טיים אאוט timeout

עשרה מקומות לשתות בהם לפני השקיעה

בינינו, אין כמו דיי דרינקינג. לבירה של 12 בצהריים יש טעם מתוק יותר, אולי בזכות התחושה שאנחנו נהנים בזמן שכולם עוד עובדים. בירת הדיי דרינקינג בארץ היא ללא ספק חיפה, ודווקא תל אביב, אותה "עיר ללא הפסקה" שתמיד יהיה איפה לשתות ולאכול בה גם בארבע לפנות בוקר, ממש לא מספקת את הסחורה בכל האמור לתרבות השתייה ביום

  • 1

    המנזר

    אפשר להעביר חיים שלמים במנזר בלי להבחין שהזמן חולף, עם שעות שמחות מהבוקר עד שמונה בערב ומחירי אלכוהול כמעט ללא תחרות. אוכל ברים אמיתי, טרי וטוב, אלכוהול שנשפך כמים מסביב לשעון וקהל של סופרים, עיתונאים, שיכורים לא מזוהים וילדי בית ספר שעצרו עם ההורים לארוחת צהריים. כל אלו הופכים את המנזר למוסד האלכוהול התל אביבי האולטימטיבי ולנקודה שלא משנה מתי תגיעו לשם וכמה שיכורים תצאו משם – תמיד תרגישו בבית.

    אלנבי 60 תל אביב, טלפון 5173015־03. פתוח 24/7

    למנזר

    המנזר. צילום: אנטולי מיכאלו
  • 2

    מתי המקלל

    מתי המקלל הוא בעצם כוך קטן של מתי לנדשטיין – איש שכולם מביאים לו את הסעיף והוא מסרב לשתוק על כך. בחמארה הקטנה, על השולחנות הספורים המוצבים בה, תקבלו את הגולדסטאר הכי טובה שאפשר לקבל מהחבית, והיא מתחילה להימזג בשעות שרוב בני האדם רק מתעוררים ויוצאים לעבודה. שוט של וודקה – על צ'ייסרים לא שמעו כאן – דג מלוח או קבנוס מטוגן וכמה מילים טובות מאדון מתי, שלא משנה כמה הוא יקלל, מדובר באיש עם הנשמה הכי גדולה, שתמיד ישלח אתכם הביתה בברכת "אלף בריאות שתהיה לך".

    מטלון 41 תל אביב, ראשון־שישי 6:30־22:30

    למתי המקלל

    מתי המקלל. צילום: יח"צ
  • 3

    עמירם

    עמירם הוא כמוסה של סבנטיז, פאב שכונתי אמיתי שהוקם הרבה לפני שבכלל היה מושג כזה, עם בר ספון עץ שראה כמעט הכל. מדובר לא רק באחד הברים הוותיק בתל אביב, אלא במקום הראשון שהותקן בו ברז בירה, ועד היום אפשר למצוא כאן את הגינס הטובה בעיר, לצד אוכל ברים לא זול אבל משובח. לבני הדור הנכון הבירה תריץ סרטים תקופתיים בראש בקצב של סוסיתא.

    התערוכה 8 תל אביב, 5441634־03. ראשון־חמישי 12:00־24:00, שישי 12:00־18:00

    לעמירם 

  • 4

    בר־בוניה

    שיפוד של לוקוס במרינדה על הגריל ושרדונה. ואז אולי כמה סלטים קטנים וערק. ואז אולי קצת פירות ים, והוויסקי כאילו נמזג כבר מעצמו. מדליקים עוד סיגריה. כאן כולם מעשנים, מכל הבא ליד. התמונות התלויות על הבר מספרות כמה שמח כאן, כבר כל כך הרבה שנים. הלקוחות המבוגרים ממשיכים להגיע, וגם חבר'ה צעירים כל הזמן באים, לקבל קצת מהקסם של הבר הזה שאין שני לו. מתחילים בארוחת צהריים ויוצאים שבעים ושיכורים אחרי חצות.

    בן יהודה 192 תל אביב, 5240961־03. ראשון־חמישי 12:00־1:00, שישי 12:00־18:00 שבת 12:00־1:00

    לבר-בוניה

     

    בר-בוניה. צילום: יח"צ
  • 5

    ביר בזאר

    בירות גראז' שכל בקבוק זכה לנגיעת אמן אישית, ואפשר להגג על זה שעות. זה הקו המנחה של דוכן הבירות־בר הזה בשוק הכרמל. בואו אחרי שזללתם בדוכנים האחרים בשוק ותתחילו לגרגר לעצמכם לתת וכשות עד שכרות.

