טיים אאוט timeout

בואו רעבים: TLV Urban zone - מתחם האוכל של גינדי נפתח

| מאת: שרון בן-דוד

אחרי אינספור תצוגות אופנה, דוגמניות זוהרות וסלבס בוהקים, סוף סוף גם המתחם הקולינרי של גינדי נפתח. מדובר בשוק אוכל אחר ומרתק שיעשה לכם היכרות עם שלל מאכלי רחוב מרחבי הגלובוס: הודי, יפני, סיני, דרום אפריקאי ועוד. קבלו את כל מה שטעים שם

  • https://static2.timeout.co.il/media/2017/04/sizes/IMG_2856_H_wo_680_382.jpg
TLV Urban zone - מתחם האוכל של גינדי נפתח צילום: יוני שור

Urban Zone TLV הוא מקבץ מעניין של דוכני אוכל רחוב מכל העולם, קונספט שונה מהפוד קורט המוכר ומשווקי האוכל שנפתחו בשנים האחרונות ברחבי עיר. השוני מתחיל במיקום: לא בחזית ברחוב החשמונאים אלא בחלל נפרד ברחוב קרליבך, מרחק של כמה דקות הליכה. השומרים עדיין לא יודעים לכוון ("סיפרו לנו שיש כזה דבר אבל לא היינו"), ולכן רצוי להצטייד בהוראות הגעה מראש. הקונספט המקורי, שמתמקד ברחוב ולא בקולינריה עילית, הוביל לכך שאין פה שפים-כוכבים כמו בשרונה מרקט או בשוק רוטשילד אלנבי, את הדוכנים מאיישים שפים ובעלי דוכנים שמגיעים ממדינות שונות כדי להביא אלינו את המנות הכי מדויקות ונאמנות למקור.

הכירו את ה- TLV Urban zone. צילום: שרון בן דוד

הכירו את ה- TLV Urban zone. צילום: שרון בן דוד

אז מה אוכלים כאן?

באני צ'או, אוכל רחוב דרום אפריקאי

הבאני צ'או היא לחמניית חלב במילוי תבשיל בקר או עוף (35 ש"ח לכריך שלם, 20 ש"ח לחצי כריך, טבעוני 28/18 ש"ח). עוד מצאנו בדוכן נקניקיית איכרים דרום אפריקאית בתיבול ציפורן, אגוז מוסקט וזרעי כוסברה ששבתה אותנו בקלי קלות (28 ש"ח) וגם התחסלה באותו האופן.

צ'או לבאני צ'או. צילום: שרון בן דוד

צ'או לבאני צ'או. צילום: שרון בן דוד

Ce Bomba,  דוכן טאפאס ספרדי

תמצאו כאן טאפאס של שרימפס/קלמרי/תמנון על ברוסקטה פריכה (28 ש"ח), קרפצ'יו תמנון (28 ש"ח), סופריטו בקר/פורטובלו (28 ש"ח) ולפעמים גם תצליחו למצוא כאן מיוחדים כמו פסטת פירות ים על הפלנצ'ה.

Rim Tang, דוכן תאילנדי

דוכן תאילנדי שעושה כבוד למקור: דים סאם במילוי בקר, עוף או צמחוני (25 ש"ח), סום טאם (30 ש"ח), חנומצ'ין נאמיה – אטריות בחלב קוקוס עם שיפוד פרגית או סטיקי רייס (30 ש"ח). אהבנו את החנומצ'ין, מנה חמודה וסוג של ארוחה שלמה בקערה וכמובן שאפשר לבקש אותה גם ללא חריף. עוד אהבנו את הסום טאם שהיה בוער ומעורר, ובאופן כללי הלך על חריפות כמו במקור.

Yatai, דוכן אוכל רחוב יפני

הדוכן מציע ביס מיפן עם ראמן בורגר רגיל/צמחוני (38 ש"ח), תוספות אופציונליות כמו גבינה/ביצה/פורטובלו (4 ש"ח), סלט ווקאמה ועגבניות (15 ש"ח) ועוד. הראמן בורגר הוא גימיק חמוד שבו מחליפות את הלחמניה שתי דיסקיות מאטריות ראמן מהודקות. אחרי כמה ביסים מבינים את הפרינציפ ונשארים עם מנה די כבדה, ולכן מומלץ מאוד לחלוק.

