טיים אאוט timeout
  • מה אתם מחפשים?
  • מסעדות
  • סרטים
  • מוזיקה
  • אמנות
  • במה
  • ברים
  • אטרקציות
  • עם הילדים
  • אורבני
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור

חוות צוק המעדנייה

מטבח: אטליז ומעדנייה

077-5155905
צילום: יח"צ
כתובת:
משה פרלוק 5
תל אביב יפו
מפה


שעות פתיחה:
ראשון־רביעי
7:30־19:00
חמישי
7:30־20:00
שישי
7:30־15:00
כדאי לדעת:

ביקורת: חוות צוק היא חגיגה מענגת של תאוות בשרים

הארוחה בחוות צוק המעדנייה היא שיכרון של חלבונים, כולסטרול ויין, שקשה להאמין שכולו מגיע ממקור אחד: בשר
| מאת: דניאל שק

צחוק הגורל, אני חולק את חיי עם אישה שמבינה באוכל כמו שאני מבין ברפואה גרעינית. איך אדם כה אנין פיתח כזה חוסר אנינות קולינרי? תעלומה. תבינו – היא לעולם תעדיף רבע עוף עם אפונה חרוכה בחדר אוכל של קיבוץ או מפעל (אפילו הכנסת!) מאשר מסעדה מתקבלת על הדעת, ולא הייתה מסעדה, לרבות הטובות שבהן, שלא ספגה הערות בסגנון: האוכל נורא קטן/לא חם/למה לא מביאים את כל המנות ביחד? למה הדג מסתכל עליי ככה ולמה אין קטשופ?

כשנכנסנו לרחוב משה פרלוק ברמת אביב היא סרקה את הסביבה וסיננה: "זה בלי ספק המקום הכי לא סקסי שלקחת אותי אליו". יש בזה משהו, מרכז מסחרי שכונתי נידח מעבר הירקון הוא פתיח מדכדך משהו.

ואז קרה הנס. מעדנייה עמוסה כל טוב ומדפים צפופים בבקבוקי יין קיבלו את פנינו, אנשים שמחים מילאו את המסעדה הצמודה וצוות מסביר פנים פינה לנו מקום על הבר בדיוק בשעה שבה הזמנו (אקט מרגש כשלעצמו). שלחתי אותה לבחור בקבוק יין (השיטה – בוחרים בקבוק מהמעדנייה, מוסיפים דמי חליצה צנועים ויש לכם יין מצוין במחיר שפוי). עם שובה סגרנו עניינים עם הברמנית החייכנית והשף אסף שנער המופנם. ויתרנו על תפריט והפקדנו את גורלנו בידיהם. אנחנו רוצים לטעום הכל והרבה. אוכלים הכל? אני: "בטח"; היא: "מה פתאום". איך אנחנו עם ירקות? אני: "ברור"; היא, שבדרך כלל דווקא חיה בשלום עם חסה ומלפפונים: "רק אם הם מגיעים בצורת תפו"א" (היא במוצאי דיאטה, מחפשת משהו לנעוץ בו שיניים).

מרגע זה שקענו בשעה וחצי של שיכרון חלבונים, כולסטרול ויין ובמנעד טעמים ומרקמים כה מגוון שקשה להאמין שכולו ממקור אחד: בשר. יש בתפריט של חוות צוק עוד המון דברים, אבל הם יחכו לביקור אחר.

את רמת הידע, המיומנות והאהבה לבשר מגלים מיד עם המתאבן הראשון שהגיע לשולחן, קרפצ'ו בקר. בחירה בנתח מתאים ובדרגת הבשלות הנכונה, פריסה דקיקה ותיבול מינימלי יוצרים מרקם נימוח וטעם עשיר ודומיננטי של הבשר. ואז מתחילים העניינים הרציניים. נתחי כבד טלה צלויים לכדי ורוד עמוק ומוגשים עם ריבת גזר, חציל צרוב ולבנה. טעמו של הכבד, מתיקות הריבה וחמיצות הלבנה הם שילוש נועז ומוצלח. המנות מוגשות בפשטות על גבי לוחות עץ והירקות שנלוו אל הבשרים (כן, בוויכוח הזה אני זכיתי) כולם באיכות יוצאת מן הכלל ומותקנים גם הם באופן שטעמם הטבעי יבוא לידי ביטוי.

הבאה בתור הייתה מנה משולבת של צלעות טלה ושיפוד פילה בקר, האחד נוטף שומן ועסיס והשני נוטף דם, בדיוק כמו שצריך, בדיוק כמו שאיש כמוני, שאוכל מעט בשר, חולם. הרבה זמן לא פגשתי צלעות טלה באיכות כזאת, רכות, עסיסיות וטעימות, וברור שרק ידיים מיומנות כמו אלה שמופקדות על הגריל והפלנצ'ה שמאחורי הבר יכולות להוציא מהן כך את המיטב. שנער מנהל שם את העניינים בסמכותיות מאופקת. הוראותיו קצרות וברורות, תמיד בקול שקט, והאינטראקציה עם הסועדים חביבה ונטולת בולשיט.

בעוד אני מתענג על נתחים של כליות ולב טלה שטעם חלקי הפנים העז שלהם התמתן והתאזן הודות לסלט חמוץ ומרענן של דלעת, קולרבי שומר ותירס צרוב, הבחנתי בעיניו מתבוננות בריכוז משועשע מעבר לכתף שלי. אימצתי את פרצוף ה"תעיף ת'עיניים שלך מאשתי", אבל הוא רק חייך ואמר: "היא פשוט אוכלת כל כך יפה!". עקבתי אחרי מבטו וראיתי את כפות הידיים הענוגות והמטופחות, עם האצבעות הדקות והציפורניים המשוחות, אוחזות באלימות בעצמות הטלה, שיניה תולשות מהן את הבשר והשומן ניגר מזוויות פיה.

בשלב הזה היא הרימה ידיים ואני, במפגן גבריות, הזמנתי חצי קילו אנטרקוט על העצם שהיה פשוט מהאגדות, אין לי מילה אחרת, פשוט תמצית של עבודה מקצועית ואוהבת עם בשר.

מצחיק שמסעדת farm to table כזאת תקועה במרכז מסחרי צפוני חסר חיים, אבל כשנכנסים למרחב המסעדה/מעדנייה של תומר צוק ושותפיו נדמה שמריחים את האדמה, שומעים את הכבשים פועות ובעיקר חשים את הגאווה והחדווה שבמעשה ידיהם.

חשבון

  • קרפצ'ו בקר – 55 שקלים
  • כבד טלה – 58 שקלים
  • 200 גר' צלעות טלה – 76 שקלים
  • 200 גר' פילה בקר – 110 שקלים
  • מנת חלקי פנים – 25 שקלים
  • 450 גר' אנטרקוט על עצם – 165 שקלים
  • עוגת גבינה – 38 שקלים
  • בקבוק קריניאן סומק – 133 שקלים
  • דמי חליצה – 29 שקלים

 

סך הכל – 689 שקלים

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 336ecf27d163bc3af5