טיים אאוט timeout

עשרת הקוקטייל ברים הטובים בתל אביב

| מאת: מערכת Time Out

זוכרים את הימים של הסקס על החוף, וויט ראשן וזיון ארוך על הקיר? אז תשכחו מהם. אין קשר בין סצנת הקוקטיילים המתפתחת של היום לבין המשקאות ההם

  • https://static2.timeout.co.il/media/2015/11/sizes/Photo-08-11-2015-22-12-04_h_wo_680_382.jpg
קפה אירופה. צילום: אורי חזיזה

נראה לאחרונה כי כל בר מנסה איפשהו להיות קוקטייל בר. טוויסטים לקוקטיילים קיימים, כוסות פוטוגניות, שמות מפציצים ומחירים מפציצים בהתאם הביאו למצב כי צריך לעשות סדר בבלגן. איזה קוקטייל בר הוא בעצם במסעדה, איפה תמצאו שני מפלסים החיים בדו קיום מעורר קנאה ואיפה הכניסות הצדדיות של שני ברי קוקטיילים הנסתרים מהעין?

אימפריאל

מקדש הקוקטיילים המקומי, שעם הקמתו הציג רמה שטרם נראתה כמותה בארץ. מאחורי הבר עומדים מיטב המיקסולוגים, בעלי ארסנל ידע וניסיון שמבטיח שתקבלו את הדרינק המושלם בשבילכם, גם אם אתם בעצמכם לא יודעים מה בא לכם. העיצוב והאווירה הקולוניאליסטיים ניכרים בכל פינה ומוכיחים שהמוח של החבר'ה כאן חשב על כל פרט ופרט. תפריט האוכל מתכתב עם רוח המקום ועם הקוקטיילים, מה שהופך את האימפריאל לבר אידאלי להגיע אליו קצת רעב.

לאימפריאל

בלאדי מרי של אימפריאל. צילום: תומר יפת ואפי צים

בלאדי מרי של אימפריאל. צילום: תומר יפת ואפי צים

223

חלוץ הקוקטייל ברים בארץ, שהוקם ב־2008, כשעוד היה לגיטימי לבקש "אורגזמה" מהברמנית. אין כמעט מיקסולוג אחד שמסתובב בעיר שלא עבר ב־223, כנראה בית הספר הלא רשמי לברמנים הטוב בעיר נכון להיום. אריאל לייזגולד, האיש מאחורי המקום, הוא אחד הברמנים הוותיקים, המוכרים והמעוטרים ביותר בארץ, עם סגנון קוקטיילים ראוותני בהגשה ייחודית. בר שאחראי במידה רבה על מהפכת הקוקטיילים בארץ וממשיך כל העת להישאר מעודכן ומוביל.

ל-223

223. צילום: בן יוסטר

סושיאל קלאב

הסושיאל הוקם (בין היתר) על ידי עמית לביד ומוש בודניק, שהיו השותפים והמקימים ב־223. בסושיאל הקוקטיילים כבר הלכו לכיוון המסעדתי יותר – דרינקים שאפשר ורצוי לשתות עם האוכל. הסושיאל היא אחת המסעדות הכי שמחות בעיר, עם אווירה מחשמלת ובר מרכזי ופעיל במיוחד. הקוקטיילים כאן הם כיפיים, קלילים ומשמחים, לא כאלו שמנסים להמציא כל פעם את הגלגל מחדש. גם הקלאסיקות מבוצעות ביד אמן, ובהיקף העבודה (טפו טפו) של הסושיאל זה בכלל לא מובן מאליו

לסושיאל קלאב

קוקטייל בסושיאל קלאב. צילום: אנטולי מיכאלו

קוקטייל בסושיאל קלאב. צילום: אנטולי מיכאלו

טאיזו

המסעדה המדוברת מציעה בר מקצועי ומדוגם ותפריט קוקטיילים עם השפעה אסייתית ניכרת והרבה יצירתיות. הקוקטיילים של המסעדה משתלבים נהדר עם המטבח המתובל ועז הטעם של טאיזו, ואם תזרמו עם הברמן תראו איך קוקטיילים שונים יכולים ללוות ארוחה שלמה, ממש כמו יין המותאם לכל מנה.

לטאיזו

טאיזו. צילום: עמית גירון

טאיזו. צילום: עמית גירון

בל בוי

מבית היוצר של אריאל לייזגולד (223), ה־Bellboy הוא הקוקטייל בר המדובר בעיר שמכוון גבוה מאוד. הוא במלון ברדיצ'בסקי, ברחוב מרכזי ושקט שמתחבא פנייה אחת מרוטשילד. מרגע שנכנסים מבעד הדלת נשאבים לעולם אחר, עם קוקטיילים שכמעט כולם הם מה שנקרא Signatures, כלומר קוקטיילים מקוריים ממוחו הקודר של לייזגולד, ולא קלאסיקות שקיבלו טוויסט כזה או אחר. אוסף החליטות, התמציות והסירופים הביתיים הוא הגדול בארץ ככל הנראה, ובקוקטיילים עושים שימוש בין היתר בקצף קוקוס, אוויר לוונדר ושאר פעלולים וטכניקות מרשימות. ההגשה מקורית ומושקעת במיוחד- שותים כאן מתוך קונכייה על מגש של חול, אמבטיה מיניאטורית עם קצף אלכוהולי וברווזון גומי ושאר כלי הגשה שנאספו במשך שנים או יוצרו במיוחד למקום.

