טיים אאוט timeout

10 משקאות אלכוהוליים מומלצים

ליקר שמיוצר על ידי נזירים לפי מתכון סודי, וודקה פולנית איכותית וקלבדוס מושלם לצ'ייסרים. רשימה מיוחדת לחובבי הטיפה המרה //אבירם כץ

  • 1

    שרטרז

    אי אפשר להתחיל רשימה כזאת בלי לדבר על שרטרז, אותו ליקר ירוק (או צהוב) המיוצר על ידי נזירים לפי מתכון סודי כבר מאות שנים. כמו האבסינת', מדובר במשקה הארדקור שיכול כמעט לעורר הזיות. צ'ייסר אחד של שרטרז אחרי ערב שתייה – ובום! אתם לא מבינים איך נרדמתם על הספה עם הג'ינס. השרטרז אלקסיר וג'טל (Elixir Vegetal) הוא המתכון המקורי של השרטרז – 69% אלכוהול שמרחיבים את התודעה. לא סתם המשקה מגיע בבקבוק של 100 מ"ל בלבד, ומניסיון – לא צריך יותר מזה.

    שרטרז אלקסיד: 110 ש"ח

    סגור
  • 2

    מרטיני

    "מרטיני אחד זה בסדר, שניים זה יותר מדי, שלושה זה לא מספיק" – הציטוט הזה של ג'יימס ת'רבר נכון בעיניי שבעתיים כשזה נוגע לטנקירי 10 (Tanqueray 10), מותג העל של טנקירי שנברא במיוחד עבור דריי מרטיני משובח. זה משקה נקי וחלקלק שמסתתרים מאחוריו 47.3% אלכוהול, שעם מעט ורמוט יבש וזיתים מחליקים יותר מדי טוב בגרון. רק לפני שאתם מתחילים, קבלו אזהרת מסע אחת: אין גרוע מהנגאובר של ג'ין.

    טנקירי 10: 170 ש"ח

    עוד
  • 3

    בירה

    לפעמים אנחנו זקוקים ללאגר בהירה, מרירה ומרווה, מהז'אנר שאפשר לשתות ממנו ליטרים בלי לשים לב. לוונבראו (Lowenbrau) הגרמנית מומלצת במיוחד הודות למרירות הנעימה שלה. אגב, גם גינס, האירית הכהה והעשירה, כשהיא נמזגת כמו שצריך מחבית, מתגלה כמשקה קליל ומרווה, בניגוד לחזותה חמורת הסבר.

    לוונבראו: 11 ש"ח

    עוד
  • 4

    קוניאק

    קוניאק הוא מוצר שסבל שנים ארוכות מתדמית זקנה וכבדה, עד שבאו החבר'ה של Hennessey ובעזרת כמה ראפרים הצליחו לנער את האבק מהתדמית הישנה. הנסי יכול לעשות טוב את העבודה, למרות שמדובר במשקה קצת נובורישי, אבל גם כל קוניאק בסיסי (כלומר, VS) יעבוד כאן. בניגוד למה שחושבים על קוניאקים כבדים, שלוגמים לאט מתוך סניפטר מחוממת, כאן אנחנו בעסק של למזוג אותו על קרח, עם טוניק או ג'ינג'ר אייל וכמובן בצ'ייסרים. השילוב המנצח לשתייה קטנה של בוקר זה "קפה קר גדול" (חצי ליטר גינס מהחבית) ובצד איזה "צ'ייסר של מי סוכר" (קוניאק קטן).

    הנסי VSי: 200 ש"ח

    עוד
  • 5

    קלבדוס

    כמו הקוניאק, גם הקלבדוס סבל מתדמית זקנה, אלא שבניגוד לקוניאק, הקלבדוס עדיין סובל מהתדמית הזו. חבל מאוד, כי גם במקרה הזה אם לא הולכים על גרסאות מיושנות ויוקרתיות מדי מגלים יופי של דרינק לצ'ייסרים. השאטו דה בריי (Chateau de breuil) פין קלבדוס, הוא אחד החביבים שאפשר למצוא בארץ והוא עובד נפלא גם עם ג'ינג'ר אייל או בתוספת מיץ תפוחים.

