם במהדורה עם עירית ובייקון.

סוסו אנד סאנס

כריך רובן מוקרם | אקסטרא ברוט

דובר בעבר במדור זה על טירוף ההוט פסטרמי בעיר, והנה מיזוג בין אופנות קולינריות. זהו טוסט רובן באקסטרה ברוט, המורכב מפרוסת לחם המחמצת של ערן שרויטמן, רוטב רוסי, פרוסות דקיקות של קורנביף שנכבשו, עושנו ונצלו במקום, כרוב כבוש ביתי וגבינת אמנטל שווייצרית מותכת. הטוסט נאפה עם הגבינה בתנור ומוגש לצד חמוצים שמיוצרים בברוט (58 ש"ח).

אקסטרא ברוט

רובן באקסטרא ברוט, צ'יזי. צילום: אנטולי מיכאלו
רובן באקסטרא ברוט, צ'יזי. צילום: אנטולי מיכאלו

 

נאצ'וס טורטיה צ'יפס| טאקריה

עודף בטחון עצמי הוביל לכך שמנת הנאצ'וס טורטיה צ'יפס של טאקריה מוגשת כבר מספר שנים, עוד לפני שהגבינה המותכת חזרה לאופנה, וטוב שכך. כמות גבינת הצ'דר כל כך גבוה עד כשהנאצ'וס הפריכים כמעט כורעים תחת עומס הגבינה שמותכת עליהם, בשיתוף עגבניות, בצל ירוק, כוסברה, חלפניו, גוואקמולה, ושמנת חמוצה. (39 ש"ח).  הרבה זה הכי טוב.

טאקריה

קרפ קלאסי | קרפרי ברטון

סמוך לאזור ההריסות של אתר הבנייה באבן גבירול, ניחוח עוצמתי של גבינות מותכות אופף את השכונה בעננה. לקרפרי ברטון היצע של המוני אפשרויות לשילוב של גבינות מותכות בקרפ כוסמת קרנצ'י. הקרפ המוביל הוא הקלאסי עם אמנטל, ביצה שהחלמון הצהוב שלה מתפקע וזולג החוצה, עגבנייה, בצל סגול, כוסברה, שום ורוקט. (30 ש"ח). מי שזקוק לעוד חיזוק עוקצני של גבינה מותכת מוסיף גם תוספת גבינה כחולה (6 ש"ח).

קרפרי ברטון

בייגל טונה מלט | בנדיקט

בנדיקט יודעים לזהות חולשות אנושיות של גרגרנים ולתפור מנה שנוצרה תחת הזיית מאנץ'. בפופ אפ בייגלס מיוחד קורמים חצאי בייגל טונה וגאודה באופן שלא ישאיר אף אחד אדיש. קוראים לזה בייגל טונה מלט, והמנה מגיעה אחרי אפייה בתנור לצד עגבנייה ומלפפון טריים (39 ש"ח). עד סוף חודש מרץ.

בנדיקט בן יהודה

מרק בצל צרפתי | בראסרי

הבראסרי גורמים לנו להבין שגבינה מותכת אינה אופנה חולפת אלא חלק ממסורת הבישול האירופית המסורתית, ועם קלאסיקה שמבוצעת היטב אי אפשר להתווכח. לדוגמה, מרק בצל צרפתי קלאסי עם קרוטונים עבים מבגט לבן ותועפות גבינת אמנטל מותכת (44 ש"ח). מרק בצל סה לה וי.

בראסרי

אוי כזה בדיוק. מרק בצל בבראסרי. צילום: עידית בן עוליאל
אוי כזה בדיוק. מרק בצל בבראסרי. צילום: עידית בן עוליאל

 

קנלוני ציידים ברוטב שמנת ופרמזן | טיטו

בטיטו מאמינים בגדול מהסוג המוגזם. ההקרמה פה עובדת על צינור פסטה המיועד לקבוצת סועדים במילוי תבשיל ציידים ברוטב שמנת ופרמזן. מדובר במנת קנלוני דה לה קאסה אפוי בתנור אבן באופן שמבהיר שלא חסכו פה בגבינה (115 ש"ח).

טיטו, דרך יצחק רבין 53 גבעתיים, 6317080־03

פותחים שולחן, מסעדת טיטו. צילום: שרית גופן
פותחים שולחן, מסעדת טיטו. צילום: שרית גופן

 

גבינת קממבר אפויה | בר א וין

בר א וין יודעים שגבינה מותכת יודעת להתבטא היטב לבד, בלי יותר מדי חברים על הצלחת. זו הסיבה שתמצאו פה גבינת קממבר שלמה (במשקל 100 גרם) של משק יעקובס, אפויה בתנור ומוגשת עם ריבת עגבניות ופלפל צ'ילי מסוג אספלט, החביב על הצרפתים, ואגוזים (45 ש"ח).

בר א וין

תפוח אדמה מוקרם | טאטוס

מאז עידן תקליטי הוויניל של סטיבי וונדר לא היו כאן מנות מוקרמות כמו אלה של Tatos, שהן ארוחה שלמה בתפוח אדמה. מדובר בתפוד ענק אפוי עד נימוחות ושוקע במוצרלה, צ'דר וגאודה (22 ש"ח). אפשר להמיר את תפוח האדמה בלפת או בבטטה אפויות (בתוספת 3 ש"ח).

טאטוס, שוק רוטשילד אלנבי, שד' רוטשילד 36 פינת אלנבי 38 תל אביב

תפוח אדמה לוהט בטאטוס. צילום: אנטולי מיכאלו
תפוח אדמה לוהט בטאטוס. צילום: אנטולי מיכאלו

 

ברוסקטה עם גבינת סנט מור מותכת | חוות צוק

השף אסף שנער מכין בעונה זו של השנה ספיישלים של סלט ירוקי החווה עם פומלה, צנונית, בצל סגול, שמן זית ראשון המסיק שמלווה ברוסקטה עם גבינת סנט מור מותכת (62 ש"ח). מסוג המנות שמביאות לתובנה שאוכל פשוט הוא צעד מתוחכם בדרך ללבם של הסועדים.

חוות צוק

כרשה מוקרמת בפקורינו | אמריקה

המסעדן צביקי עשת נחוש להביא את חוויית אמריקה הצפונית והלטינית אל אבן גבירול. זה קורה בקומפלקס אמריקה שלו. גבינת הפקורינו מותכת ללא רחמים על כרישה צרובה על גחלים, ויש במנה הזאת גם יין לבן, שמן זית ואורגנו (46 ש"ח).

אמריקה, אבן גבירול 26 תל אביב, 6884884־03

כרישה מוקרמת של אמריקה. צילום: יחצ
כרישה מוקרמת של אמריקה. צילום: יחצ