טיים אאוט timeout

משקשקים באוויר: הקוקטייל ברים הטובים בתל אביב

| מאת: מערכת Time Out

זוכרים את הימים של הסקס על החוף ו - וויט ראשן? אז תשכחו מהם. אין קשר בין סצנת הקוקטיילים המתפתחת של היום לבין המשקאות ההם

  • https://static2.timeout.co.il/media/2015/11/sizes/Photo-08-11-2015-22-12-04_h_wo_680_382.jpg
קפה אירופה. צילום: אורי חזיזה

נראה כי לאחרונה כל בר מנסה להיות קוקטייל בר – טוויסטים לקוקטיילים קיימים, כוסות פוטוגניות, שמות ומחירים מפציצים בהתאם ואוכל שלא מבייש מסעדה מכובדת הביאו למצב שצריך לעשות סדר בבלגן: איזה קוקטייל בר הוא בעצם מסעדה, איפה תמצאו שני מפלסים החיים בדו קיום מעורר קנאה, איפה תקבלו אוויר לבנדר או קצף קוקוס בדרינק ואיפה הן הכניסות הצדדיות של שני ברי קוקטיילים הנסתרים מהעין? השארנו את הפיצות, הסנדוויצ'ים והסושי בצד ויצאנו לסיבוב ברים בעיר:

אימפריאל

מקדש הקוקטיילים המקומי, שעם הקמתו הציג רמה שטרם נראתה כמותה בארץ. מאחורי הבר עומדים מיטב המיקסולוגים, בעלי ארסנל ידע וניסיון שמבטיח שתקבלו את הדרינק המושלם בשבילכם, גם אם אתם בעצמכם לא יודעים מה בא לכם. העיצוב והאווירה הקולוניאליסטיים ניכרים בכל פינה ומוכיחים שהמוח של החבר'ה כאן חשב על כל פרט ופרט. תפריט האוכל מתכתב עם רוח המקום ועם הקוקטיילים, מה שהופך את האימפריאל לבר אידאלי להגיע אליו קצת רעב.

לאימפריאל

בלאדי מרי של אימפריאל. צילום: תומר יפת ואפי צים

בלאדי מרי של אימפריאל. צילום: תומר יפת ואפי צים

אריא

בקומה השנייה שוכנת המסעדה היותר פורמלית של השף גיא גמזו, ובקומת הכניסה רחבת הידיים, לצלילי מוזיקה עדכנית, לקחו את השילוב בין קוקטיילים ומטבח צעד אחד קדימה. בלאדי מרי עם ציר בקר, וודקה שנשטפת עם שומן אווז – אלו רק מקצת  הדוגמאות להפרייה ההדדית בין מחלקת הבר למטבח. את המנות של גמזו אפשר לאכול גם כאן, לצד הדרינק, ואפשר גם לשתות בעמידה בעודכם מפזזים על הרחבה. יור קול.

לאריא

אריא. צילום: בן יוסטר

בל בוי

מבית היוצר של אריאל לייזגולד (223), ה־Bellboy הוא הקוקטייל בר המדובר בעיר שמכוון גבוה מאוד. ממוקם במלון ברדיצ'בסקי, ברחוב מרכזי ושקט שמתחבא פנייה אחת מרוטשילד. מרגע שנכנסים מבעד הדלת נשאבים לעולם אחר, עם קוקטיילים שכמעט כולם הם מה שנקרא Signatures, כלומר קוקטיילים מקוריים ממוחו הקודח של לייזגולד, ולא קלאסיקות שקיבלו טוויסט כזה או אחר. אוסף החליטות, התמציות והסירופים הביתיים הוא הגדול בארץ ככל הנראה, ובקוקטיילים עושים שימוש בין היתר בקצף קוקוס, אוויר לבנדר ושאר פעלולים וטכניקות מרשימות. ההגשה מקורית ומושקעת במיוחד- שותים כאן מתוך קונכייה על מגש של חול, אמבטיה מיניאטורית עם קצף אלכוהולי וברווזון גומי ושאר כלי הגשה שנאספו במשך שנים או יוצרו במיוחד למקום.

לבל בוי

בל בוי. צילום: בן יוסטר

בל בוי. צילום: בן יוסטר

ג'ספר

ברוכים הבאים לג'ספר ג'ונס. בכניסה תפגשו את ג'ונס: בר שכונתי קלאסי עם אווירה מפונפנת, ובבק־דור, אם אתם ברי מזל ויכניסו אתכם, תמצאו את ג'ספר: בר קוקטיילים ברוח התקופה, כלומר ברמנים בחליפות וסינרי עור שמפליאים בשקשוקים באוויר. הבעלים הם אנשי הלילה צחי בן עמרם, אסף "שופי" ביר ועידן לוין, והאגדה מספרת שנבחרת העובדים של מועדון הברקפסט נוהגת לבקר ולפרק פה את הבר בסוף כל משמרת. נבוא לבדוק.

