2 מתכונים לארוחת חג חלבית של מחלבות גד

מחלבות גד מגישות מתכון למאפה גבינות עם פטריות ולבטטה ממולאת בפטה, שיגוונו את שולחן החג

ראש השנה במחלבות גד
ראש השנה במחלבות גד
25 בספטמבר 2016

גאלט בצק עלים במלית גבינות פטריות וטימין

מיקי שמו: "גאלט הוא כפרי צרפתי, שמכינים בצורה חופשית ללא תבנית, ולכן קל במיוחד להכין אותו, מה גם שמשתמשים בבצק עלים מוכן. המלית כאן מפנקת במיוחד – היא מבוססת על  גבינת שמנת 30% עם חיזוק של פקורינו וגד-עז שמעצימים את הטעמים. הפטריות מוסיפות קלילות ומרקם מעניין."

חומרים למאפה בקוטר 20 ס"מ

  • 400 גרם בצק עלים מרודד לעובי 4-5 מ"מ

לפטריות

  • 250 גרם פטריות פורטובלו פרוסות דק
  • 4 כפות שמן זית
  • עלים מ-5 ענפי תימין
  • מלח ופלפל שחור
  • 2 שיני שום כתושות

למלית גבינות

  • 200 גרם גבינת שמנת ניו יורק 30% של גד
  • מלח ופלפל שחור
  • קורט אגוז מוסקט
  • 90 גרם גבינת גד-עז של גד מפוררת גס
  • 50 גרם גבינת פקורינו מגוררת של גד

להברשה

  • ביצה טרופה

 

הוראות הכנה

מכינים את הפטריות: מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. מערבבים את כל החומרים בקערה ומפזרים בתבנית. צולים כרבע שעה דקות עד שהפטריות מזהיבות ומפרישות נוזלים. מסננים ומצננים.

ממלאים ואופים: מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית הנייר אפייה. מניחים בצק עלים מרודד על משטח עבודה מעט מקומח וקורצים מהבצק עיגול בקוטר 26 ס"מ.

מערבבים גבינת שמנת ופלפל ומורחים במרכז העיגול ומשאירים שוליים של 6 ס"מ ללא גבינה. מפזרים על גבינת השמנת פקורינו וגבינת גד עז ומסדרים על הגבינות את הפטריות הצלויות. מקפלים את שולי הבצק פנימה כך שהם יכסו חלק מהמלית. מברישים את שולי הבצק בביצה ואופים כ-30 דקות עד שהבצק מזהיב יפה.

טיפ: נועצים 3-4 קיסמים בשולי הבצק – כך הבצק לא יתרומם בזמן האפייה.

בטטה ממולאת בפטה, זיתים וטימין

מתכון ל- 4 סועדים

  • 6 בטטות קטנות
  • 200 גרם (1 חבילה) פטה עיזים מגורדת
  • 1/4 כוס זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים
  • ביצה + חלמון
  • חבילה תימין

 

אופן הכנה

מקלפים את הבטטות וחוצים לארכם. בתבנית משומנת, מסדרים את חצאי הבטטה, זורים מעל מעט מלח גס ועוד מעט שמן זית. מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות לכ20 דקות עד שהבטטות רכות אך לא שחומות. בעזרת כף מרוקנים את חצאי הבטטות, מעברים את התוכן לקערה ומועכים בעזרת מזלג.

מוסיפים לפירה הבטטה את גבינת הפטה, זיתים והביצים ומערבבים היטב. ממלאים את הבטטות בתערובת. מחזירים לתנור שחומם מראש ל220 מעלות למשך 7 דקות. מקשטים בעלי תימין ומגישים.

-בשיתוף מחלבות גד-