טיים אאוט timeout
  • מה אתם מחפשים?
  • מסעדות
  • סרטים
  • מוזיקה
  • אמנות
  • במה
  • ברים
  • אטרקציות
  • עם הילדים
  • אורבני
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור

צ'יקטי

מטבח: איטלקי

03-6853499
כתובת:
יהודה הלוי 58
תל אביב יפו
מפה


שעות פתיחה:
ראשון־שבת
18:00


עד אחרון הלקוחות
כדאי לדעת:
- מחיר: בינוני(מלבד שתי מנות יקרות בתפריט)

ביקורת: סיבה למסיבה: צ'יקטי חוגגת שלוש, ונכון לעכשיו, היא אחלה חמודה

הכל חמוד בצ'יקטי, שחוגגת שלוש שנים להיווסדה: העיצוב, השירות, האווירה והאוכל. וזה לא מעט 
| מאת: דניאל שק

קשה לדמיין יחסי ציבור טובים יותר למסעדה מהסצנה הבאה: אנחנו עוצרים מונית אקראית, ממלמלים כתובת – יהודה הלוי 58 – והנהג, לאחר כמה שניות שולח לנו מבט ידעני דרך המראה ומכריז "אהה, זה המסעדה הזאת בפינה שתמיד מפוצצת!". ואכן, צ'יקטי הייתה מלאה, מה שלא מנע מהצוות המארח להיות חייכן ומסביר פנים ואפילו להפגין גמישות לבקשה של הרגע האחרון להחליף שולחן. חבל שצריך לציין את זה לשבח כי על פניו זו אמורה להיות נורמה, אבל כיוון שלא זה המצב, בעיקר במסעדות מלאות, נדליק לכבודם משואה.

איטלקי עם טוויסט תל אביבי, ציקטי.  צילום: תמוז רחמן

איטלקי עם טוויסט תל אביבי, ציקטי. צילום: תמוז רחמן

תודו שאפילו אם אינכם דוברים איטלקית ואפילו אם לא בדקתם ומצאתם שצ'יקטי (רבים של צ'יקטו) הן צלחות קטנות של נשנושים, גרסה צפון איטלקית של הטאפאס הספרדי או המזה הים תיכוני, יש משהו חמוד בצליל של המילה. היא מתגלגלת בקלילות על הלשון ועושה נעים באוזן, מצועצעת כמו ונציה, בירת הצ'יקטי העולמית, ומשרה תחושה אופטימית. כל זה אכן משקף את החוויה במסעדת צ'יקטי, ששלוש שנים מוצלחות מלאו לה בימים אלה. הכל חמוד שם: העיצוב חמוד, השירות חמוד, הווייב חמוד וגם האוכל חמוד.

חמודי

התפריט מהודק, בהיר ולא ארוך מדי, וכיוון שהמנות בהגדרה קטנות והיינו ארבעה סועדים, יכולנו לטעום רבות מהן. כולן חלפו בקלילות נעימה על פני החך בלי לאתגר אותו יתר על המידה, והצטברו לחוויה קולינרית… איך נאמר? חמודה. שתי מנות טובות של דגים נאים היו שם – קרפצ'ו מותקן היטב של מוסר ים בתיבול עדין שהותיר את זירת הטעם לכמויות גדולות של צנוברים; וסלט ממש מוצלח של נתחי אינטיאס נא, עגבניות שרי, פלחי ארטישוק, בזיליקום והרבה שמן זית. את הארטישוקים החביבים עלינו פגשנו גם כבני לוויה לקלמרי טובים שנצרבו על פלנצ'ה ומוגשים עם פיסות נקניק וסלסה ורדה טעימה. זו מנה עם טעמים חדים יותר והיא קירבה אותנו אל גל הפסטות, אבל בדרך עצרנו בעמדת האפייה והזמנו פיאדינה עם ברזאולה, מוצרלה ורוקט. פיאדינה היא וריאציה איטלקית ללאפה והיא משמשת בעיקר לאוכל רחוב, כלומר מקופלת או מגולגלת סביב כל מיני דברים טובים. כאן היא מוגשת פתוחה וקריספית, קרובה יותר לפיצה דקיקה.

