טיים אאוט timeout
  • מה אתם מחפשים?
  • מסעדות
  • סרטים
  • מוזיקה
  • אמנות
  • במה
  • ברים
  • אטרקציות
  • עם הילדים
  • אורבני
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור

סוסו אנד סאנס

מטבח: המבורגר

כתובת:
שדרות רוטשילד 6
תל אביב יפו
מפה


שעות פתיחה:
ראשון־שבת
12:00
כדאי לדעת:

ביקורת: האם ההמבורגר של סוסו אנד סאנס שווה את הציפייה?

האם התורים הארוכים שמשתרכים לפני סוסו אנד סאנס, דוכן ההמבורגרים החדש של עומר מילר, מוצדקים? התשובה בפנים, ויש לנו גם טיפ לקיצור התור
| מאת: דניאל שק

יש כבר מיתוס שמתפתח סביב התור הארוך שמשתרך באחרונה במפגש שבין שדרות רוטשילד ורחוב הרצל, כך שגם חבריי, שיודעים שעמידה בתור אינסופי מול דוכני אוכל רחוב זה לא חלק מהחוזה שלי, ריפדו אותי במתק שפתיים ובהבטחה שאני עוד אודה להם. האמת היא שכל מי שעבר באחרונה באזור לא יכול היה שלא לשאול את עצמו מה מחלקים שם בקיוסק שלמרגלות המכון הצרפתי שמצדיק התקהלות כזאת. ובכן, במסגרת מה שהיה לתופעת לוואי לסגירת מסעדות מהעשירון העליון, שפים ידועים יורדים לרחוב. במקרה שלנו, עומר מילר המיר את "השולחן" בדלפק של בוטקה בצומת אסטרטגי של עובדי סטארטאפ ובליינים והוא מכין שם המבורגרים. כן, המבורגרים, הלהיט הזללני שליחו לא נס אף פעם, שריח צלייתו ממשיך לעורר את מיצי הקיבה מרבצם ושמסעדות המתמחות בהכנתו צצו בחודשים האחרונים כמו פטריות אחרי הגשם.

ואם כבר מדברים על גשם, אז הנה טיפ כיצד להתחמק מהתור: בואו כשיורד גשם שוטף. כך עשיתי בביקורי הראשון ובביקור השני התחכמתי שוב והגעתי בשעה לא שגרתית להמבורגר (אם יש דבר כזה) – חמש אחר הצהריים. בשני המקרים היו לא מעט אנשים, אבל זכיתי לשירות מהיר וחביב, גם אם יש קצת בלגן – הכל ברוח טובה.

תכף נדבר על ההמבורגר, אבל תחילה לסיבה שבגללה אתם חייבים להגיע לשם ולעמוד בתור עם חיוך: קוראים לזה קריספיצ'יקן. כל האנינים שמעקמים את האף אל מול שניצל/חזה עוף/טיגון עמוק מוזמנים לצאת מהתור ולפנות מקום לאלה שעומדים לפגוש מנת רחוב שהיא יצירה מלאת השראה וחן. זה ענקי, זה טעים, זה שובב וזה זול. קודם כל זה בכלל לא חזה, אלא פרוסה גדולה של בשר עוף כהה (מה שמכונה במקומותינו פרגית) עטופה בשכבה עבה של בלילה דמוית טמפורה ומטוגנת לפריכות שחמחמה שלא נעלמת גם כעבור זמן. כל זה בלחמנייה קטנה משוחה באיולי חלפניו ועם חמוצים אסייתיים, חסה וכו'. גודל הנתח מאלץ אותך לאכול אותו תחילה לבד עד שתתקרב ללחמנייה וטוב שכך, כי אמנם גם הביס עם כל התוספות הוא נהדר, אבל הצ'יקן לבדו הוא השוס. הבשר עסיסי והטיגון כמעט עד לגבול השרוף נותן טעם עמוק ופריכות שתספק כל מי שמכור לטיגון עמוק. אגב, זוגתי שעוטפת כל דבר מטוגן בנייר סופג העלתה חרס – אין שם עודפי שמן.

ובכל זאת, הרי זו המבורגרייה, אז אף על פי שלא עמדנו בפיתוי והזמנו קריספיצ'יקן בשני הביקורים, דגמנו גם מבחר המבורגרים. המגוון רחב והגימיק הוא שאפשר לא רק להוסיף מיני תוספות ממעל, אלא גם לבקש לערבב בתוך הקציצה 20 אחוז של בשר טלה, גבינה, מח עצם או חזה אווז מעושן. האמת היא שלאור העובדה שהבשר ממש מצוין (המקור: קצביית מיטמרקט בשוק הכרמל) וטעמו עשיר וחזק, קשה להבחין בתוספות. מח העצם לא הורגש כלל ואם ממש מתרכזים, אפשר לחוש הד של עישון מתוספת חזה האווז. בכל אופן, הקציצות, בשלושה גדלים, טעימות מאוד גם ככה. הן עסיסיות וצלויות באופן שהפנים ורוד והחוץ צרוב בחוזקה. הערה: אם לא שואלים על דרגת עשייה מועדפת, וברירת המחדל היא (בצדק) מדיום, אז המבורגר שמגיע וול דאן הוא תקלה. גם הלחמניות חורגות מהשגרה, יש להן מרקם צפוף מהרגיל, לכיוון הפרצל כמעט, הן מתקתקות וריחניות וגם יפות למראה.

כאמור, יש שלל תוספות, חלקן מוכרות (גבינות, ביצת עין, גוואקמולי), חלקן מסקרנות (סלט ביצים, ראגו פטריות, ריבת צ'ילי) וחלקן מופרכות (אננס, לובסטר). סלט ביצים על המבורגר זה רעיון חמוד לחובבי סלט ביצים, ראגו פטריות היה קר ורטוב והפך את תחתית הלחמנייה לעיסה מתפוררת, ריבת צ'ילי ובייקון טלה היו טעימים ורחמיי נכמרו על בשר הלובסטר העדין שאין לו שום סיכוי לבוא לידי ביטוי מול הבשר הצלוי, הבצל, העגבנייה וכל השאר, אז ויתרתי.

בסופו של יום המלצתי היא להישאר עם צ'יזבורגר קלאסי בלי יותר מדי בלגנים וזו הרי המחמאה הגדולה ביותר שאפשר להעניק להמבורגרייה וקריספי צ'יקן כמובן. גם בגשם שוטף.

חשבון

  • צ'יקן פוקו – 42 שקלים
  • קלאסי כפול – 46 שקלים
  • תוספת בייקון טלה – 8 שקלים
  • 80/20 מח עצם – 42 שקלים
  • ריבת צ'ילי – 8 שקלים
  • צ'יפס – 16 שקלים
  • 80/20 חזה אווז עם ראגו פטריות – 50 שקלים
  • סוסו קלאסי עם סלט ביצים – 42 שקלים
  • כדורי גבינה – 16 שקלים
  • קולה זירו – 12 שקלים

 

סך הכל – 282 שקלים

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 26bd71298cfedf