טיים אאוט timeout

יבנה קומיוניטי קלאב

03-6821888
צילום: נמרוד סונדרס
כתובת:
יבנה 31
תל אביב יפו
מפה
שעות פתיחה:
שני־שבת
19:00
עד אחרון הלקוחות

כל האירועים ביבנה קומיוניטי קלאב

  • הכל
  • היום
  • מחר
  • בסופ"ש
  • בשבוע הקרוב
  • בחרו טווח זמנים
  • הכל
החל מיום:
עד יום:
חפש
סגור
לא נמצאו אירועים להצגה, אנא חפשו בטווח תאריכים אחר

ביקורת: על חורבות אוויטה אבנך: יבנה, הרסטו בר החדש מצליח להפתיע

כמו המורה אייל שני, גם גיא בן הרוש, השף של יבנה, מבין שאנרגיה טובה ואינטליגנציה חושית של טבחים הן חלק בלתי נפרד מטעם המנה. רוצו, לפני שתעמדו שעות בתור
| מאת: אלון הדר

מי שרוצה לגעת במטבח של אייל שני, להבין את תרומתו לשפה המקומית ולטעום את הידיים המרחפות שלו, יכול בשקט לסגור את הטלוויזיה ולבקר ברסטו בר החדש יבנה. תזכורת: על חורבות אוויטה פתחו קבוצת אנשי לילה בר גדול שעליו מנצח השף גיא בן הרוש, שעבד עם שני גם במחוזות ההיפסטריים (רומנו) וגם בסוגה העלית (הסלון).

לא יודע כמה מרכזי היה המטבח בפיתוחים הראשונים של המקום – המון אנשי לילה נואמים על החשיבות של אוכל בספוט שלהם, מחשיבים את עצמם לפודיז יודעי כל, אבל בסופו של דבר אתה מקבל צלחת שרימפס קפוא שנצרב בפראות על הפלנצ׳ה עם רטבים זרחניים מפחידים, אבל מה שקרה כאן בפועל הוא שבר קיץ קלאסי גדול נבנה כולו עבור השף.

טעימה ממה שמחכה לכם. יבנה. צילום: נמרוד סונדרס

טעימה ממה שמחכה לכם. יבנה. צילום: נמרוד סונדרס

הבום הגדול מגיע שהתפריט נופל ליד. אחרי דילוג על קוקטיילים היפסטריים טיפוסיים וחביבים, רשימת הצלחות צועקת "בוא תאכל אותי". תשאירו לטרחני הלילה את ההגדרות – אוכל ברים, בר קולינרי או שאר הגדרות – ותסתכלו על הצלחת. נוסף על כך ש־99 אחוז הוא מחומרי גלם מקומיים, התפריט אינו מחויב לשום נרטיב שהכרתם (לא פילה של דג או פירה כתוספת) ואין בו גרם מאבני הדרך העייפים של המטבח הממוסד. ועדיין, כל מנה שהוזמנה הייתה טובה מאוד, זרחה מטריות, נטיפי אהבה ובעיקר הכילה היגיון פנימי. למשל, איזה שכבת צליל להדגיש כדי שהטרק השלם יהיה נעים באוזן.

בשם האב

בן הרוש לא חותר תחת הקו של שני. רצח אב לא בוצע כאן, אבל גם לא שיבוט א־לה סניף מספר 7 של אבי סופר. הוא נחשף עם השנים לתורה שלמה וספציפית שלא לומדים בשום בית ספר מהולל לבישול (כמעט כל פרק בסדרה ״שף טייבל" של נטפליקס עוסקת בשף או בשפית כאלו), נגע במנות שהעיפו לו את המח (ולשני כישרון בלתי מוסבר לייצר את הבצק הטעים במזרח התיכון, או לשחק עם עלים, שהם הכי לא בייבי או מיקרו חסרי טעם, אופי וטרואר).

לא רק מתכונים וכימיה. בן הרוש אימץ את שפת הנפש של שני – טבחים שעומלים על ברוסקטה אחת במשך דקות ארוכות, סוגרים מנות על קרש החיתוך מול הסועד (המטבח ניצב במרכז החלל) ובעיקר אוהבים את המנה שהם יוצרים ולא ממהרים להעיף אותה החוצה כמו רובוטי אוכל, מדויקת וטעימה ככל שתהיה. בקיצור, ההבנה שאנרגיה טובה של ידי הטבחים והשפים ואינטילגנציה חושית הם חלק בלתי נפרד מטעם המנות של המטבח החדש. לא על הטכניקה לבדה.

הנפשות הפועלות ביבנה. צילום: נמרוד סונדרס

הנפשות הפועלות ביבנה. צילום: נמרוד סונדרס

זכרונות מאוקיינוס

עם קונסטרוקציה קולינרית וערכית מובהקת לא כל כך משנה מה יש בצלחת התורנית, שכן כל מה שייצא מהמטבח היה נאמן לה. קחו את שלוש המנות הראשונות לערב: סשימי אינטיאס שבער מרוב טריות קיבל טיפול מינימליסטי של גרידת לימון, שמן זית ופיסות דקיקות של מלפפון שלא ראה מקרר. ים־יבשה. דפי הכרשה שיצאה מהמעשנה נפרסו כנייר על גבינת ג׳יבנה (בתפריט משום מה היה כתוב מוצרלה) ונסגרו בשמן זית. קשה לתאר את עושר הטעים השמנמן־מתקתק של הכרישה. רומא פינת חברון. מפינה אחרת של המטבח יצאה ה״פיצה הירוקה״ – בצק קטן ונפלא שעליו עלי קייל, פלפל ירוק חריף ופול וחומוס ירוקים. עדין, מאוורר, נדיב – מנה שהחזירה אותי ברגע לפוקצ׳ה הראשונה (והאחרונה) שאכלתי באוקיינוס של שני מנוחתה עדן.

נסיגה קלה בשיפוד הדג, שהוגש בלאפה עם יוגורט, עריסה וירוקים. הדג שמר את הדיברה התשיעית בתורה של שני: לא תשים כל תבלין בתבשיל (מלבד פלפל שחור). הכלל לא היה מפריע למונוטוניות של האינטיאס אם הקוביות היו נצרבות פצצה. יצא קצת חיוור אבל רך שברכים. הקיק הגיע במנת התמנונים הקטנטנים על הגריל, שנקצצו ותובלו במדתיות בפטרוזיליה/כוסברה, בצל אדום, פניני מלפפון ולימון שנסחט בחי על המנה. כן! תמנונים ללא תפוחי אדמה. סוף סוף אינטרפרטציה מקומית, מקורית וחכמה.

יבנה, רוחו של האב מרחפת. צילום: איל אלישע

יבנה, רוחו של האב מרחפת. צילום: איל אלישע

לא יודע אם ל״ג בעומר היה ההשראה לגרנד פינאלה, הקינוח היחיד בתפריט: הום מייד מרשמלו לבן ברוטב אנגלז חלמוני דליל. הוא היה מדהים וגרם לי להרגיש שיבנה היא גרסת הינוקא של הסלון, מטבח של צבעי מים שמשחק באש גבוהה.

מה זה? הפורט סעיד הבא

שורה תחתונה: רוצו לפני שתעמדו שעות בתור

4 כוכבים

  • קוקטייל פלרמו 46
  • 2 כוסות פינו גריג׳יו 64
  • פיצה קייל 34
  • כרישה 28
  • סשימי 57
  • סודה 11
  • סלט תמנונים 53
  • דג על מקל  67
  • מרשמלו 27

סך הכל: 387 ש"ח

 

		  
Silence is Golden SRV:SRV2 on: c509de67f705ce4