פיאדינה מעשה ידי ציקטי. צילום: תמוז רחמן

פיאדינה מעשה ידי ציקטי. צילום: תמוז רחמן

יש לומר שבעיקרון פסטה זרה לעולם הצ'יקטי. בקולינריה האיטלקית יש לה מקום קבוע כמנת ביניים שנועדה במקור למלא את הכרס בפחמימות זולות, ועם הזמן התפתח סביבה עולם של מאות וריאציות, מסחרר ביצירתיות שלו, שהפך אותה לעוגן המרכזי של המטבח האיטלקי, בעיקר בארצות אחרות. באיטליה היא לא נשנוש וגם לא מנה עיקרית. מגישים 100 גר' פסטה – לא פחות וגם לא יותר. אבל צ'יקטי היא יותר מסעדה מבר, היא שוכנת בתל אביב ולא בוונציה, ולכן מנות פסטה קטנות הן פשרה סבירה.

2 דקות יותר מדי

ספגטי אלה פוטנסקה הגיעו עם תוספת לא שגרתית של פיסות מוסר ים. לנוכח העובדה שהרוטב היה כפי שהוא צריך להיות – בעל טעמים חזקים של מליחות ומעט חריפות – הדגים די הלכו לאיבוד. בעיקר התאכזבתי לגלות שגם בצ'יקטי נכנעו לדרישת הקהל המקומי ובישלו את הספגטי דקתיים מיותרות. זה בלט פחות במנת פפרדלה בנוסח ראגו עם בשר בבישול ארוך. בכל המנות, אגב, הפסטה עצמה טעימה מאוד. מכולן בלטה לטובה טורטליני במילוי ריקוטה, עם תרד, אפונה ועגבניות. הטעמים כאן מאוזנים, החומרים טובים ואפילו הפסטה נגיסה כראוי. השלמנו את הסבב עם ריזוטו פטריות עשיר בטעם ועשוי ללא דופי, רק חבל שלא נעשה בו שימוש במגוון קצת יותר מעניין של פטריות.

מתוך רשימה קצרה ומאוד בנאלית של קינוחים בחרנו בטירמיסו שהיה בסדר וסורבה לימונצ'לו, שלא הבנו למה הוא לא מתקרא פשוט סורבה לימון, כי אי אפשר היה להבחין בטעם מיוחד של לימונצ'לו, אולי רק המתיקות. לעומת זאת, לימונצ'לו הוא משקה ירוד כל כך שאולי מוטב כך.

אין בצ'יקטי שום ביס בלתי נשכח, אבל האוכל כיפי והוא מתלווה היטב לכמה כוסות יין או קוקטייל ולחברת אנשים נעימה (שאכן הייתה לנו) ותורם את תרומתו לבילוי ערב מהנה. כן יירבו.

 

שלושה וחצי כוכבים

מה זה: טאפאס איטלקי עם טוויסט תל אביבי

שורה תחתונה: מקום טוב לבלות בו ערב עם אלכוהול וחברים

 

חשבון בבקשה (ארבעה סועדים):

  • קרפצ'יו דג – 54 ש"ח
  • סלט דג נא – 52 ש"ח
  • קלמרי בפלנצ'ה – 43 ש"ח
  • טורטליני ריקוטה – 56 ש"ח
  • ספגטי פוטנסקה – 62 ש"ח
  • פיאדינה – 44 ש"ח
  • ריזוטו פטריות – 54 ש"ח
  • פפרדלה בקר – 68 ש"ח
  • טירמיסו – 32 ש"ח
  • סורבה לימונצ'לו – 26 ש"ח
  • קראף מסע ישראלי – 127 ש"ח
  • סזראק – 56 ש"ח

סה"כ – 674 ש"ח

Silence is Golden SRV:SRV2 on: c509de67f705ce4