טיים אאוט timeout
  • מה אתם מחפשים?
  • מסעדות
  • סרטים
  • מוזיקה
  • אמנות
  • במה
  • ברים
  • אטרקציות
  • עם הילדים
  • אורבני
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור

דלידה

מטבח: מסעדת שוק

03-536927
צילום: יח"צ
כתובת:
זבולון 7
תל אביב יפו
מפה


שעות פתיחה:
שישי
11:00
ראשון־חמישי
17:00
שבת
12:00


עד אחרון הלקוחות.
כדאי לדעת:
- מחיר: בינוני

טיים אאוט אומר

8.5
אוכל8שירות8אווירה9תמורה9

ביקורת: "דלידה": מטבח קוסמופוליטי המשלב תרבות ערבית ואירופאית

דלידה היא לא עוד מסעדה מגניבה בשוק לוינסקי, אלא מקום יוצא דופן שמזמן לסועדים חווית בילוי טעימה ומהנה ביותר
| מאת: דניאל שק

ההגדרה של מסעדה כ"חמארה אירופית" אולי מתעתעת, אבל היא מחווירה בהשוואה לחייה האמיתיים של הכוכבת האלמותית שעל שמה היא קרויה – ילידת מצרים להורים איטלקים, מיס מצרים שחיה רוב חייה בצרפת ובקולה העמוק והמעושן שרה להיטים חובקי עולם בעשר שפות במבטא כבד. גם היא הייתה מין חמארה אירופית.

החלל צפוף והומה כיאה לחמארה, לפסקול נטייה חזקה לערבי ולים תיכוני, רחוק רחוק מהמוזיקה הסינתטית המקובלת בברים ובמסעדות, והוא ממלא את המסעדה בעליצות מדבקת. כך גם האירוח – מלא אופטימיות ושמחת חיים וגם תקלות קטנות, אבל שום דבר שצ'ייסר מזדמן על חשבון הבית לא ישכיח.

ובמטבח עומד דן זוארץ, שף צעיר עם השראה ויד כישרונית, שיודע להוציא מנות מוכרות בביצוע מדויק עם קריצה קטנה של יצירתיות – למשל תוספת של פריקי קלוי וזרעי עגבנייה לקרפצ'יו דג ים עם צ'ילי וכוסברה – ובעיקר מציע כמה מנות מפתיעות ומקוריות. אם החך שלכם לא עדין מדי, תזמינו ברולה פלפלים חריפים ופטה. בצלוחית הקטנה תמצאו בבואה של קוקטייל הזהויות של דלידה: מחית מפלפלים חריפים מצדו הדרומי של הים התיכון ומגבינת פטה מצדו הצפוני ומעליהם מעטה של "אירופיות" בדמות שכבת סוכר חרוך במבער. התוצאה היא מנת החריף המקורית, הטעימה והמקסימה שפגשתי זה זמן. יש גם סינייה חציל, שנעדר את הכבדות המעיקה משהו שיש לתבשיל הזה לעתים, ויש סטייק טרטר קטן שנקצץ גס ואלמלא טעם דומיננטי מדי של אנשובי בוודאי היינו נהנים גם מטעמו של הבשר. סמבוסק זנב שור עורר מחלוקת סביב השולחן. כולם הסכימו שהבצק הפריך היה עבה ולא נוח לאכילה, אבל היו שגם לא הסתדרו עם העובדה שהבשר הסיבי לא הגיע בציר מרוכז ובעל טעם עמוק של בשר, אלא בגרסה מתונה ועדינה יותר שנמהלה בקרם פרש עדין אף הוא. לטעמי זוהי דווקא וריאציה מעניינת לבשר הזנב שמוגש בהרבה מסעדות בטעם די אחיד. בלוויית ירקות צלויים בדייקנות שטובלים אף הם בציר, זו מנה בעלת הרכב יפה מאד.

איכשהו, באווירה השמחה שסביב, לא מפתיע שפתאום מגיח זוג חברים שלא פגשת שנים או שמתברר שהמלצרית היא בתו של קולגה של שותפיי לשולחן וגם אם זה מפתיע, הנה חוזר המלצר עם צ'ייסר של וודקה ואפרול וגם אני, שבעיקרון שותה רק יין, לא מסוגל לסרב לו. לצלילי "סלמה יא סלאמה" של דלידה מגיעה אל השולחן עוד שכיית חמדה מלאה דמיון: ארטישוק רומאי ופטריות מלך היער צלויות על קרם זוקיני בצבע ירוק פסטלי וכמה תלוליות של פירורי לחם קריספיים, מלאכת מחשבת של איזונים בין טעמים עדינים והרמוניים ובין טקסטורות.

בתפריט החורף העונתי מצאנו מנה מסקרנת של קובנייה מהים – קציצה מטרטר טונה אדומה, בורגול ופלפלים, שהייתה טעימה מאוד ולוותה בכל מיני פריטים נוספים כמו משהו שנקרא ג'ל ים וטיפות קרם אצות בחלב שהוסיפו נופך של תחכום אבל לא תרמו מהותית למנה ובאיזשהו אופן הוציאו את זוארץ ממרחב הנוחות שלו. מאותו תפריט דלינו לשון בקר ברוטב יין ופלפל שושקה מיובש ושומר. גם אם הרוטב, שכמו חברו ממנת זנב השור לא היה מרוכז, היה בעיניי מתוק מדי, לזוארץ מגיעה טפיחה על השכם על שהעז להתמודד עם נתח מאד קונטרוברסלי ולהפוך אותו למעדן נימוח ועשיר בטעם.

מהקינוחים התרשמנו פחות. טעמנו מוס שוקולד למתחילים (משוקולד לא מספיק מריר) עטוף בקונכיית שוקולד ומלווה בגימיק ממש חמוד – שבבי בייגלה מלוחים מקורמלים. קנולי מסקרפונה וקוניאק שמוגש, כך הוסבר לנו, על קרח ורוטב פסיפלורה הגיע בשלב שהקרח נמס ברובו והרוטב הפך למרק. גם תפקידם של זרעי הצ'יה לא היה ברור – הם לא תרמו טעם, מרקם או חן.

נקווה ששמחת החיים המבעבעת של דלידה המסעדה תחסן אותה מגורלה של דלידה הכוכבת ששלחה יד בנפשה, לא עלינו. דלידה היא לא עוד "מסעדה מגניבה בשוק לוינסקי המתעורר", אלא באמת מקום יוצא דופן שבערבוב הזהויות שלו – מעטפת ערבית מהולה בתרבות אירופית ומטבח קוסמופוליטי – מזמן לסועדים חוויית בילוי טעימה ומהנה ביותר. אגב, בין 17:00 ל־19:00 כל התפריט בחצי מחיר.

חשבון (ארבעה סועדים)

  • לחם – 18 ש"ח
  • ברולה חריפים – 24 ש"ח
  • סינייה חציל – 26 ש"ח
  • קרפצ'יו דג – 48 ש"ח
  • סטייק טרטר – 58 ש"ח
  • ארטישוק קרם זוקיני – 54 ש"ח
  • לשון ביין אדום – 56 ש"ח
  • קובניה מהים – 48 ש"ח
  • סמבוסק זנב שור – 84 ש"ח
  • קנולי – 44 ש"ח
  • מוס שוקולד – 36 ש"ח
  • שני קנקני כישור אדום – 210 ש"ח

 

סך הכל – 706 ש"ח

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 336ecf27d163bc3af5