מתכון לאוזני המן מיני במילוי ריבת תות של מאפיית לחם יין

מאפיית לחם יין מגישה מתכון לאוזני המן במילוי ריבת תות שיגוונו את מילוי הפרג המסורתי

אוזני המן של לחם יין. צילום: בועז לביא
אוזני המן של לחם יין. צילום: בועז לביא
15 במרץ 2016

החומרים לכ־40 יחידות

לבצק

  • 420 גרם קמח (תופח או רגיל; אם משתמשים ברגיל יש להוסיף 1 שקית אבקת אפייה)
  • 100 גרם סוכר
  • 2 ביצים
  • 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

 

למלית ריבת תות

  • 1 ק"ג תותים
  • חצי ק"ג סוכר
  • שליש מקל וניל
  • שליש מקל קינמון
  • 50 מ"ל יין אדום
  • שברי פיסטוק לפיזור מעל אוזני ההמן

 

הכנה

מלית

מבשלים בסיר על להבה קטנה את כל החומרים עד לקבלת מרקם אחיד ולא סמיך מדי. מסירים מהאש.

בצק

מחממים תנור ל־200 מעלות.

שמים בקערת המיקסר את הסוכר והקמח ומערבבים. מוסיפים את הביצה והחמאה ומערבבים לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.

הרכבה

על משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק עם מערוך ליריעת בצק דקה ככל הניתן. בעזרת חותכן יוצרים עיגולים בבצק בקוטר של כ־5 ס"מ לאוזני המן קטנות (או בעזרת כוס בגודל הרצוי). מניחים חצי כפית של מילוי במרכזו של כל עיגול בצק. מקפלים לצורת משולש ומהדקים את הקצוות ליצירת צורת אוזן. אופים בתנור במשך 9־10 דקות, או עד שהאוזניים מזהיבות (אם האוזניים גדולות יותר יש לאפות במשך 12 דקות). מוציאים מהתנור ומצננים לפני האכילה.