טיים אאוט timeout

שועל פנק

| מאת: מערכת גליליאו

צילום: שאטרסטוק

שועל הפנק הוא המין הקטן ביותר במשפחת הכלביים. משקלו הממוצע הוא כ-1 קילו. הפנק ניזון בעיקר מחרקים והוא נמצא במדבר סהרה, חצי האי ערב וחצי האי סיני. הפנק שונה ממיני שועלים אחרים – יש לו 32 זוגות כרומוזומים במקום 35 ו-39. הפנק הוא חיה חברתית שחיה בלהקות. הפנק נמצא במשך היום במנהרות שאותן הוא חופש וכך הוא מגן על עצמו מהחום ובלילה הוא יוצא לצוד. לפנק אוזניים גדלות במיוחד שמשמשות לו לקירור בזכות השטח הרב שבהן שבא במגע עם האוויר. הפנק יכול לקפוץ לגובה של מטר והוא תופס כך חרקים. בתקופת הייחום הפנק מגן על השטח שלו ומונע כניסת זרים. הוא גם זה שמביא אוכל לאם ולגורים בזמן ההמלטה ולאחר מכן.

 

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 9e73df777a6b29fd1338a87