טיים אאוט timeout

צלי על בצל וארטישוק ירושלמי

מתכונים לראש השנה
| מאת: אבי לוי

מחפשים תבשיל קדירה שמעלה ניחוחות מופלאים של בישול מסורתי? זה בדיוק המתכון בשבילכם. אבי לוי מבשל צלי רך עם תוספת נהדרת של בצל וארטישוק ירושלמי

  • https://static2.timeout.co.il/media/2016/09/sizes/ÿ-ó-P-Ö-¥-¬-£-æ-Ö-¬-í-ñ-¿-71_H_wo_680_382.jpg
צלי על בצל וארטישוק ירושלמי. צילום: אפרת ליכטנשטט

זהו מתכון שנכנס אלי הביתה עם סימני החורף הראשונים. מדובר בבישול ארוך (בדרך כלל על פתילייה של סבתא), המכיל נתח של צלי כתף. לקראת סוף הבישול אני אוהב לשדך לבשר הצלי בטטה קסביה. הלוא הוא ארטישוק ירושלמי, ולהמתין בסבלנות לתבשיל קדירה המעלה ניחוחות מופלאים של בישול מסורתי.

מצרכים (4-6 מנות):

  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 ק"ג בשר מס' 5 צלי כתף
  • 6 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
  • כף פלפל שחור גרוס
  • 2 כפיות סוכר
  • 8 עגבניות מגוררות
  • כף מלח גס
  • כפית פלפל שאטה גרוס
  • כפית כורכום
  • 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי שלמים, קלופים

 

אופן ההכנה:

בסיר לא עמוק מחממים מעט שמן זית. מוסיפים את נתח הצלי, "סוגרים" אותו משני הצדדים רק עד השחמה ומעבירים לצלחת.מוסיפים את יתרת שמן הזית ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

מנמיכים את הלהבה. מוסיפים את נתח הבשר וסוגרים את המכסה. מתבלים רק בפלפל גרוס וסוכר, ומתחילים בישול איטי עדין מאוד על חום נמוך ככל האפשר למשך שעה וחצי לפחות (אם ממש חסרים נוזלים, אפשר להוסיף לא יותר מחצי כוס מים חמים).

בתום הבישול מוציאים את הנתח, ממתינים שיתקרר קצת ופורסים אותו. בינתיים מוסיפים את העגבניות המגוררות לסיר עם הבצל ומחזירים אליו את הבשר הפרוס. מוסיפים תבלינים וארטישוק ירושלמי. סוגרים את המכסה וממשיכים בבישול איטי עדין על להבה נמוכה ביותר כשעה נוספת.

להגשה:

מניחים על צלחת את הבצלים שספגו את נוזלי הבשר, ועליהם נתח מהצלי ועליו ארטישוק ירושלמי.

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 55b3dc2e1049a431900a9b