 ראמן בורגר. צילום: יוני שור

ראמן בורגר. צילום: יוני שור

איצ'קידנה, דוכן אוכל רחוב הודי

ראג' שהגיע מקרלה מכין כאן בסבלנות הודית אופיינית דוסות דקיקות, סלט רחוב רג'סטאני קליל וכיפי ולאסי טבעוני. המחירים לא כמו בהודו אבל סבירים בהחלט: מסאלה דוסה (30 ש"ח), צ'יז דוסה (אוי, זה ממש טעים) וקרייזי דוסה מתוק (35 ש"ח), סלט רחוב (25 ש"ח), לאסי טבעוני עם הל וזעפרן (15 ש"ח). נמסטה ראג'.

קפיטן, מטבח יווני

דוכן של החמארה משוק הכרמל שממשיך עם הקו האותנטי והמשמח. מהפלנצ'ה יוצאים גירוס עם בצל מטוגן, עגבניות ורוטב טחינה או צזיקי בפיתה יוונית (32 ש"ח), המבורגר ניקוס מבשר בקר מפורק בלחמניה פלוס רטבים ובצל מטוגן ועגבניות (38 ש"ח).

סוויט פאפ'ס, דוכן רחוב מהונג קונג

סוג של וופל שכבש את המרחב הווירטואלי ומוגש בגרסה מתוקה עם גלידה, סירופ, תותים וסוכריות עדשים או בגרסה מלוחה שכוללת גבינה או פפרוני.  הוופל נראה כמשטח של בצק עם בועיות שעוטף אליו בשמחה מן המילוי המתוק או המלוח. תוכלו לקבל כאן טעמי רד ולווט, וניל או שוקולד (25 ש"ח, תוספת גלידה 5 ש"ח, מלוח 28 ש"ח). ממליצים בחום לחלוק, אלא אם אתם במאנצ' רצחני.

היוש סוויט פאפ'ס. צילום: שרון בן דוד

היוש סוויט פאפ'ס. צילום: שרון בן דוד

נולה

הבייקרי מדיזינגוף שמגיש קוקי דואו בשלל טעמים: שוקולד צ'יפס, סמור'ס, חמאת בוטנים, קרמל מלוח, בראוני (מיני 12 ש"ח, מדיום 24 ש"ח, לארג' 45 ש"ח) ושימו לב, יש גם ללא גלוטן. אנחנו עפנו על הקוקי דואו בטעם קרמל מלוח עם פופקורן קרמל וצ'ילי שגנב את ההצגה.

נולה ב-Urban Zone. צילום: מעיין דיסקין

נולה ב-Urban Zone. צילום: מעיין דיסקין

המחירים עונים להגדרת אוכל רחוב, 20-50 ש"ח בממוצע. במרכז החלל ניצב בר גדול שמציע מבחר נאה של יין, בירות, אלכוהול ושתיה קלה, כולל בקבוקי בירה יפנית ותה יפני קר. בסופי שבוע צפויים להצטרף לרשימה דוכנים נוספים של אוכל אתיופי, סודני ועוד.

מאחורי ה-Urban Zone TLV עומדים היועץ הקולינרי יקי כביר (מבעלי TYO ו-AMAMA), נעמה אליהו יזמית שוק אוכל עולם ועמיחי לוי וגרי גוזלן מבעלי בסקולה. "השוק כל כך הצליח שהחלטנו להמשיך אותו", אומרת אליהו. "כשהגיעה ההזדמנות מגינדי הקמנו חלל של יצירה קולינרית ואמנותית מתוך שאיפה לחדש כל הזמן". שני אמני גרפיטי מצ'כיה הובאו כדי לתת לקירות הבטון לוק של רחוב, ועל האג'נדה האמנותית חתומה חברת EPICA שמבטיחה להביא שיתופי פעולה עם אמנים צעירים, רמפת סקטבורד ועוד. בשלב זה המתחם מוגדר כפופ-אפ שיימשך ארבעה חודשים, ולאחר מכן יוחלט על המשך דרכו. בינתיים, הלכנו לאכול.

TLV Urban zone, קרליבך 6 תל אביב, רביעי-שבת 12:00-24:00

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: ea568bea4078947