טיים אאוט timeout

כמו של סבתא: הבלינצ'ס האלוהי של מסעדת קיטון

| מאת: שירה אדלר

מסתמן שגם השנה נזלול בלינצ'ס בחג, אלא שהפעם השגנו לכם את המתכון המסורתי והוותיק של מסעדת קיטון, עם שלוש אופציות למילוי. תודה לסבתא שרה על מתכון שחוגג 70 שנה

  • https://static2.timeout.co.il/media/2017/05/sizes/בלינצס-גבינה-של-מסעדת-קיטון-צילום-דנה-רסקיןH_wo_680_382.jpg
בלינצ'ס גבינה של מסעדת קיטון. צילום: דנה רסקין

בלינצ'ס של מסעדת קיטון

מתכון ל-20 קרפים

לבלילה:

  • 4 ביצים
  • 1 ליטר מים
  • ½ ק"ג קמח
  • כפית סוכר
  • כפית מלח
  • ½ כוס שמן
    למילוי הגבינה:
  • 800  גרם גבינת ריקוטה
  • 200 גרם גבינת שמנת 15%
  • 300 גרם צימוקים
  • 200 גרם סוכר

למילוי תפוחי העץ:

  • 5 תפוחי עץ מסוג גרנד סמית', קלופים וחתוכים לקוביות
  • 200 גרם סוכר
  • כפית קינמון

למילוי הכבד הקצוץ:

  • שמן לטיגון
  • 4 בצלים
  • 200 גרם כבד בקר חתוך לקוביות גדולות
  • מלח, פלפל
  • 4 ביצים קשות

 

הבלינצ'ס של קיטון. צילום: דנה רסקין

הבלינצ'ס של קיטון. צילום: דנה רסקין

אופן ההכנה:

הקרפ: מערבבים את כל החומרים ומחכים כחצי שעה.
משמנים ומחממים מחבת ומטגנים את הבלינצ'ס על אש קטנה. מצננים.
מילוי הגבינה: מערבבים את כל החומרים וממלאים את הבלינצ'ס.
מילוי תפוחי העץ: משמנים ומחממים מחבת, מניחים את הסוכר ומקרמלים (צבע ענברי עדין). מוסיפים את תפוחי העץ ומבשלים עד שהקוביות מתרככות מעט. מקררים. מוסיפים כפית קינמון. ממלאים את הבלינצ'ס.
מילוי הכבד: קוצצים את הבצלים ומטגנים בשמן עד הזהבה. מוסיפים את הכבד ומטגנים גם אותם עד השחמה. טוחנים את הבצל והכבד המטוגנים במטחנת בשר ומוסיפים את הביצים הקשות. מתבלים במחל ופלפל שחור לפי הטעם, מערבבים היטב. ממלאים את הבלינצ'ס.

בול כמו של סבתא. בלינצ'ס של קיטון. צילום: דנה רסקין

בול כמו של סבתא. בלינצ'ס של קיטון. צילום: דנה רסקין

מסעדת קיטון

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 336ecf27d163bc3af5