טיים אאוט timeout
  • מה אתם מחפשים?
  • מסעדות
  • סרטים
  • מוזיקה
  • אמנות
  • במה
  • ברים
  • אטרקציות
  • עם הילדים
  • אורבני
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור

אחוזת בית 3

מטבח: ביסטרו

03-9339328
כתובת:
אחוזת בית 3
תל אביב יפו
מפה


שעות פתיחה:
עד הלקוח האחרון
כדאי לדעת:

ביקורת: פחות זה יותר? אכלנו באחוזת בית 3

אחוזת בית 3 היא עוד הוכחה לכך שאוכל יצירתי ומורכב לא חייב להיות קטן ויקר. הוא גם יכול לבוא במנות נדיבות ובמחיר הוגן
| מאת: דניאל שק

כאילו כדי להפריך את הטענה השחוקה שריבוי טבחים מקדיח את התבשיל, חברו להם כמה חברים יוצאי מגוון מסעדות ופתחו במשותף מסעדה ושמה בתל אביב אחוזת בית 3. ואם נראה לכם שזה מתכון בדוק למריבות, דחיפות וצעקות במטבח, כדאי שתחשבו שוב, כי שוררת שם שלווה כמעט זנית, אפילו בשעה שהמסעדה התמלאה והלחץ על המטבח הפתוח גבר. גם אם נתעלם מהמלל המתפייט המתלווה לפתיחתן של מסעדות חדשות (טוב נו, רק דוגמית: "המטרה לייצר שפה קולינרית חדשה שעוד לא ראו כאן". וואלה…), תפריט מהודק וחלל מעוצב בקפדנות מעט סטרילית אבל בטעם טוב מסגירים את הכוונות – מקום בילוי ואוכל יצירתי ומודרני.

שתי בעיות ליוו את הארוחה. הראשונה, שימוש יתר בשילוש מלוח־מתוק־חריף. זו דרך נפוצה לעורר עניין בחך של הסועדים ולהעביר תחושה של תחכום ושל "מטבח העולם הגדול". זה אולי עובד לפעמים, אבל לא צריך להפוך למוטיב מרכזי. הבעיה השנייה, גם היא נפוצה במסעדות חדשות, היא עודף מרכיבים במנות, או אם לתאר זאת אחרת – כמעט בכל מנה שטעמנו היה לפחות מרכיב אחד מיותר, שבמקרה הטוב לא הוסיף ובמקרה הרע אף גרע. זה חבל, כי יש במטבח של אחוזת בית 3 הרבה כישרון וכמה מהמנות, למרות הנאמר קודם, היו ממש טובות.

אחוזת בית 3. צילום: יולי גורודינסקי

אחוזת בית 3. צילום: יולי גורודינסקי

הפתיחה הייתה דווקא משובחת עם רוסט עגל על עלי כרוב סבוי, שהוקפצו רק רגעים ספורים ושמרו על פריכות וטעם, עם רוטב מונייר עדין. זו מנה שיש לה מרכז ברור: פרוסות דקות של בשר באיכות מצוינת, אדמוני, עסיסי ושופע טעם, ושחקני המשנה מיועדים רק להבליט אותו. את השילוש הלא קדוש פגשנו לראשונה על צלחת של דג טרחון נא על פלחי ארטישוק מבושל, עם ג'לי יין לבן ודבש (מתוק), מעט רוטב צ'ילי וגרידת לימון (חריף) וטפטופים של מוס סלרי (מיותר). כל אחד מהמרכיבים עשוי במיומנות, הג'לי מאוד טעים והחריפות נותנת חיים לשילוב הקצת משעמם של הדג והארטישוק, ואלמלא נתקלנו בשילוב הזה שוב, אולי לא היינו מציינים זאת כלל.

נהנינו מהפשטות ומהדיוק של מנת ירקות שורש צלויים ומוחמצים קלות עם עלעלי תבלין ועל מצע של שמנת חמוצה שככל שמתקדמים באכילה, הולכת ונצבעת בצבע סלק עז. הסלק נשא אותנו למנת ביניים של רביולי סלקים ברוטב חמאה ופרג. זה רוטב מעט מפתיע שמתקשר יותר לכופתאות מרכז אירופיות עם ריבת פובידל, אבל הניסוי הזה צלח והמרירות הקלה של הפרג מצאה חן בעינינו, מה עוד שלתערובת הסלק והריקוטה שבתוך הכיסנים הנגיסים והטעימים יש מתיקות טבעית ניכרת.

תופעה מוזרה היא שכמעט בכל מסעדה חדשה שביקרתי בה לאחרונה פגשתי מנת צלעות כזו או אחרת. באחוזת בית 3 אלה ספייריבס גדולים ובשרניים, צלויים למופת, טעימים ונוטפי שומן, עטופים ברוטב סמיך ועשיר שגבל בו זמנית במליחות יתר ובמתיקות יתר והכיל כמובן גם צ'ילי. המנה מוגשת עם גלדי בצל אל דנטה ועם חצאי אגסים שאפשר היה לוותר עליהם (ואכן ויתרתי אחרי טעימה אחת). למנה עיקרית שנייה התפתינו ל־coq au vin (עוף ביין). גם מנות כה קלאסיות אינן מקודשות ומותר לשפים לקחת סיכון ולשחק איתן, אבל מוטב שתהיה להם סיבה ממש טובה לעשות זאת. להוסיף למרכיבים הרגילים – עוף, גזר, פטריות שמפיניון וכו' – תמרים ולהחליף את בצלי השאלוט בבצלצלי פנינה מוחמצים הם לא סיבה מספיק טובה. התוצאה הייתה רוטב מתוק מאוד עם בצלצלים שטעמם חמוץ וזר מדי. היה עדיף לא לגעת.

אחוזת בית 3. צילום: יולי גורודינסקי

אחוזת בית 3. צילום: יולי גורודינסקי

חתמנו עם קרם לימון ומרנג אוורירי שיישמח את חובבי הז'אנר ועם מוס שוקולד מריר מצוין ברוטב קרמל מלוח.

ראוי לציין שבניגוד למה שאחדים מכם עלולים לחשוש – שאוכל יצירתי ומורכב חייב להיות קטן ויקר – המנות כאן נדיבות והמחירים הוגנים בהחלט. תהליך התבגרות של מסעדה כרוך הרבה פעמים בצמצום ולא בהתרחבות. less is more, כמאמר הפתגם. עם שוך ההתלהבות הראשונית כדאי להשליך מה שמיותר ולהישאר עם העיקר. אחוזת בית 3 היא מסעדה מבטיחה וברוכת כישרון ואהיה סקרן לחזור בעוד כמה חודשים להיווכח כיצד התבגרה.

שורה תחתונה: אוכל מודרני וטעים, קצת מתאמץ מדי להרשים

חשבון בבקשה

  • דג נא ארטישוק – 48 ש"ח
  • רוסט עגל – 48 ש"ח
  • רביולי סלקים – 52 ש"ח
  • קוק או ון– 68 ש"ח
  • ספייריבס– 84 ש"ח
  • מוס שוקולד מריר – 32 ש"ח
  • קרם לימון –עח"ה

סה"כ – 332 ש"ח

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 26bd71298cfedf