שאלון אישי: מאיר אדוני

שף מסעדות כתית, המזללה ובלו סקיי בתל אביב

מאיר אדוני. צילום: טל גבעוני
מאיר אדוני. צילום: טל גבעוני
27 בינואר 2014

גיל: 40

מזל:  טלה

מצב משפחתי: נשוי + 3

עיר מגורים: מודיעין

למי היית רוצה לבשל ארוחה?

"הייתי רוצה לבשל ארוחה לסבתא מזל ז"ל שלא הכרתי מעולם".

מה חלמת להיות כשהיית צעיר?

"בצעירותי חלמתי להיות שף ובמקביל, כילד שגדל בבסיסי חיל האוויר, גם חלמתי להיות טייס. מזל שמישהו הבין בצה"ל מספיק בזמן שאסור שזה יקרה".

על איזה חומר גלם לעולם לא תוכל לוותר?

"מבחינתי מלח זה מאסט בבישול".

מה חומר הגלם שלעולם לא ייכנס אליך למטבח?

"אני משתדל מאוד בלי חזיר, אבל אין חומר גלם שלא ייכנס אליי למטבח".

מי היה השף שהשפיע עליך יותר מכל?

"מי שהפגיש אותי עם קולינריה עילית היה השף עזרא קדם".

מה האתגר הכי גדול שלך במטבח?

"האתגר הגדול שלי במטבח הוא להצליח לפעמים להיות קצת קשוח עם הטבחים שלי. לרוב זה לא מצליח לי".

מה צריכה לכלול המנה המושלמת?

"המנה המושלמת מבחינתי צריכה להיות יצרית ומענגת כזאת שמשלבת טקסטורות, רבדים של טעמים, הרמוניה של צבעים וצורות שכולם ביחד משתלבים לפיצוץ במוח".

תן דוגמה למנה כזאת.

אויסטרים טריים, שלוקים קלות בחמאת בראטנית, פסטת חלמונים טרייה, ציר צדפות, יין שבלי, קוויאר אוסטרה, קיפודי ים וחלמון נא מעט מעושן.

מה לדעתך אוכל הרחוב המוצלח ביותר?

"אני אוהב אוכל רחוב אסייתי. תנו לי באן עם תבשיל שפונדרה חמוץ, חריף מתוק עם קריספיות מהצלייה, מיונז יפני וחמוצים בצד – ואני מאושר".

מה הפנטזיה הקולינרית שלך?

"הפנטזיה הקולינרית שלי היא לבשל לצד תומאס קלר ופייר גנייר ארוחת ערב מטורפת בפריז".

מה אכלת היום לארוחת בוקר?

"תפוח עץ ירוק, מלפפון, פטרוזיליה, זרעי חמנייה, פשתן, טחינה גולמית, שמן זית ומיץ לימון".

איפה אנחנו תופסים אותך עכשיו?

"בצילומים ל'משחקי השף'".

אם היית צריך לאכול רק מאכל אחד כל החיים – מה היית אוכל?

"לחם טרי".

איזו מסעדה אתה הכי אוהב בארץ ובעולם?

"בעולם את samhoud places& של מושיק רוט ובארץ את בית תאילנדי".