הסוד של "משחקי השף" מסתתר מאחורי התפאורה הגברית-צה"לית

החזות של "משחקי השף" היא אולטרה גברית, אך מהר מאד נחשף טבעה האמיתי: היא ו"מאסטר שף" רוצות לרגש באותה מידה, אבל כשגבר חסון בוכה זה יותר אפקטיבי

"משחקי השף"
"משחקי השף"
16 במאי 2018

תחת אינפלציה של תכניות ריאליטי העוסקות באוכל ובבישול, מן ההכרח שכל תכנית תנסה לבדל עצמה ממקבילותיה. "משחקי השף" עומדת על האליבי שלה כבר בפתח העונה החדשה: היא מבטיחה תכנית היפר-גברית (אם כי הבחירה לשמור על צוות שופטים גברי בלבד, אחרי עזיבתו של מאיר אדוני, מצערת למדי), הפונה לטבחים וטבחיות מקצועיים, כתגובת נגד לרכרוכיות המאפיינת את "מאסטר שף", שכוכביה הגדולים הם בשלנים ביתיים שמעולם לא עמדו בחבלי העבודה המקצועית. הז'רגון של סיפור החניכה הצבאי טמוע ב"משחקי השף" ועובר בה כחוט השני. המטבח הוא מקום ש"מתקן" אנשים בעלי הפרעות קשב, "בונה" כאלה שלא מצאו עצמם בחיים, וכל שנדרש מהם עבור התהליך הוא התמסרות לסמכותו של שף-גבר-מפקד. "משחקי השף" צועקת שהיא לא "מאסטר שף", בחיתוך דיבור צהל"י ועם צבעי הסוואה על הפנים.

אולם ההסוואה הינה זמנית כדרכה, וככל שמתקדמים האודישנים מתערטלת התכנית מן המניירות המקובלות (וכמה שב"משחקי השף" שונאים "מניירות"…) וחושפת את טבעה האמיתי. החניכה הגברית מתגלה כתפאורה בלבד, כאשר בפועל ל"מאסטר שף" ו"משחקי השף" מטרה זהה: לרגש, מהר ככל האפשר ובאורח טוטאלי. הדמעות זולגות גם ב"משחקי השף", אם כי האחרונה מבינה היטב שהרבה יותר מסעיר לראות גבר מסוגר וגדול מימדים נסדק ופורץ בבכי מאשר דמויות כדוגמת חיים כהן, שהעממיות, כקלישאה הקושרת אותה עם רגש, מייצגת אותן במובהק. וזה, כמדומני, גם סוד הקסם האולטימטיבי של התכנית.

עוד כתבות מעניינות:
10 תחרויות הבישול הכי טובות בטלוויזיה
ההימור המסוכן של רשת עוד עשוי להצליח
שנה לכאן 11: מה קרה להבטחה?

האודישן הטוב ביותר בפרק הפתיחה היה של דן הולנדר, בעל קייטרינג שייסר את עצמו עוד עם כניסתו לחדר השופטים, כאילו הבשר שהגיש במידת עשייה בלתי מדויקת היא כישלון שבדמעותיו לקח עליו אחריות מלאה (גברית, פיקודית). משם התגלגל האודישן לחגיגה של הזדהות גברית מרובעת, שכלל גם את תובנותיו של מושיק רוט (פרסונה טלוויזיונית רגישה ומקסימה) על החיים עם לב גדול בתוך גוף גדול. מוטיב העל של החגיגה היה אם כך "הגברים בוכים בלילה". האודישן הסתיים ברמזים לחניכה הצבאית העתידה לבוא, בנון פורמליות צה"לית כשרה ("אבל אתה טמבל").

ככל ששלב האודישנים יימשך, ל"משחקי השף" יתרון יחסי על מקבילותיה. אם "מאסטר שף" לוחצת על הרגש מבלי להתנצל וללא כל דיחוי, "משחקי השף", בתפאורתה ובצבעי ההסוואה שלה, מבצעת דרך עקיפה, אלטרנטיבית, שבסופה כמעט תמיד מוכיחה עצמה כמשתלמת. האתגר מסתמן בשלבים שלאחר סיום האודישנים: האם מלחמות האגו בין הנבחרות, הצלחות הנשברות והעקיצות ההדדיות יצליחו לשמור על הרגישות ההופכת את התכנית לאפקטיבית? עם שלישיית שופטים מנצחת (יוסי שטרית ממלא בהלימה כמעט מוחלטת את משבצתו של מאיר אדוני), ובהובלת המתמודדים והמתמודדות הנכונים, אפשר עוד להיות אופטימיים.

מחפשים סדרה חדשה? בואו לדבר על זה בקבוצת הטלוויזיה של Time Out, "מה רואים היום?"

רוצים להתעדכן ראשונים בכל מה שחם בתל אביב? הורידו את האפליקציה שלנו!
להורדה לאייפון | להורדה לאנדרואיד