לבל בוי

בל בוי. צילום: בן יוסטר

בל בוי. צילום: בן יוסטר

קפה אירופה

מעבר לכך שמדובר באחד הספוטים היפים והשווים בעיר ובאוכל המצוין של שרון כהן (שילה), תפריט הקוקטיילים בקפה אירופה הוא אחד המענגים, בוודאי בקיץ על המרפסת. ערבובים קלאסיים יותר של אפריטיף מגיעים במנות קטנות, ככה לפתוח את הארוחה ובמחיר הנעים של 25 ש"ח בלבד. מדובר בתפריט לא גדול מדי, רובו מתבסס על שילובים של אלכוהול ופירות, אבל האיזונים מדויקים, כך שבלי להתכוון, קוקטייל אחד – שתכננתם רק לפתוח איתו את הערב – גורר אחריו מיד עוד איזה אחד. או שלושה.

לקפה אירופה

קפה אירופה. צילום: אורי חזיזה

קפה אירופה. צילום: אורי חזיזה

ברטי

על פניו, מה למסעדה הים תיכונית הקטנה והחביבה הזו ולקוקטיילים? זה אולי קצת סוד שמור, אבל בברטי מגישים קוקטיילים מצוינים. את התפריט בנה המיקסולוג יובל סופר, מי שמאחוריו ניסיון של יותר מעשור בברים של ניו יורק ולוס אנג'לס. תפריט הקוקטיילים כאן מהודק, חצי ממנו מורכב מקוקטיילים קלאסיים נהדרים וקצת פחות מוכרים, וחלקו השני מורכב מקוקטיילים מקוריים המתכתבים עם האופי הים תיכוני של המקום. קוקטייל אחד מכיל טקילה, אבטיח וגבינת טולום, בקוקטייל אחר תפגשו ג'ין עם זעתר, קמומיל ודבש – ומה שיפה הוא שלרגע אחד זה לא מרגיש גימיק. כל קוקטייל מוגש בלי יותר מדי רעש וצלצולים בכוס והטעמים מאוזנים והרמוניים להפליא.

לברטי

ברטי. צילום: יח"צ

ברטי. צילום: יח"צ

ג'ספר

ברוכים הבאים לג'ספר ג'ונס. בכניסה תפגשו את ג'ונס: בר שכונתי קלאסי עם אווירה מפונפנת, ובבק־דור, אם אתם בני מזל ויכניסו אתכם, תמצאו את ג'ספר: בר קוקטיילים ברוח התקופה, כלומר ברמנים בחליפות וסינרי עור שמפליאים בשקשוקים באוויר. הבעלים הם אנשי הלילה צחי בן עמרם, אסף "שופי" ביר ועידן לוין, והאגדה מספרת שנבחרת העובדים של מועדון הברקפסט נוהגת לבקר ולפרק פה את הבר בסוף כל משמרת.

לג'ספר

נאצ'ו ליברה של ג'ספר. צילום: לימור טל

נאצ'ו ליברה של ג'ספר. צילום: לימור טל

אריא

בקומה השנייה שוכנת המסעדה היותר פורמלית של השף גיא גמזו, ובקומת הכניסה רחבת הידיים, לצלילי מוזיקה עדכנית, לקחו את השילוב בין קוקטיילים ומטבח צעד אחד קדימה. בלאדי מרי עם ציר בקר, וודקה שנשטפת עם שומן אווז – אלו רק מקצת מן הדוגמאות להפריה ההדדית בין מחלקת הבר למטבח. את המנות של גמזו אפשר לאכול גם כאן, לצד הדרינק, ואפשר גם לשתות בעמידה בעודכם מפזזים על הרחבה.

לאריא

אריא. צילום: בן יוסטר

מונשיין

המונשיין הוא בר קוקטיילים שמשחק על תקופת היובש. אי לכך הכניסה אליו היא ממסדרון צדדי ממסעדת מטבח לילה. המסדרון מוביל לשתי דלתות: אחת לשירותים, אחת לירידה למרתף הזעיר של המונשיין – שם גנרי לאלכוהול לא חוקי שזוקק בן לילה. הכל פה צועק אמריקנה מלוכלכת ופוטוגנית של שנות ה־20. אפילו הברמנית בלונדינית בג'ינס.

למונשיין

מונשיין. צילום: בן יוסטר

מונשיין. צילום: בן יוסטר

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: f370ccd4e2b68dc20d4f67a