לג'ספר

נאצ'ו ליברה של ג'ספר. צילום: לימור טל

נאצ'ו ליברה של ג'ספר. צילום: לימור טל

דאבל סטנדרט

דאבל סטנדרט הוא לא סיפור על מוסר כפול, אלא סיפור של כפילות נטו: מקום בילוי שמתנהל גם כחנות לאנשי מקצוע מעולם האלכוהול ולחובבים וגם כבר קוקטיילים. על השקשוק אחראי הברמן יותם שילה שעושה את העבודה בול כמו שצריך.

דאבל סטנדרט

לגימה מהלילה. וספר מרטיני, דאבל סטנדרט. צילום: חיים יוסף

לגימה מהלילה. דאבל סטנדרט. צילום: חיים יוסף

טאיזו

המסעדה המדוברת מציעה בר מקצועי ומדוגם ותפריט קוקטיילים עם השפעה אסייתית ניכרת והרבה יצירתיות. הקוקטיילים של המסעדה משתלבים נהדר עם המטבח המתובל ועז הטעם של טאיזו, ואם תזרמו עם הברמן תראו איך קוקטיילים שונים יכולים ללוות ארוחה שלמה, ממש כמו יין המותאם לכל מנה.

לטאיזו

טאיזו. צילום: עמית גירון

טאיזו. צילום: עמית גירון

סושיאל קלאב

הסושיאל הוקם (בין היתר) על ידי עמית לביד ומוש בודניק, שהיו השותפים והמקימים ב־223. בסושיאל הקוקטיילים כבר הלכו לכיוון המסעדתי יותר – דרינקים שאפשר ורצוי לשתות עם האוכל. הסושיאל היא אחת המסעדות הכי שמחות בעיר, עם אווירה מחשמלת ובר מרכזי פעיל במיוחד. הקוקטיילים כאן הם כיפיים, קלילים ומשמחים, לא כאלו שמנסים להמציא כל פעם את הגלגל מחדש. גם הקלאסיקות מבוצעות ביד אמן, ובהיקף העבודה (טפו טפו) של הסושיאל זה בכלל לא מובן מאליו.

לסושיאל קלאב

קוקטייל בסושיאל קלאב. צילום: אנטולי מיכאלו

קוקטייל בסושיאל קלאב. צילום: אנטולי מיכאלו

פרנץ' 57

קפיצה קטנה לניו אורלינס – מה עוד יכול אדם לבקש לעצמו בסוף היום? הקוקטיילים המושקעים של חבורת המקצוענים בפרנץ' מוכיחים כי הם יודעים מה הם עושים. האוכל הניו אורלינסי בבר מנחם, עשיר ומקפיץ את הפה. בדיוק כמו שאוכל שמלווה אלכוהול צריך להיות. מי אמר נישתי ולא קיבל?

לפרנץ' 57

פרנץ 57 מארדי גרא. צילום: תומר יפת

מארדי גרא בפרנץ 57 . צילום: תומר יפת

קפה אירופה

מעבר לכך שמדובר באחד הספוטים היפים והשווים בעיר ובאוכל המצוין של שרון כהן (שילה), תפריט הקוקטיילים בקפה אירופה הוא אחד המענגים, בוודאי בקיץ על המרפסת. ערבובים קלאסיים יותר של אפריטיף מגיעים במנות קטנות, כדי לפתוח את הארוחה ובמחיר הנעים של 25 ש"ח בלבד. מדובר בתפריט לא גדול מדי, רובו מתבסס על שילובים של אלכוהול ופירות, אבל האיזונים מדויקים, כך שבלי להתכוון, קוקטייל אחד – שתכננתם רק לפתוח איתו את הערב – גורר אחריו מיד עוד אחד. או שלושה.

לקפה אירופה

קפה אירופה. צילום: אורי חזיזה

קפה אירופה. צילום: אורי חזיזה

223

חלוץ הקוקטייל ברים בארץ, שהוקם ב־2008, כשעוד היה לגיטימי לבקש "אורגזמה" מהברמנית. אין כמעט מיקסולוג אחד שמסתובב בעיר שלא עבר ב־223, כנראה בית הספר הלא רשמי לברמנים הטוב בעיר נכון להיום. אריאל לייזגולד, האיש מאחורי המקום, הוא אחד הברמנים הוותיקים, המוכרים והמעוטרים ביותר בארץ, עם סגנון קוקטיילים ראוותני בהגשה ייחודית. בר שאחראי במידה רבה על מהפכת הקוקטיילים בארץ וממשיך כל העת להישאר מעודכן ומוביל.

ל-223

קוקטייל Them Apples מתוך התפריט החדש של ה-223. צילום: בן יוסטר

קוקטייל Them Apples של ה-223. צילום: בן יוסטר

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 63fa0bb9d67a6c45