אופים בבית: אוזני המן קלאסיות במילוי פרג של דלאל

דלאל הקונדיטוריה מגישה מתכון מופלא לאוזני המן קלאסיות ואלגנטיות במילוי פרג, למי שמעדיף את האוזניים שלו בלי הפתעות מיותרות

גם אתם יכולים, אוזני המן של דלאל. צילום: מאיר כהן
גם אתם יכולים, אוזני המן של דלאל. צילום: מאיר כהן
5 במרץ 2017

משנכנס אדר, מגיע זמנן של הפחמימות הריקות שעושות לנו כל כך טוב על הלב. אחרי שטעמנו ובדקנו מי הן אוזני ההמן הטובות באזור, אנחנו מגישים לכם אחד משלושת המתכונים המנצחים. החיסול מובטח. שוב תודה לך המן ותודה גדולה לדלאל הקונדיטוריה:

אוזני המן במילוי פרג | דלאל הקונדיטוריה, שף קונדיטור ענר צלאל

(החומרים ל- 25 יחידות)

למילוי הפרג:

  • 180 מ"ל חלב
  • 125 מ"ל שמנת מתוקה
  • 200 גרם סוכר
  • 200 גרם פרג טחון טרי

לבצק:

  • 500 גרם קמח לבן
  • 100 גרם אבקת שקדים
  • 180 גרם אבקת סוכר
  • 350 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 2 ביצים בינוניות (120 גרם)

אופן ההכנה:

המילוי:
מביאים את החלב, השמנת והסוכר לרתיחה. מוסיפים את הפרג הטחון תוך כדי ערבוב. מביאים שוב לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עד שהפרג רך לגמרי (אם צריך מוסיפים מעט מים). מצננים ומעבירים למקרר.
הבצק:
מעבדים במיקסר את המרכיבים היבשים כחצי דקה (וו גיטרה). מוסיפים קוביות של חמאה קרה ומערבבים עד לקבלת בצק במרקם חולי (Sable). מוסיפים את הביצים ומעבדים עד שהבצק מתחיל להתגבש. לשים מעט, עוטפים בניילון ומניחים למספר שעות במקרר.
ההרכבה:
מרדדים את הבצק לעובי של כ- 2 מ"מ, קורצים עיגולים  בקוטר של 5-6 ס"מ ומניחים לשעה במקרר. מזלפים במרכז העיגול כ-2 כפיות מן המילוי וצובטים לצורת משולש.
מצננים שעתיים שלוש במקרר ולאחר מכן אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות למשך 12-15 דקות, עד לקבלת צבע זהוב.
טיפ: את שאריות הבצק ניתן להקפיא. הבצק שמוגש כאן יכול לשמש כבסיס לעוגיות וכקלתית לטארטים במשך כל השנה.

אוזני המן תוצרת דלאל. צילום: מאיר כהן
אוזני המן תוצרת דלאל. צילום: מאיר כהן

דלאל הקונדיטוריה