טיים אאוט timeout

עשר השווארמות הטובות בתל אביב

בפיתה או בלאפה? מהן עשר מנות השווארמה הטובות בתל אביב?

  • *

    שווארמה בינו

    זה כבר יהיה מעליב לספר שוב ושוב על השווארמה האלוהית של בינו, על סיח הכבש, על החיתוך המדויק, הטחינה הסמיכה, הפלפל צ'ומה הטריפוליטאי, הפטרוזיליה השופעת והפיתה שמקבלת הכל בכניעה. מי שלא מכיר את הסיפור על החבר שהגיע ליפו מתורכיה כדי ללמד את הישראלים איך מכינים שווארמה אמיתית, שיעשה לעצמו טובה ויגיע רעב למעוזו של הדוקטור.

    למסעדת שווארמה בינו

  • *

    האטליז

    ספק־סטייקייה־ספק־סנדוויצ'ייה בכיכר רבין שנותנת פייט ללא מעט מוסדות ותיקים קיימים. הסיפור כאן הוא סיח של בשר בקר מושרה בחלב עם שומן כבש, מעורב בפיסטוקים, שנחתך ונאסף עם או בלי רוטב יוגורט ומוגש בפראנה, לחם מרוקאי – ולא בפיתה המסורתית – מה שאומר שיש למיץ של הנתח הרך והשומני איפה להיספג.

    עוד
  • *

    שווארמה חזיר בבסטה

    הבסטה מציעה את השילוב האולטימטיבי בין בשר לבן עתיר שומן ועסיסי להחריד לבין התיבול החזק והחיתוך העדין שיש לשווארמה. בתור מסעדה שלא מפחדת להתעסק עם הזהב הלבן ומכניסה אותו למנות מסורתיות, זו מנת חובה עבור חובבי חזרזירים וגם עבור חובבי שווארמה. היא יושבת בדיוק הנכון בתוך פיתה, מלאת מיצי צלייה, עם בצל חי ומעט רוטב יוגורט.

    למסעדת בסטה

  • *

    שווארמה טלה בדלאל

    אחת ממנות הספיישל האהובות במסעדה מציעה שווארמה מבשר טלה עם "מסבחה" עשויה שעועית לבנה עם ממרח תטבילה עשוי פלפלים חריפים, שום ולימון, המוגשת עם סלט עגבניות חריף ושפע פטרוזיליה. בשר הטלה עתיר שומן ונחתך בקלות, מתערבב לו עם ממרח השעועית, שרבים מכנים אותו "החומוס של הרומנים" ונותן טוויסט בלקני למעדן התורכי. אל תחפשו כאן פיתה, את זה אוכלים עם סכין ומזלג.

    למסעדת דלאל

  • *

    שאולי

    זה נכון שלפעמים חלק מהטעם של השווארמה הוא המיקום. במקרה של שווארמה שאולי (שהחליפה לא מעט שווארמיות קודמות באותו לוקיישן) נראה שאין בה משהו שמייחד אותה משווארמיות אחרות – סיח עגל וסיח הודו – ובכל זאת: הכל טרי, מדויק ומאפשר את הבחירה הקשה בין פיתה (לממהרים), לאפה (לרעבים), בגט (לחיילים) או צלחת (למסכנים).

    למסעדת שאולי

  • *

    דבוש

    היופי אצל דבוש הוא שברגע שאמרת "דבוש" דמיינת שווארמה. אין תחכום מיותר: גלגל ענק של שווארמה הודו מעוטרת בשומן מסתובב במהלך היום ומאכיל מאות חובבי בשר רעבים, חיילים, עובדי הסביבה ובליינים במאנץ', שיודעים מה יאזן אותם באמצע הלילה.

    למסעדת דבוש

  • *

    כתר המזרח

    בשונה מבדרך כלל, את השווארמה המעולה של כתר המזרח הכי כיף לאכול בצלחת, בישיבה, וליהנות משלל התבשילים החלבים שיש למקום להציע לצדה. השווארמה עתירת שומן כבש, מנוקדת בפיסטוקים וחתוכה דק. לממהרים יש אפשרות לקחת בפיתה ולא לשכוח שפריץ יפה של טחינה לפני שהולכים.

    למסעדת כתר המזרח

  • *

    שמש

    מוסד חובה במתחם הבורסה ברמת גן, שמגיש שווארמה מנצחת כבר 40 שנה. את הבגטים והפיתות הרכות אופים במקום, את השווארמה צולים בחום נמוך כל היום, הסלטים טריים לגמרי, ובאופן כללי מקום כזה הוא קרן שמש לכל מי שעובד בסביבה האפורה. יש דברים ששווה לחצות בשבילם את נחל איילון.

    למסעדת שמש

  • *

    שווארמה טלה במסה

    פרשנות מעניינת של השף אביב משה לשווארמה הקלאסית: במקום סיח שמסתובב כל שעות היום, יש כאן בשר טלה שמתבשל עם ציר בקר בבישול אטי, נצרב על הפלנצ'ה ברגע ההזמנה ומוגש אך ורק בצהריים. לסועדים מגיעה צלחת מכובדת, שבה את הפיתה מחליפה טורטייה שעליה סלט של צנונית ועלים ירוקים, פלפל שיפקה וכמובן טחינה.

    עוד
  • *

    טורק לחמג'ון

    אף שהיא מציעה אלטרנטיבות לשומרי משקל וכולסטרול, אנחנו מעדיפים לוותר על ההודו והפרגית ולקפוץ ישר לאורגינל: דונר, שווארמה שעשויה מכבש, כמו בתורכיה. השוס הגדול כאן הוא שווארמה בלחמג'ון, אותו מאפה תורכי אוורירי מרופד בבשר קצוץ שסוגר רעב כבד מאוד עם חיזוק של סלט תורכי חריף וסלט ירקות חי קצוץ במקום.

    למסעדת טורק לחמג'ון

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 26bd71298cfedf