טיים אאוט timeout

צ'ק אין: הברים והמסעדות המומלצים במלונות תל אביב

בל בוי. צילום: אנטולי מיכאלו

לא חייבים לישון בסוויטה הנשיאותית בהילטון כדי להרגיש כמו תיירים: המסעדות והברים השווים של בתי המלון נמצאים ממש מתחת לאף שלנו, בואו נהנה מהם

  • 1

    יאקימונו

    רשת הילטון היא סמל לקוסמופוליטיות מכובדת. יאקימונו, מסעדה יפנית כשרה, מכוונת לטופ לא רק בגלל המוניטין של המלון אלא גם בזכות תפריט מוקפד. המחירים בשמים, אבל כל מנה פוגעת בול כמו במסעדות הכי טובות בטוקיו. אם התקציב מאפשר תנו לסושי מאסטר יד חופשית, שתו סאקה (קר, ברור שקר) ותרשו לעצמכם חוויה חוץ ישראלית וכמעט חוץ גופית.

    למסעדת יאקימונו

  • 2

    הירקון 99

    במלון דן, האציל שבמלונות תל אביב, נשענים על מסורת יקית שמורגשת בכל פינה – ממרצפות שיש ממורקות ועד דורמן במדים מעוצבים שמברך בגוד איבנינג בין לאומי. בירקון 99, מסעדת הדגל של המלון, לוקחים את כל אלה ומוסיפים להם תפריט שבו מחוברים מטבח ישראלי, חומרי גלם מהמטבח הצרפתי וקצת ממטבחי איטליה והמזרח הרחוק. הסועדים מלחששים בשפות זרות והשירות מקצועי – כוסות המים והיין כאילו מתמלאות מעצמן.

    למסעדת הירקון 99

    הירקון 99. צילום: יורם אשהיים
  • 3

    בל בוי

    כל מי שמחזיק מעצמו תל אביבי מעודכן כבר היה בבל בוי – קוקטייל בר ומסעדה במלוןB . אסקפיזם היא מילת המפתח שתיקח אתכם מעבר לגבולות המבאסים של הזמן והמקום: הריהוט עתיק, מוזיקת הרקע נעה בין ג'ז לסווינג, הברמנים בעניבות פרפר והקוקטיילים מתוקים ומרפררים למטבח מולקולרי. התפריט סוגר גם את פינת המאנצ'יז אם העין לא שבעה מכל מה שראיתם מסביב.

    לבל בוי

    בל בוי. צילום: אנטולי מיכאלו
  • 4

    בלו סקיי, לומינה

    השף מאיר אדוני לקח הימור מושכל ופתח מסעדה כשרה בגג מלון קרלטון. במנות שפע של חומרי גלם והן עשויות טכניקות מולקולריות ומוגשת בגרסה כשרה, מוקפדת ויצירתית. הדבר היחיד שיכול להתחרות בפרזנטציות של אדוני הוא הנוף – מצד אחד תל אביב ומצד שני הים.

    עם האוכל וההצלחה בא התיאבון – באותו מלון בדיוק פתח אדוני לפני כחודשיים את מסעדת לומינה. התפריט מזגזג בין יהודי מסורתי מעדות שונות (אשכנזי, מרוקאי) לבין מנות ממטבחים רחוקים כמו סופלאקי טלה, עוף מלזי, סביצ'ה מקסיקני וקרפ הונגרי.

    למסעדת בלו סקיי

    בלו סקיי. צילום: שרית גופן
  • 5

    West side

    במסעדת השף הכשרה במלון רויאל ביץ' תמצאו אנשי עסקים מהארץ ומחו"ל, עם ובלי כיפה, לצד תיירים וזוגות. התפריט בסגנון ישראלי־ים תיכוני עם קריצה למזרח אסיה, והחלל מעוצב בגוונים שקטים. המרווח הלא אופייני בין השולחנות מאפשר לנהל שיחה בלי האזנת השכנים, ואם תוסיפו לזה שירות מקצועי ממלצרים שזו הקריירה שלהם תקבלו כמעט חו"ל באמצע תל אביב.