    רמב"ם 1 תל אביב, 5049537־03. ראשון־חמישי 10:00־24:00 שישי 10:00־19:00

    לביר בזאר 

  • 6

    בארוד

    פסטליקוס, חמינדוס ואוכל ספניולי ירושלמי בכלל, ודניאלה לרר אחת, אושיה ירושלמית שגם אם זו הפעם הראשונה שאתם יושבים אצלה, היא מיד תגרום לכם להרגיש בבית. גינס נהדרת מהחבית ואוסף יחיד במינו של שנפסים הם גאוות המקום. בארוד הוא מוסד ירושלמי מכובד בבית אבן ישן, המתהדר בחצר שווה ובהמוני לקוחות קבועים, בעיקר אנשי רוח, שמאלנים וחילונים שעוד נשארו בעיר.

    יפו 31 ירושלים, 6259081־02. שעות פתיחה ראשון 19:00- אחרון הלקוחות, שני-שבת 12:30- אחרון הלקוחות

     לבארוד

    בארוד. צילום: יח"צ
  • 7

    קזינו דה פריז

    אם אתם רוצים להמר על מקום שיהיה נכון להתחיל לשתות בו כבר בשעות הצהריים, קזינו דה פריז הוא מקום להניח עליו את הז'יטונים שלכם. הבר של שאנן סטריט מורכב מאוסף של אנשי צוות משועשעים מהחיים וממוזיקה טובה.

    מחנה יהודה 3 ירושלים, 6504235־02. ראשון־חמישי 12:00־אחרון הלקוחות, שישי 10:00־15:00, מוצ"ש־אחרון הלקוחות

    לקזינו דה פריז

  • 8

    הסנדק

    בניגוד לסנדק של קופולה, אין פה דרמה איטלקית, אלא בית מרזח חיפאי של פעם, כזה שאירח יורדי ים, זונות וחיילים ששירתו בצי. או ככה לפחות זה מרגיש. שותים פה קרלסברג מהחבית, וויסקי או יין בוטיק ישראלי, לצד פילה לוקוס ברוטב קארי או אווז חריף ביין וסלט הסנדק שעשוי ירקות ומתובל בסומק. הרכבות שחולפות בחוץ ומרעידות את הבר עוזרות להיכנס לאווירה, ואחרי כמה בירות טובות אפשר בקלות להרגיש שאתה חי בתוך סיפור של המינגווי.

    קדושי בגדד 30 חיפה, 8671888־04. ראשון־חמישי 12:00־2:00, שישי 12:00־18:00, מוצ"ש־2:00

    לסנדק

  • 9

    מעיין הבירה

    הקוסטיצה, הקרעפלך, האווז המעושן- אלו לבדם מצדיקים עלייה עד חיפה בשביל מעיין הבירה. מבחר הבירות מרשים וכל פעם מפתיע מחדש לראות איך מקום שפתוח עד חמש בערב מריץ כל כך הרבה בירות. כנראה שזו האווירה המזרח־אירופית העולצת. בימי שלישי ההופעות של להקת הבית נותנות בראש לכל הרחוב.

    נתנזון 4 חיפה, 8323193־04. ראשון, שני, רביעי 9:00־17:00, שלישי 9:00־23:00, חמישי 9:00־22:00, שישי 9:00־17:00

     למעיין הבירה

  • 10

    העוגן

    העוגן הוא מוותיקי מוסדות האוכל בארץ – הוא קיים כבר יותר מ־70 שנה, וגם יוסקה שמריץ את המקום למרחקים ארוכים כבר לא תינוק. יושבים על הבר ושותים בירה מהחבית ולועסים כריך רוסטביף מושלם שגילי, הבן של יוסקה, מכין לבד. כשמתחיל לרדת ערב צועדים לכיוון הים להרגיש את הבריזה.

    שוק פלמר 3 חיפה, 8645108־04. ראשון־שישי 7:00־אחרון הלקוחות

    לעוגן

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 36d620a7ed5f4c1c4