    שאטו דה בריי פין קלבדוס: 175 ש"ח

    עוד
  • 6

    רום

    רום קלמנט (Clement) הוא מה שנקרא רום אגריקול, ולאחרונה הוא נחת על המדפים בארץ. הוא מגיע ממרטיניק, וכמו כל הקטגוריה של האגריקול (רום המיוצר באחת משבע הקולוניות הצרפתיות) הוא מזוקק מקני סוכר ולא ממולסות. יש גרסאות מיושנות לשתייה רצינית יותר, תחליף לוויסקי טוב או לקוניאק, אבל הגרסה השקופה היא המוצלחת מכל, ותשכחו כל מה שאתם מכירים על רום לבן ופשוט. כאן מדובר במשקה מאוד ארומטי ורב רבדים שאפשר בהחלט ליהנות ממנו כמו שהוא, אולי עם קצת קרח. במוחיטו הוא בכלל עושה פלאים.

    רום קלמנט: 170 ש"ח

  • 7

    ברבן

    בוקר'ס (Booker’s) הוא ברבן נפלא, הברבן היחיד שמבוקבק בחוזק חבית. תודות למתיקות המייפלית שלו (אם כי ביחס לברבנים אחרים דווקא מדובר במשקה לא מתוק מדי) לוקח זמן עד שנופל האסימון, שהממזר הזה מכיל 63.3% אלכוהול. בדרך כלל האסימון הזה נופל מאוחר מדי, אז סוף מעשה במחשבה תחילה – מומלץ למהול בקצת מים.

    בוקר'ס: 500 ש"ח

    עוד
  • 8

    משקה עשבים

    פרנה ברנקה (Fernet Branca) הוא בגדר חובה בארון התרופות של כל שתיין. תעיד על כך הפניקה שנרשמה בעיר בחודשים האחרונים, עת הופסקה ההזרמה של הפרנה לארץ. מדובר בסוג של אמארו, משקה עשבים ותבלינים מריר וארומטי, שמחלק את העולם לשניים: אלה שלא מצליחים להבין איך מישהו מכניס את זה לפה, ואלה שמכורים לטעם העשבוני־מריר הזה. כיוון שמדובר במשקה שעוזר לעיכול, בייחוד לאחר ארוחה דשנה, עדיף לחשוב על הפרנה כעל תרופה ולא כעל משקה. היוגורט הפרוביוטי של השתיינים, אם תרצו. ככה אנחנו משכנעים את עצמנו שזה בסדר לשתות פרנה, והרבה.

    פרנה ברנקה: 160 ש"ח

  • 9

    וודקה

    בלי וודקה הרי אי אפשר, וכאן הפייבוריטית של שתייני העיר הכבדים היא הזוברובקה (Zubrowka). היא מגיעה מפולניה, בעלת טעם וארומות ייחודים שקיימים בה הודות לעשב הביזון (אותו עשב מחטי שנמצא בבקבוק) שמעניק לה את האופי העשבוני המיוחד, שמבדל אותה משאר אחיותיה נטולות הטעם והריח. מי אמר שפולנייה קרה זה דבר רע?

    זוברובקה: 109 ש"ח

  • 10

    גראפה

    יובל (ג'וב) הרגיל הוא קודם כל קולגה וחבר ומי שהיה במשך שנים ארוכות מבקר המסעדות של מגזין זה, כך שחששתי שזה קצת מביך להמליץ על האו דה וי שהוא מזקק, אבל נדמה לי שזכות הציבור לדעת מכריעה כאן את הכף. מזקקת יוליוס היא המזקקה הארטיזנלית הישראלית המוצלחת ופורצת הדרך והבלאן דה גליליי (שהוא בעצם גראפה, רק שאסור לקרוא לזה גראפה כיוון שהיא לא מגיעה מאיטליה) כבר קנה לעצמו מקום של כבוד בכל מדף של בר או מסעדה שמכבדים את עצמם. נקייה, מדויקת, ובלי שמץ מתיקות כמו שלעתים מוצאים בגראפות האיטלקיות. אבל מדובר במשקה שיודע לבעוט בבטן. מדובר בגאווה כחול־לבן שכדאי מאוד שתהיה בבית.

    בלאן דה גליליי, יוליוס: 190 ש"ח 

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 36d620a7ed5f4c1c4