מתכון לסופלאקי בתערובת עשבים

שדרגו את המנגל שלכם: מתכון לשיפוד סופלאקי וירקות במרינדה של עשבים

חוגגים עם סופלאקי. צילום: דניה וינר
חוגגים עם סופלאקי. צילום: דניה וינר

מאת שף אבי שטייניץ, "אדום אדום"

המצרכים (ל-6 שיפודים):

  • 400 גר' נתחי שפיץ צ'אך טרי, חתוכים לקוביות בגודל של 2*2 ס"מ

 

למרינדה:

  • 1 בצל קצוץ דק
  • 6 כפות שמן זית
  • ½1 לימון טרי סחוט למיץ
  • 1 כפית נענע יבשה
  • 1 כפית מיורן יבש
  • ½1 כפות פטרוזיליה קצוצה טרייה
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

 

לשיפוד:

  • 1 פלפל אדום טרי
  • 1 בצל קטן
  • 1 לימון טרי סחוט למיץ

 

אופן ההכנה:

מערבבים את כל חומרי המשרה ומשרים בתוכם את קוביות הבשר למשך שעתיים בטמפרטורת החדר או למספר שעות במקרר.
חותכים את הפלפל והבצל לקוביות בגודל קוביות הבשר. מוציאים את קוביות הבשר מהמרינדה ומשפדים על שיפודי מתכת או שיפודי עץ (שהושרו במים לילה לפני למניעת שריפתם). משפדים לפי הסדר – קוביית בשר, בצל, פלפל וחוזר חלילה.
לצלייה על האש: מניחים את השיפוד על גבי הרשת וצולים עד לדרגת ההכנה הרצויה (חשוב לשמור על מידת חום בינונית-נמוכה). במהלך הצלייה מסובבים את השיפוד מידי פעם עד לקבלת צלייה אחידה מכל הצדדים. לאחר מכן מושחים את הבשר במרינדה. לסיום, סוחטים מעל הכל מיץ לימון טרי ומגישים.