טקס פרסי האוכל 2016: משייה היא המסעדה הטובה בתל אביב

טקס ה-Eating & Drinking Awards 2016 התקיים השנה בבית השמחות, ובו הוענקו פרסים ב-26 קטגוריות. מי הוא שף השנה? מהי המסעדה הצמחונית הטובה ביותר? בואו לגלות

עסקית במשייה. צילום: דן פרץ
עסקית במשייה. צילום: דן פרץ

הערב (18.12.16) נערך זה השנה העשירית האירוע השנתי של עולם הקולינריה הישראלי – טקס חלוקת פרסי האוכל של Time Out. בטקס החגיגי, שהתקיים בבית השמחות בתל אביב, נערכה ארוחת גאלה בניצוחן של השפיות המועמדות לשפיות השנה. במהלך הטקס חולקו הפרסים ל־26 השפים והמסעדות הטובות והאהובות בתחום הקולינריה והאלכוהול – כולם נבחרו על ידי הקהל, בלמעלה מ־30 אלף הצבעות. הפרסים המרכזיים של האירוע הוענקו למסעדת משייה, שהוכתרה כמסעדת השנה, לשף חיים כהן (יפו תל אביב, דיקסי, פילדלפיה) שהוכרז כשף השנה, לשפית יהלומה לוי (יהלומה בנמל, ביסטרו נח) שנבחרה לשפית השנה, ולתאילנדית בסמטת הר סיני שקיבלה את תואר המסעדה החדשה הטובה ביותר לשנת 2016. פרס מפעל חיים הוענק השנה לעיתונאית האוכל, מחברת ספרי הבישול והבשלנית שרי אנסקי, הבעלים של דוכן ההרינג "שרי הרינג".

חיים כהן. צילום: איליה מלניקוב

המסעדה הטובה ביותר בתל אביב

המועמדות: הבסטה, טאיזו, טוטו, יפו תל אביב, מלגו ומלבר, משייה, פרונטו, שילה

הזוכה: משייה

המסעדה החדשה הטובה ביותר בתל אביב

המועמדות: בר א וין, גריג, לוקה ולינו, מאייאר, ניטן תאי, סנטה רוזה, תאילנדית בסמטת סיני, OCD

הזוכה: תאילנדית בסמטת סיני

בחירת המערכת: בר א וין

הבר הטוב ביותר בתל אביב

המועמדים: אימפריאל, אקסטרא ברוט, בל בוי, דאבל סטנדרט, מנזר, נילוס, פיקוק, פרנץ' 57

הזוכה: אימפריאל

הגסטרו בר הטוב ביותר בתל אביב

המועמדים: בר ברבוניה, דלידה בר, מסה בר, סושיאל קלאב, סרווסריה, צ'יקטי, קפה אירופה, רומנו

הזוכה: קפה אירופה

מסעדת האינדי הטובה ביותר בתל אביב

המועמדות: אוזריה, ברוט, ג'וז ולוז, דלידה, האנוי, החלוצים 3, סנטה קתרינה

הזוכה: סנטה קתרינה

השף הטוב ביותר בתל אביב

המועמדים: אוראל קמחי, דיוויד פרנקל, חיים כהן, יובל בן נריה, יוסי שטרית, ירון שלו, רן שמואלי, שרון כהן

הזוכה: חיים כהן

השפית הטובה ביותר בתל אביב

המועמדות: אביבית פריאל, אידית פדידה, יהלומה לוי , יפעת תבואה, עינב ברמן, רימה אולברה, תמר כהן צדק

הזוכה: יהלומה לוי

השף הצעיר הטוב ביותר

המועמדים: אוסמה דלאל (מאייאר), אריק דרחני ומולי מגריסו (אונזה), נרקיס אלפי (סנטה קתרינה), עידו פיינר (גריג), רז רהב (ocd), שיראל ברגר (מיס קפלן)

הזוכה: רז רהב

רז רהב. צילום: איליה מלניקוב
רז רהב. צילום: איליה מלניקוב

הקונדיטור הטוב ביותר בתל אביב

המועמדים: אלה גבע (פופינה), אנה שפירו (טאיזו), ברק כהן (מגזינו), מיכל בוטון, עדי סיברובר (מסה), סאני דרעי (בק דור ביי סאני), רוני שטריקר (קלאש)

הזוכה: אנה שפירו (טאיזו)

הברמן/מיקסולוג הטוב ביותר בתל אביב

המועמדים: אדי ניומן (טפאו), אלעד ברוך (ג'ספר), אריאל לייזגולד (223, בל בוי), ויטה ולדימירסקי (פרנץ' 57), יותם שילה (דאבל סטנדרט), ריי ווייט (רעמסס), עומרי דגן (אימפריאל)

הזוכה: אריאל לייזגולד (223, בל בוי)

פרס מפעל חיים

פרס מפעל חיים מוענק השנה לאשת הקולינריה שרי אנסקי, מחברת ספרי בישול אייקוניים ומי שכתבה טורי אוכל במעריב במשך שני עשורים, כשמתכוניה הופכים לנכסי צאן ברזל בבתים רבים בישראל. בעבודתה העמלנית והחקרנית ניסחה אנסקי את המטבח הישראלי, תוך הבנה שהאוצרות הקולינריים האמיתיים נמצאים כאן – בשווקים, אצל המגדלים ובמטבחי הבתים; לא בכדי היא כונתה "האימא של הבלאדי". לאחר פרישתה מכתיבה פתחה אנסקי את דוכן הדגים "שרי הרינג" בנמל תל אביב שזוכה להצלחה ולהערכה רבה.