    למסעדת ווסט סייד

    ווסט סייד. צילום: עודד מרום
  • 6

    אימפריאל קוקטייל בר

    עוד קוקטייל בר ולא סתם, אלא אחד שנבחר לייצג את ישראל בתחרויות קוקטיילים בעולם. אף שהבר קטן ולמלון אין יותר מדי כוכבים, האימפריאל הוא המקום להרגיש בו ריץ' אנד פיימוס או סתם חלק מאיזושהי אריסטוקרטיה ברנז'אית. החלל מעוצב בטוב טעם מאכלס מקסימום 30 איש, התפריט והמוזיקה ברקע מגיעים מווייטנאם ומאמריקה של שנות ה־50 בהתאמה, והקוקטיילים מבריקים. מקום שיכול בקלות להיות בניו יורק, בפריז או בלונדון.

    לאימפריאל

    אימפריאל. צילום: יח"צ
  • 7

    פיצרוי

    לא מעט סופרלטיבים מורעפים על מסעדת פיצרוי, שנמצאת במלון הבוטיק גורדון בפינת הרחובות גורדון והירקון. השף רועי גנצ'ולה הרכיב תפריט של מנות קטנות ובינוניות, וכל אחת מסקרנת יותר מהשנייה. התוצאה מרעננת, וזה ללא ספק מקום מהסוג שכיף לגלות בחו"ל. כאן הוא נמצא ממש מתחת לאף.

    למסעדת פיצרוי

    פיצרוי. צילום: בועז לוי
  • 8

    הוטל מונטיפיורי

    כמו כל דבר שרותי ומתי ברודו עושים, גם במסעדה בהוטל מונטיפיורי הם מצליחים לשחזר במדויק מקומות שביקרנו בהם בחו"ל ומאז חולמים לחזור אליהם. משהו בשילוב של בניין לשימור, קז'ואל אלגנטי בסגנון פריז או תל אביב הישנה, תפריט ביסטרו מהודק, מפיות בד צחורות, שירות קשוב וברמנים מקצועיים, גורם לנו להרגיש בבועה שאינה קשורה לזמן ולמקום, ועוד לא אמרנו כלום על ה־valet parking. השירות ניתן בתשלום ונותן תחושה של מינימום הוליווד.

    למסעדת הוטל מונטיפיורי

    הוטל מונטיפיורי. צילום: יח"צ
  • 9

    ביסטרו עדן האוס

    כרם התימנים הוא המיקום הכי לא צפוי למלון בוטיק שכולו מלאכים ושושנים. בעליו שאבו את ההשראה לעיצובו מאירופה של המאה ה־19, וזה בא לידי ביטוי גם בתפריט המחבר בין קלאסיקות אירופאיות לים התיכון. ארוחות הבוקר שם מפנקות, שלא לומר מושחתות, ומככבות בכל רשימת ארוחות הבוקר הכי טובות בעיר, אבל גם העסקיות שוות. בערב, כשהשנדלירים נדלקים, אפשר לדמיין לרגע שנמצאים בביסטרו במונמארטר (עד שמגיעים לרחוב אלנבי ואז הקסם מתפוגג באחת).

    לביסטרו עדן האוס

    ביסטרו מלון עדן. צילום: איליה מלניקוב
  • 10

    Olive Leaf

    מסעדה ותיקה וכשרה במלון שרתון. השף צ'רלי פדידה מחבר את המטבח הצרפתי לים תיכוני ולטעמים מהבית המרוקאי. ריהוט עץ הזית שעוצב במיוחד למקום תורם לאווירה רשמית ומעונבת שאפילו ילדים שרצים במלון וצועקים בשפות זרות לא יכולים לקלקל. קאן זה כאן, כמעט.

    למסעדת אוליב ליף

    Olive Leaf. צילום: צ'רלי פדידה

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות