ריח של משהו שרוף: מתכון לפיצה תוצרת בית

אין כמו פיצה ריחנית שיצאה הרגע מהתנור. שלכם. כך תעשו זאת בעצמכם

פיצה. צילום: יח"צ
פיצה. צילום: יח"צ
26 בפברואר 2015

צפו בהכנת המתכון:

רוטב העגבניות האולטימטיבי

בפיצה המושלמת הסוד הוא לא רק בבצק שתפח כהלכה או במוצרלה האיכותית. חלק חשוב מהצלחת הפיצה שלכם טמון ברוטב, היות שהוא המקשר בין הבצק לגבינה, ואם השתמשתם במוצרלה אז היא גם תספח את טעמו. לכן, אל תחפפו בשלב הרוטב, אל תקצרו את הדרך והקפידו להשתמש בעגבניות בשלות, רצוי אשכולות או תמר.

  • המצרכים
  • 6 עגבניות מגוררות
  • 1/2 קופסת רסק עגבניות
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 5 עלי בזיליקום
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • מעט שמן זית

 

אופן ההכנה

בסיר קטן ועמוק שמים מעט שמן זית ומטגנים קלות, על אש בינונית את פרוסות שיני השום (נזהרים שלא לחרוך אותן). מוסיפים את העגבניות ואת שאר המרכיבים ומערבבים. מבשלים על אש קטנה עם מכסה פתוח במשך כ־45 דקות עד שהרוטב מסמיך. קררו את הרוטב לפני שאתם מורחים אותו על הבצק. מומלץ להיעזר במצקת למריחת הרוטב.

בצק בסיסי לפיצה

נכון שאתם רעבים, נכון שעוד שנייה אתם טורפים זה את זה, אבל מה לעשות – השמרים צריכים לתפוח. המלצה שלנו: הכינו את הבצק מספיק זמן מראש, עוד הרבה לפני שפיתחתם רעב, כדי שלא תצטרכו להאיץ בשמרים לסיים את פעולתם לפני הזמן.

המצרכים (ל־4 פיצות)

  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/2 ק"ג קמח לבן
  • 1 כף מלח
  • 5 כפות סוכר
  • 3 כוסות מים פושרים
  • 1/2 כוס שמן

 

אופן ההכנה

לשים את כל החומרים (מלבד השמן) בקערה גדולה עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש. מתפיחים את הבצק בכלי גדול מכוסה במגבת במשך כשעתיים.

לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק לשמונה כדורים ומרדדים כל כדור לגודל של פיצה.

הרכבת הפיצה

פותחים את בצק הפיצה לגודל של תבנית, מורחים עליו את רוטב העגבניות, מפזרים מעל גבינת מוצרלה מגוררת ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 250 מעלות למשך כ־15 דקות.

השוונג של הפיצה

המתכון הזריז שמתאים לכל מאנצ'יז ולכל הורה שרוצה לתקתק ארוחת ערב מרשימה בשתי דקות וחצי.

המצרכים

  • 1 מלאווח קפוא או פיתה חתוכה לרוחבה
  • 1/2 כפית רסק עגבניות
  • 1 כפית קטשופ
  • חופן גבינה צהובה מגוררת (או קשקבל או מוצרלה)

 

אופן ההכנה

בקערה קטנה מערבבים את הקטשופ עם רסק העגבניות. מורחים את הרוטב על גבי המלאווח או הפיתה, מפזרים מעל את הגבינה. מכניסים לתנור שחומם מראש למשך כעשר דקות או עד שהגבינה נמסה.

פיצה גד סגיר