טיים אאוט העניק לאנסקי פרס מפעל חיים על תרומתה לקולינריה הישראלית, על החיפוש היסודי, העיקש, המעשי והאקדמי באופיו בתחום המטבח המקומי. בדוכן הדגים, כמו גם בטוריה ובספריה, העבודה של אנסקי היא חריש עמוק בתרבות האוכל שלנו, או כפי שאנסקי עצמה מגדירה זאת: "החיים הם לפני הכל ציד קולינרי ענק".

המסעדה האסיאתית הטובה ביותר בתל אביב

המועמדות: דיינינגס, האנוי, טאיזו, יקימונו, מה פאו, פיפיז, צפרה, tyo

הזוכה: טאיזו

המסעדה התאילנדית הטובה בתל אביב

המועמדות: בית תאילנדי, טייגר לילי, נאם, ניטן תאי, תאילנדית בסמטת סיני

הזוכה: בית תאילנדי

מסעדת הבשר הטובה ביותר בתל אביב

המועמדות: האדסון, דיקסי, חוות צוק, מיטבר, מקום של בשר, פונדק דה לוקס, M25

הזוכה: האדסון

בחירת המערכת: M25

האיטלקיה הטובה ביותר בתל אביב

המועמדות: בינדלה, לה רפובליקה די רונימוטי, מגזינו, מל ומישל, QUATTRO, קנטינה, קפה איטליה

הזוכה: לה רפובליקה די רונימוטי

הפיצריה הטובה ביותר בתל אביב

המועמדות: ברוקלין, גוסטו, ג'וספה, הפיצה, דה פפה, טוני וספה, פיליפה, pizza

הזוכה: טוני וספה

בחירת המערכת: הפיצה

הגלידריה הטובה ביותר בתל אביב

המועמדות: אייסברג, אניטה, בוזה, ג'לטרייה, וניליה, סיציליאנית, Arte Glideria

הזוכה: אניטה

בחירת המערכת: בוזה

אוכל הרחוב הטוב ביותר בתל אביב

המועמדים: ג'סמינו, הקוסם, המזנון, Miazaki, מפגש האושר, קפטן קארי, שווארמה בינו

הזוכה: הקוסם

אריק רוזנטל (הקוסם)
אריק רוזנטל (הקוסם)

המעדנייה הטובה ביותר בתל אביב

המועמדות: אגתה, ביאטריס, דליקטסן, חוות צוק, חיים רפאל, יוחנן, יום טוב, ליגורי

הזוכה: דליקטסן

הבולנז'רי הטוב ביותר בתל אביב

המועמדים: אדון שיפון, בר לחם, לה מולאן, לחם וחברים, לחמים, לחמנינה, מאפיית פלא

הזוכה: לחמנינה

הפטיסרי/שוקלטרי הטוב ביותר בתל אביב

המועמדים: איקה שוקולד, בייקרי, בק דור ביי סאני, דלאל, מילק בייקרי, קרדינל שוקולטרי, רביבה וסיליה

הזוכה: דלאל

ארוחת הבוקר/בראנץ' הסופ"ש הטוב ביותר

המועמדות: אוגיז, בנדיקט, האחים, הבסטה, סרווסריה, נורמן, רוטשילד 12, קלארו

הזוכה: בנדיקט

בחירת המערכת: האחים

הבראסרי/ ביסטרו הטוב ביותר בתל אביב

המועמדים: אריא, דוד ויוסף, נורמן, פאסטל, קיטצ'ן מרקט, קופי בר, קלאש

הזוכה: קופי בר

המסעדה הטובה ביותר בבית מלון בתל אביב

המועמדות: בלו סקיי, דיינינגס, הוטל מונטיפיורי, ווסט סייד, לומינה, מאייאר, נורמן

הזוכה: נורמן

מלון נורמן. צילום: יולי גורודינסקי
מלון נורמן. צילום: יולי גורודינסקי

המסעדה הצמחונית/טבעונית הטובה ביותר בתל אביב

המועמדות: אנסטסיה, גרין רול, דוסה בר, החתול הירוק, הרצוג, זכאים, משק ברזילי, ננוצ'קה

הזוכה: ננוצ'קה

המסעדה הטובה ביותר מחוץ לתל אביב

המועמדות: אנה (ירושלים), גוז' ודניאל (בני ציון), לוויתן (אילת), מגדלנה (צומת מגדל), מחניודה (ירושלים), מיכאל (לימן), פסקדו (אשדוד), רוטנברג (גשר), רולא (חיפה)

הזוכה: מחניודה

חביבת הקהל (בחסות דיינרס)

מחניודה

אנחנו רוצים להודות לשותפים שלנו לדרך: נותן החסות הראשי סאן פלגרינו ואקווה פאנה, ונותני החסות מחלבות גד, וודקה רוסקי סטנדרט, פפסי מקס, קפה עלית ודיינרס.
תודה מיוחדת לשפיות שעומדות מאחורי המנות שהוגשו בטקס: אביבית פריאל, אידית פדידה, יהלומה לוי, יפעת תבואה, עינב ברמן, רימה אולברה, עינב ברמן, תמר כהן־צדק, ולשף המבצע ערן זינו.